Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pierdupierdu

co pomogło wam na grzybice?

Polecane posty

co pomogło wam wyleczyc grzybice pochwy? chodze po lekarzach i zadne nie moze mi pomóc. Dlatego pytam sie was, mam nadzieje ze uzyskam jakis info :)

Gość mziba
mnie pomogły tabletki clotrimazolum, ale wiem, że nie każdej kobiecie pomagają wyleczyć grzybicę. zrób sobie wymaz, żeby wiedzieć co dokładnie leczyć skoro nic nie pomaga. ja juz podczas leczenia grzybicy stosowałam probiotyk dla kobiet provag, żeby uzupełnić florę bakteryjną w pochwie.

Gość pseudonim_pseudonim
ja mam na posladku jakies zmienione miejsce, podejrzewam ze to moze byc grzyb... czym to smarowac?

Gość pseudonim_pseudonim
terbiderm, terbistad?-o tym znalazłam na necie...tylko czy to pomoże...

Gość daga2307
Ja po wizycie w solarium dostalam grzybicy... Wygladalo to na poparzenie (plamni wyszly na tylku i pod nim). pozniej pokazalo sie ich wiecej ale nie swedzialy. lekarz zapisal Ketoconazol (szampon) do mycia calego ciala... raz w tygodzniu namydlic cale cialo i zostawic na 5 min

Gość Apasz25
Może grzybobranie ?

Gość pseudonim_jakistam
a ten szampon pomoze? po jakim czasie stosowania?

Gość daga2307
Niestety ale leczenie jest kilkumiesieczne... lekarz powiedzial, ze ok 6 miesiecy. tyle dobrego, ze plamki staly sie juz mniej widoczne i nie rozprzestrzeniaja sie bardziej

Gość jest pare rzeczy, sposobow...
Przebadaj sie i zobacz co i jak, czy nie masz podwyzszonego poziomu cukru we krwi itd. I czy ten grzyb nie przybral formy 'mycelium'... Po sobie wiem, ze przesadne dbanie o higiene, czeste golenie na zero jest katalizatorem dla rozwoju grzybow ;) Polecam probiotyki, podmywac sie Lactacydem, wyeliminowac weglowodany na jakis czas. I dobic tego grzyba globulkami, kremami i lekami doustnymi. A pozniej juz tylko dbac o sobie i zapobiegac jw - probiotykami i lactacydem. Aha i unikac antybiotykow. Nie brac ich na zwykle przeziebienie....

Gość zosia_klosia
ja mialam grzybice pochwy raz w zyciu na szczescie nie nawraca mi odpukac:D a lecyzlam trioxalem, ale to na recepte - i tak najlepiej pojsc do lekarza w takiej sytuacji