Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalallalalala

Czemu ta nasza Polska jest taka smutna i szara?

Polecane posty

Gość lalallalalala

Ludzie są niezyczliwi , nie uśmiechają sie do siebie tylko na ulicy wiecznie skrzywione twarze ?Byłam w paru krajach i tam ludzie sa bardziej otwarci , obcy usmiechaja sie do siebie i ogólnie jest jakoś inaczej A tu ludzie tylko narzekaja , są mało spontaniczni i w ogole

Gość a gdzie byłaś? Na wschodzie
czy zachodzie? Na wschodzie albo piją i się uśmiechają, śpiewają i tańczą albo nie piją i co za tym idzie nie mają powodów do wesołości :D

Gość lalallalalala
na zachodzie. wlasnie nie wiem może faktycznie lepiej by było zamieszkać tam?

Gość a gdzie byłaś? Na wschodzie
droga wolna :) Wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma :)

lalala: ja też kiedyś miałem taki plan, żeby zamieszkać np w kalifornii albo w tokio, ale oczywiście skończyło się tylko na planach. A to, że się więcej uśmiechają i są bardziej życzliwi to fakt.

Gość pitu pitu aż do świtu
a ja mam przeciwne zdanie. ludzie w Polsce są życzliwi i weseli, wszędzie, gdzie ja jestem nie zauważyłam ponuractwa ( no chyba tylko u ludzi chorujących, co widać gołym okiem )

Gość prawictwo pospolite141
podobno najgorętsze są Brazylijki ale i tak mi sie nie podobają .. Maja zbyt masywne uda

Gość lalallalalala
niby tak , może tam tez nie jest idealnie trzeba pracować itd ,ale jakoś myśle ,że jak już ktoś ma ta prace to żyje sie łatwiej jak u nas. Przykład to moja koleżanka co pracowała tam jako kelnerka i zarobiła na 2 lata studów w Polsce ,a do tego miała kase na ciuchy i imprezy tam Poza tym to fakt ,że ludzie są bardziej otwarci tam

Gość a usmiechasz sie do obcych
Ludzi? ja tak robie - i działa.

Gość lalallalalala
tzn Polska taka zła nie jest ,ale nie wiem czemu wszystko tuta jest takie smutne i dobijające , starsi ludzi z miną jakby chcieli kogoś pozabijać , prawie wszyscy skrzywieni itd A np w grecji ,która za bogata nie jest już teraz starsi ludzie są jacyś życzliwski , usmiechnieci , młodzi są wyluzowani ,życzliwiej nastawieni..

Gość lalallalalala
Tu w Polsce sie nie uśmiecham do obcych bo odebrane byłoby to conajmniej dziwnie

Gość w pierwszej z 58 na 80
kiedys było inaczej, zwłaszcza na wsiach, j jak bylam dzieckiem (jestem rocznik 1972), normalne bylo ze obcy ludzie w pociagu, pksie rozmawiali ze soba, normalne bylo, ze dorosly zagadal do jakiegos dziecka (bez obawy ze bedzie posadzonym o pedofilie). Zabiła to nowoczesność: przeniesienie sie ludzi do wielkich miast-molochów, gdzie każdy jest anonimowy i polska polityka wzgledem obywateli - ujednolicic, wysmiac tych, co są inni. Tuz po wojnie w Polsce ludzie byli roznorodni, mowili roznymi gwarami, mieli rozne zwyczaje, bylo inaczej. Czasy komuny lansowały bylejakość, identyczność. U mnie w domu mówiło się gwarą, a w szkole pani mnie wyśmiewała. I tak wszyscy wyzbywali się starego na rzecz nowoczesności. Dziś jesteśmy szarzy, bez korzeni, pedzimy za kasą, nie widzimy tego drugiego człowieka w autobusie.

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
w wielu krajach państwo pomaga np. wymieniona tu Grecja. W Niemczech, Francji, Grecji, Irlandii itd. państwo wiele daje i pomaga swoim obywatelom, a tym bardziej na dzieci. Tam nie opłaca się nawet pracować, bo państwo na dzieci tyle daje. U nas w Polsce jest pogoń nawet za pracą marnie płatną, od państwa zeby dostać zasiłek na dziecko musisz miec dochód 504 zł na osobę, żeby dostać marne 48 zł na dziecko w wieku do ukończenia 5 roku życia, 64 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku życia do ukończenia 18 roku życia. To przecież dobija niż cieszy. Mam dochód 505 na osobę już tych marnych 64zł nie dostaniesz

Gość Fibbre high
Ja się kiedyś w tramwaju miło uśmiechałem do pewnej ślicznej pani. Gdy to zauważyła,dobyła na raz z torebusi lusterko i zaczęła sprawdzać czy aby z jej make-upem wszystko ok. Ludzie dziwnie odbierają pewne sprawy.Ja się jednak polakom nie dziwię. Ludzie ostatnio nawet częściej niż kiedyś popełniają samobójstwa z przyczyn ekonomicznych.Trudno oczekiwać że ktoś kogo wyrzucili z pracy,ma dzieci na utrzymaniu,pożyczkę do spłaty i nie ma pozatym nic,będzie się "ryć jak głupi do sera".

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
przepraszam dochód się zmienił i teraz wynosi aż 539 zł na osobę, - 623 zł na osobę, jeśli w rodzinie jest niepełnosprawne dziecko.Wysokość zasiłku od 1 listopada 2012 r.: - 77 zł na dziecko do ukończenia 5 roku życia (poprzednia wysokość: 68 zł), - 106 zł na dziecko w wieku powyżej 5 roku do ukończenia 18 roku życia (poprzednio 91 zł), - 115 zł na dziecko w wieku powyżej 18 roku życia do ukończenia 24 roku życia (poprzednio 98 zł).