Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaLekarka

ciąża a lekarz medycyny pracy

Polecane posty

Gość mlodaLekarka

hej, mam problem - jestem w ciąży w 5 miesiącu, mam dopiero podpisać umowe i zostałam wysłana do lekarza medycyny pracy. bałam sie że bedzie on robić problemy w zw z ciążą wiec nie przyznałam się ze spodziewam sie dziecka. czy moge mieć z tego jakieś konsekwencje? czy po podpisaniu umowy powinnam przyznać się do ciąży?

Gość zxzx
Przy podpisywaniu umowy nie musisz mówić ale lekarzowi medycyny pracy powinnaś była powiedzieć bo nie każda praca jest dozwolona w ciaży.

Gość slodkawisnia - znowu pijana
Moja kolezanka byla w podobnej stytuacji, ale w momencie badan u lekarza byla w 3 miesiacu, nie bylo wiadac brzucha. Na pytanie lekarza, czy jest w ciazy, odpowiedziala, ze nie (teoretycznie mogla nie wiedziec, niektore kobiety maja nieregularny okres np. w wyniku stresu). Potem podpisano z nia umowa na rok, a ona po miesiącu od podpisania umowy poszla na zwolnienie lekarskie. Nie miala z tego tytulu zadnych problemow. PS. slodkawisnia - znowu pijana i slodkawisnia to ja:)

Gość slodkawisnia - znowu pijana
Moja kolezanka byla w podobnej stytuacji, ale w momencie badan u lekarza byla w 3 miesiacu, nie bylo wiadac brzucha. Na pytanie lekarza, czy jest w ciazy, odpowiedziala, ze nie (teoretycznie mogla nie wiedziec, niektore kobiety maja nieregularny okres np. w wyniku stresu). Potem podpisano z nia umowa na rok, a ona po miesiącu od podpisania umowy poszla na zwolnienie lekarskie. Nie miala z tego tytulu zadnych problemow. PS. slodkawisnia - znowu pijana i slodkawisnia to ja:)

Gość mlodaLekarka
wielkie dzięki za odpowiedzi. cały czas strasznie sie stresuje że nie przyznałam sie do ciąży ale ta umowa o prace jest mi teraz potrzebna... szkoda że ciąża to problem a podobno za mało dzieci sie rodzi...