Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bueheheheeh

UK a świadczenia padniecie!!!

Polecane posty

Gość bueheheheeh

no jedna piekna forumowiczka twierdzi że jak samotna matka z dzieckiem przyleci do UK to dostaje od razu mieszkanie i kase od panstwa.... To co jedziemy? :D:D:D:D zaraz biore rozwód i jade :D mieszkanie bedzie kasa bedzie jest git!!! :D

Gość znowu ty
Już się pakuje:)

Gość Kiedyś było tak:
potem facet dojedzie, będziemy mieszkać razem ale nikt nie bedzie wiedział... patrzcie ile kasy, będziemy pływać w luksusie :D

Gość Joooolissssssaaaa
Najpierw trzeba popracowac z rok z tego co mi sie wydaje zeby otrzymac status rezydenta i dopiero mozecie sie starac o cokolwiek:P

Gość alicja86uksss
trudnie ale nie niemozliwe w uk a w polsce ... to dopiero smiech

nie trzeba miec statusu rezydenta, ale na dzien dobry nic sie nie dostaje

Gość bueheheheheheheeh
no przeciez siostra koleżanki kafeterki(hmmm dobrze odmieniłam bo to trudne słowo??) no może użytkowniczki forum o pseudonimie smierc dostała na dzien dobry to co my nie dostaniemy? Jedziemy!! :D

Gość polonista marcel
zle , powinno być kafeterianki :P

Gość a ja już siedzę
w samolocie

Tu też trzeba pracować, aby cokolwiek mieć ;) niestety każdemu się wydaje , że jeśli ktoś jest za granicą,to musi tylko otwierać kolejne konta w banku, bo mu się już kasa na jedynm nie mieści he he ;) wbrew pozorom wcale nie jest tak łatwo ,jak się wydaje.Moja kuzynka przyjechała do Uk z takim oto przekonaniem-urodzi,dostanie benefity,chałupę,chłop będzie pracował i będą sobie funtami tapetować mieszkanie.Rozczarowana zwijała manatki po 2,5 miesiąca ;)

Gość bueheheheheheheeh
polonista marcel dzięki :) polski jezyk trudny jezyk :) rozkminiałam to ale w sumie nie wiedziałam :] ale co tam człowiek na błędach się uczy :]

Gość bueheheheheheheeh
kasieńkaa__ i to też do innych forumowiczek podobnie myślących: ja to wiem ty to wiesz, ale dziewczyna się upiera przy swoim :D normalnie padłam :D wypowiada się na wątku "jestem w dupie" czy jakos tak :]

Gość polonista marcel
co nie znaczy że już pakuję żonę i dzwonie do prawnika celem przesłania pozwu :D

czytalam jej wypowiedzi. Smiech na sali. Nie wiem gdzie ona sie takich bajek naczytala.

Gość bueheheheheheheeh
w dupie była gówno widziała...nikt nie bedzie mówił jak mu źle tylko każdy zawsze swoją sytuacje materialną stawia na + ja jakoś mówiąc o ciąży nie mówie o wymiotach, zgadze, bólu tylko o tym jak jest super bo po co komu moje problemy? ale widac dziewczyna łyka jak młody pelikan :D

Fakt faktem, że może i pod pewnymi względami jest lepiej niż w Polsce-zarabia się ileś tam,ileś wydaje na oczywiste opłaty typu czynsz,media,jedzenie i jakoś się tak tego tragicznie nie odczuwa po kieszeni,tzn.można spokojnie wyżyć za to.Może i z pracą jest łatwiej,bo nie trzeba 50 lat doświadczenia mając zaledwie 20 na karku i 5 kierunków studiów,aby znaleść pracę.Wiadomo, że jeśli ma się skończone studia które są honorowane w Uk i zna się język od bdb w górę,to jest szansa na jeszcze lepszą pracę.Ale jeśli zna się język dość dobrze, ma się prawko,do tego jakiekolwiek chęci do znalezienia tej pracy i chęci utrzymania się w niej-pracę znajdzie się z palcem w nosie.I nie mówię tu bynajmniej o zmywaku w kebabie ;) aczkolwiek o sytuacji na rynku pracy w Polsce się nie wypowiadam,bo po szkole dojechałam do chłopaka,obecnie już męża i tyle mnie w Polsce było.Ale generalnie osoby które znam a są w Polsce,to nie mają najlepszej sytuacji..no ale nie moja wina, że kuzynka wyjechała obrażona na mnie i na cały świat o to, że w Uk ''są sami pojebani ludzie,to pierwszy kraj na mojej liście w którym moja noga nie postanie'' itp.No skoro jej mąż ma piasek w rękawach a ona spodziewała się wpływów na konto z 5 na początku za siedzenie i pierdzenie w stołek, więc w sumie jej się nie dziwię, że wyjechała zniesmaczona po tak krótkim czasie...