Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliaaaaaaa111

tabletki anty podczas karmienia piersią

Polecane posty

Gość nataliaaaaaaa111

dzisiaj byłam u lekarza po tabletki antykoncepcyjne i lekarz zapisał mi normalne tabletki, nie mini. i na ulotce wyraźnie jest napisane, że podczas karmienia piersią nie są zalecane, a mój lekarz powiedział, że to nie szkodzi, że karmie dziecko. dodam jeszcze, że wcześniej od niego dostałam jeszcze inne tabletki i po konsultacji z innym lekarzem usłyszałam, że nie są dobre w czasie karmienia i ich nie brałam, dlatego dziś poszłam po inne, ale widzę, że znowu przepisał mi normalne tabletki. czy na prawdę można je brać podczas karmienia ciążą, czy dla mam karmiących są tylko mini tabletki. nie podaje nazw tabletek, bo mieszkam w niemczech i w polsce takich nie ma. po przetłumaczeniu ulotki: Jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią, lub jeśli podejrzewasz ciążę lub zamierzasz zajść w ciążę, porozmawiaj przed przyjmowanie tego leku z lekarzem lub farmaceutą, aby uzyskać poradę. Nie należy stosować w okresie karmienia piersią, ponieważ może zmniejszyć się produkcja mleka. Powinieneś w okresie laktacji stosować inne metody antykoncepcji

Gość nataliaaaaaaa111
nikt nie bral normalnych tabletek w okresie karmienia???

Gość nataliaaaaaaa111
nikt nie brał normalnych tabletek w okresie karmienia???

To nie są mini tabletki, bo mini też zawierają estrogen, a to o ten hormon chodzi, dla karmiących są tabsy jednoskładnikowe, które zawierają tylko progesteron- tak przynajmniej jest w Polsce.

Gość sjsjjsjjs
Nataliaa..... Ja bym Ci radziła jeśli masz kasę założyć sobie spiralę nie hormonalną ja za swoją zapłaciłam 400zl na 3 lata bo przeliczając koszty tabletek na 3 lata wychodzi o wiele więcej niż jedno razowy wydatek na spiralę poza tym o tabletkach musisz ciągle pamiętać.

Gość sjsjjsjjs
Ja na początku też chciałam tabletki ale lekarz mi je odradził ze względu na to że w ciązy miałam cholestaze i moja wątroba i tak dużo się wycierpiała podczas ciąży. Przepisał mi plastry po których dostałam okropnej wysypki. Więc zdecydowałam się na spiralę.