Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie mamusia :)

czy dziecko koniecznie

Polecane posty

czy dziecko koniecznie musi miec lozeczko ? ja bym chciala kupic kolyske mniej miejsca zajmuje. http://www.google.co.uk/imgres?q=kolyski+dla+dzieci&um=1&hl=en&sa=N&tbo=d&tbm=isch&tbnid=ECEFP4qvRmvY2M:&imgrefurl=http://sprzedajemy.pl/kolyska-dla-dziecka,353993&docid=nkb4yGrRAqMP_M&imgurl=http://img0.sprzedajemy.pl/540x405_kolyska-dziecka-1354925.jpg&w=542&h=358&ei=GPvuUKGWC-Sa0QW_94GgDw&zoom=1&iact=hc&vpx=374&vpy=344&dur=1500&hovh=182&hovw=276&tx=129&ty=119&sig=111762417773890803556&page=1&tbnh=141&tbnw=197&start=0&ndsp=26&ved=1t:429,r:16,s:0,i:130&biw=1052&bih=661

Gość Mooooooonika
pewnie ze nie musi ale lozeczko napewno dluzej mu bedzie sluzyc

prosze o odpowiedzi.... za 3 miesiace rodze i chcialabym sie dowiedziec. nie mamy wielkiego mieszkania - co sadziecie o kolysce ? i dlaczego lozeczko?

Gość mama007
na początek wystarczy, ale jak maluszek będzie miał 2-3mies, to itak czeka go przeprowadzka do łóżeczka. Ja miałam od razu łóżeczko w sypialni, a w salonie kołyskę.

dziekuje za odpowiedz - mysle ze jak maly bedzie mial 2 latka to juz bedziemy miec swoje mieszkanie wtedy bysmy kupili ale na poczataek do 2 roky zycia ... i czy musze miec przewijak ? moja mama przebierala moja siostre normalnie na lozku - zaczynam sie tym stresowac :/

Gość mama007
na początek wystarczy, ale jak maluch będzie miał 2-3mies. to itak czeka go przeprowadzka do łóżeczka. Ja miałam od razu łóżeczko w sypialni, a kołyskę w salonie.

Gość ojojku
na poczatek mozesz miec kolyske, ale mniej miejsca zajmuje bo jest po prostu mniejsza... wiec predzej czy później i tak bedzie trzeba łozeczko miec. Pozatym jak tylko dziecko anuczy sie siadac to w kołysce jest średnio bezpieczne. Łózeczko masz od urodzenia do mniej-wiecej 2 latek, w zaleznosci jak szybko bedzie rosło.

Jak masz kasę to kup kołyskę. Na pewno nie będziesz żałować, ale jeżeli liczysz się z groszem to kup jednak łóżeczko. Nam kołyska posłużyła maksymalnie 3 miesiące. Zaraz i tak będziesz musiała wymienić.

Gość ojojku
na poczatek mozesz miec kolyske, ale mniej miejsca zajmuje bo jest po prostu mniejsza... wiec predzej czy później i tak bedzie trzeba łozeczko miec. Pozatym jak tylko dziecko anuczy sie siadac to w kołysce jest średnio bezpieczne. Łózeczko masz od urodzenia do mniej-wiecej 2 latek, w zaleznosci jak szybko bedzie rosło. Kołyska chyba da rade tak do pól roczku.. moze troche dluzej ale nie wiem.

no wlasnie chodzi o to ze mamy male mieszkanie - nie planowalismy jeszcze dzieci ---> do nas sie kolyska zmiesci do sypialni a do salonu lozeczko (poprzesowa sie meble to sie zmiesci) ale na poczatek wolalabym miec dziecko przy sobie

Jak masz kasę to kup kołyskę. Na pewno nie będziesz żałować, ale jeżeli liczysz się z groszem to kup jednak łóżeczko. Nam kołyska posłużyła maksymalnie 3 miesiące. Zaraz i tak będziesz musiała wymienić.

Gość mama007
na łóżeczku zamontujesz przewijak, a przewijając co chwila takiego malucha na łóżku kręgosłup ci siądzie. Poza tym w nocy mąż śpi, a ty na tym samym łóżku przewijasz i się modlisz, żeby się nie przewrócił i dziecka nie uderzył?

Gość cukir
jak dziecko zacznie siadać to kołyska już będzie niebezpieczna, bo może wypaść, więc posłuży jakieś pól roku

Gość czekając na rozum
kołyska jest fajnym rozwiązaniem na początek, bo łatwiej ululać dziecko do snu i jest mniejsza niż łózeczko, w którym niemowlak czuje się zagubiony..więc jeśli masz możliwośc taka by kupić łózeczko jak dziecko urośnie, to kupuj kolyskę!

Moja siostra miała kołyskę i już w 4 miesiącu musiała wymienić na łóżeczko bo smyk już siedział! sam sie podnosił!wypadłby z kołyski! Przewijać możesz gdziekolwiek-poślesz kocami szafkę pralkę i wszystko się nada.

nie oczywiscie ze nie chce aby spalo z nami - zero prywatnosci i wygody - nie chce meza odstawiac na bok tez mamy swoje potrzeby ale tak wlasnie do 6 miesiaca myslalam kolyske

dzieki dziewczyny za odpowiedzi- troche szkoda ze kolyska tak krotko sluzy :/ ale teraz tak czy inaczej sie zastanawiam co ... heheh mogl by maluszek poczekac jeszcze z 2 lata :)

dzieki dziewczyny za odpowiedzi- troche szkoda ze kolyska tak krotko sluzy :/ ale teraz tak czy inaczej sie zastanawiam co ... heheh mogl by maluszek poczekac jeszcze z 2 lata :)

Gość czekając na rozum
mama 07, ale przecież niekoniecznie trzeba przewijać w sypialni. Ja na przykład przewijak miałam w łazience..tak najwygodniej bo jest dostęp do wody...

Gość czekając na rozum
prawie mamusia - najwyraźniej dziecko miało jakis powod by pojawić się juz teraz :) powodzenia

chodzi o to ze na przewijak nie bede miala miejsca :/

czekajac na rozum- hehe widocznie tak :) troche niespodziewana ta niespodzianka ale i tak sie cieszymy ... szkoda tylko ze nie mamy jeszcze warunkow.

wsumie racja - widzialam takie lozeczka :)

Gość carry&dug
Ale w kołysce nie będziesz dziecka trzymała do 3 roku życia, prawda? Łóżeczko musisz kupić tak czy tak, obojętne jakie masz mieszkanie a kupowanie kołyski to zwyczajnie dodatkowy koszt skoro kupno łóżeczka i tak cię nie ominie.

Gość cukir
ja przewijaka używałam tylko po kąpieli ( leżał na pralce i tam suszyłam i ubierałam małego po kąpaniu.) A tak to na łóżku, kanapie... nie chciało mi się gonić do przewijaka, szczególnie w nocy.

Gość czekając na rozum
mamusia warunki waurnkami, a najwazniejsi i tak mama i tata ...będzie ok, warunki z czasem się wywarunkują!

Gość prawie mama :)
Chyba jednak kupię lozeczko