Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monik3856895

Urlop u następnego pracodawcy

Polecane posty

Gość Monik3856895

Witam, Chciała bym się dowiedzieć czy jeżeli wykorzystam w danym roku cały przysługujący mi urlop w np lipcu2013 , to gdy sie zwolnie ile urlopu bedzie mi przysługiwało u nastepnego pracodawcy. Jak dla mnie są dwie opcje: -nie nalezy mi sie urlop w roku 2013 jako ze wykorzystalam cały przysługujacy juz w lipcu u poprzedniego pracodawcy (tylko pytanie skad o tym mial by sie dowiedział i co by go obchodzila moja sytuacja u poprzedniego pracodawcy-przeciesz nowa praca nowa pensja nowe warunki zatrudnienia) -druga opcja to normalnie nalezy mi sie urlop co miesiąc 2/12 z całego przysługujacego mi urlopu w roku Prosze o odpowiedz szanowne koleżanki :)

Gość GRGHPOJ
-nie nalezy mi sie urlop w roku 2013 jako ze wykorzystalam cały przysługujacy juz w lipcu u poprzedniego pracodawcy (tylko pytanie skad o tym mial by sie dowiedział i co by go obchodzila moja sytuacja u poprzedniego pracodawcy-przeciesz nowa praca nowa pensja nowe warunki zatrudnienia) Ze świadectwa pracy. :D Jeśli wykorzystasz u pierwszego pracodawcy urlop za cały 2013, a nie za czas, który już realnie przepracowałaś to już nic Ci się u drugiego nie należy. A jeśli wykorzystasz tylko za okres, który przepracowałaś to druga opcja, ale 1/12, a nie 2/12.

Gość Monik3856895
a no dzieki, bardzo dobra odpowiedz jasno i konkretnie. ale jeszcze jedno pytanko. Jak myslicie idzie sie dogadac z kolejnym pracodawca odnosnie urlopu? tak ze on przymknie oko na mój wykorzystany urlop u poprzedniego pracodawcy, i udzieli mi mimo wszystki kilka dni. Mial juz ktos podobna sytuacje?

Gość GRGHPOJ
A dlaczego miałby Ci płacić za coś co Ci się nie należy?

Gość GRGHPOJ
Może Ci udzielić urlopu bezpłatnego, jeśli będzie chciał.

Gość Monik3856895
Odpowiedzi nadwyraz rzeczowe :) Jak juz tak dobrze idzie to chciałąbym sie na koniec dowiedziec czy przysługuje mi jakis zasiłek dla bezrobotnych, kuroniówka. Jezeli sie sam zwolnie to czy mi przysługuje, jezeli tak to na jaki okres. Jezeli nie przedłuze umowy (rozumiem ze bede mogła sciemniac w urzedzie ze to zakład mnie juz nie chcial) to czy mi przysługuje, jezeli tak to na jaki okres. Robilam 5lat studii, na ostatnim roku staż 2dni w tygodniu, umowa o staz 300zł, juz 15lica znalazłam prace i mam umowe do 30kwietnia 3000zł. Jak mi sie najlepiej oplaca zakonczyc ten stosunek pracy?

Gość zccc
Zasiłek się należy jeśli w ciągu poprzedzających rejestrację 18 mies.pracownik przepracował przynajmniej 365dni.

Gość Arek skwarek
odpowiedz wrecz nie na temat: opisałąm sytuacje, w skrucie miałam staz szkoleniowy za 300zł przez 9miesiecy (to nie jest normalny staz) potem 15dni przerwy, i 10miesiecy normalnej pracy. I własnie chodzi o te 365 dni (co z 15dniami przerwy i co z tym niby stazem.

Gość zccc
A minimalne wynagrodzenie w 2012r. wynosiło 1500zł. Proponuję zapytać w urzędzie pracy co z tym twoim stażem szkoleniowym.