Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bligalim

Wiarygodność testów owulacyjnych?

Polecane posty

Gość Bligalim

Na ile wiarygodne są testy owulacyjne? Cykle ma 28 dniowe, dni płodne powinnam mieć wg kalendarza internetowego 13-15 stycznia, dziś zrobiłam test i wychodzi że mam teraz owulację, czy można wierzyć testom?

Gość dni płodnych się nie
dziewczyno nie sugeruj sie jakimiś idiotycznymi kalkulatorami w necie, bo nic Ci to nie da, owulacje może wystąpic wcześniej lub pózniej, bo taki jest organizm kobiety, obserwuj swoje ciało i zdecydowanie bardziej wiarygodny od kalkulatora jest test owulacyjny, choc one tez nie są 100% pewne

Gość hdssss
ja sugerowałam się testem owulacyjnym i w cyklu, w którym je stosowałam zaszłam w ciążę...pamiętaj, że kreska testowa musi byc równa bądź ciemniejsza od kontrolnej...my współżyliśmy z mężęm w dniu gdy kreska była ciemniejsza i dziś jestem w 28 tc...życzę powodzenia :)

Gość Bądź sobą
dla mnie to mało romantyczna metoda, my się kochaliśmy w co drugi dzień po @, albo też codziennie :) udało się po 3 mcach :)

żadna wiarygodnosc test pokazuje jedynie mozliwosc wystapienia owulacji ale nie odgadniesz którego dnia i czy w ogóle była! działa na zasadzie detektora hormonu odpowiedzialnego za wzrost pęcherzyka nic poza tym a pęcherzyk moze nie pęknac i do owulacji nie dojdzie

Gość angelikamroz
są na tyle wiarygodne ze zaszlam w ciaze w dni nie płodne :) szkoda pieniedzy na te testy

Gość agiew
Ja używałam afrodyty na ślinę. To jest mikroskop owulacyjny. Wydaje mi się, że bardziej się opłaca.

Gość gość
Dziewczyny, czy któraś z was kupowała testy owu na allegro? sprawdzają się?

Gość ela99
Do sprawdzania dni płodnych to używałam jeszcze jakiś czas temu metody na kalendarzyk a trochę na wyczucie. Nie ukrywam, że było trochę stresu z taką metodą. Teraz korzystam z czegoś takiego jak Ovu Control. Wyznacza mi dni płodne na podstawie testu śliny. Sprawdzona, skuteczna metoda potwierdzona naukowo, także nie jest to jakieś naciągane. U nas się jak na razie sprawdza i oby tak już zostało.

Gość gość
Chcę kupić Ovu Control w najbliższym czasie, polecała mi to bardzo siostra. Tylko nie wiem czy to już jest rzeczywiście sens, staramy się o dziecko dopiero od pół roku. Co myślicie?