Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ty...........

87% ankietowanych Polaków chce przywrócenia kary smierci

Polecane posty

Gość to ty...........

a wy?

Gość to ty...........
wiem, to nie jest temat o seksie, ciąży ani o kupie, ale może jednak się wypowiecie?

Gość KAPITAN tonącej lajby
no i już mi stoi znowu... ja pierrdole :classic_cool:

Gość to ty...........
myślę, że właśnie taka Waśniewska zasłużyła na karę śmierci, tak jak i ta pożal się Boże matka Szymona z Cieszyna i inne dzieciobójczynie. Tyczy się to również pedofili i morderców wszelkiej maści, którzy zabijają z premedytacją.

Gość nieznajomość prawa szkodzi
autorze PL jest w UE więc nie ma mozliwosci przywrocenia kary smierci... Jestes z Pisu? Kaczynski chce robic zamieszanie w okol swojej osoby wiec robi, szkoda ze nie wyciaga wnioskow - szum trwa 1 minute

Gość kONIE po betonie
a na jakich badaniach sie opierasz?

Gość ja powiem inaczejjjjjjj
Jestem za karą śmierci dla tych 87%- takie moje zdanie! To idioci i dziwacy.

Ewentualnie kara śmierci tylko i wyłącznie dla dzieciobójców wszelkiej płci, żadnych łagdonych wyroków i stwierdzania rzekomych depresji u tych bab. Bo na takie morderstwa nie ma usprawiedliwienia.

Gość desperacja ostateczna
Co to znaczy, nie ma możliwości? Bo prawo unijne nie pozwala? To zmienić tak polskie prawo, aby wreszcie miało prymat nad unijnym i po problemie. Unia i tak się zapada pod własnym ciężarem i zostaje już tylko Berlin i Paryż i nic więcej.

Podejrzewam, że przez te 87% przemawia frustracja na to, co jest, i rządza zemsty - skądinąd naturalna. Ale o ile prawo do zemsty można zrozumieć (i np. nie karać ludzi, którzy w odwecie kogoś "sprawiedliwie" zabili), to zadawanie śmierci w imieniu państwa jest uwsteczniającym i deprawującym barbarzyństwem.

Ale o ile prawo do zemsty można zrozumieć (i np. nie karać ludzi, którzy w odwecie kogoś "sprawiedliwie" zabili), Właśnie dlatego wyłącznie dzieciobójstwa powinny być karane, bo jest oczywiste, że dziecko nie zasłużył na śmierć, a niejedenemu dorosłemu się należy. Kto ma wrogów, którzy zniszczyli mu życie ten rozumie o czym mówię... Ale tak jak ktoś wyżej napisał- warunkiem bycia w UE jest niestosowanie kary śmierci.

fajansiarz bo co? bo ty tak mówisz i Środa ze Szczuką? to jest wasz lewacki POGLĄD a nie FAKT osobiście jestem raczej przeciwny karze śmierci tylko z jednego względu mianowicie zawsze jest ryzyko pomyłek sądowych lub wręcz spisków sądowych to się zdarza w najlepszych demokracjach

warunkiem bycia w ue :D warunkiem wprowadzenia euro były dwa podstawowe kryteria i co? i Niemcy i Francja tak zmanipulowały prawo, żeby ominąć te kryteria więc mnie nie rozśmieszajcie po prostu jak zwykle o tym jakie są kryteria i kogo de facto obowiązują decydują silniejsi i tylko do słabszych zależy jak będą sprytni by podważyć pozycję tych silniejszych

Gość ja pani wasza
jestem za

Gość no a jaaaaaaaaaa
uważam, że lepszą karą niż śmierć byłyby ciężkie, codzienne roboty.

Gość antykowboj
Jak najbardziej jestem za. Nawet sam mógłbym wykonywać takie kary na mordercach, gwałcicielach, sprawców pobić ze skutkiem śmiertelnym o kilku innych jeszcze.

fajansiarz gratuluję odpowiedzi :D

Hmmm... w dzisiejszej dobie rozwoju techniki i metod śledczych jak i przede wszystkim rozwoju inżynierii genetycznej, a przede wszystkim dna, jestem za. Paradoksem jest, że kara śmierci była wtedy, gdy być nie powinna, gdzie nauka i technika w dziedzinie kryminalistyki praktycznie raczkowała, ale w obecnych czasach jak najbardziej, ale absolutnie nie mogłaby być orzekana w procesach poszlakowych, ale poparta twardymi, niezbitymi dowodami.