Gość zaciazona30latka Napisano Styczeń 10, 2013 Witam i proszę o pomoc. Miesiąc temu chirurg przy okazji koniecznego usuniecia brodawki usunał także pieprzyk (nie bylo z nim zadnych klopotow). Lekarz wiedział że jestem w 21 tygodniu ciąży, wykonał szwy w dwóch ranach. Ta zdiagnozowana i przeznaczona do wycięcia zagioła się idealnie, po pieprzyku niestety nie. Szwy sie rozeszły i powstała trudnogojąca się rana (goi sie przez ziarninowanie). Od miesiąca jestem praktycznie unieruchomiona (rana znajduje sie w zgieciu gornej czesci uda, dochodzi do otarc noca) zapewniam jej ciagle nawilzenie za pomoca nasaczonej Octeniseptem gazy. Martwi mnie tempo postepów - mam jeszcze 3 mce do rozwiazania, nie ruszam się, puchnę, tyję itp. Co moge zastosować na przyspieszenie gojenia tej rany? Spróbować opatrunków hydrożelowych? A jeśli tak to jak je stosować? Jak postępować. W mojej przychodni nie jestem mile widziana (zawracam główę), nikt mi nie mówi jak mam dbać o ranę. Będe wdzięczna za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach