Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogniwo galwaniczne

KATOLICY wytłumaczcie mi jedną rzecz

Polecane posty

Gość ni pamietam pseudo
odpowiedz2013, pisze z tela dlatego nie nadążam, oczywiście nic nie sugeruje ani nie agituje, Bóg zostawił każdemu wolną wole i to nie ja ani żaden człowiek nie przekona drugiego, to wszystko w Jego woli.

Gość odpowiedź2013
ni pamietam pseudo - Maryja i inni święci mają udział w tym pośrednictwie Chrystusa. Podobnie jak Ty, jeżeli przyczynisz się w jakiś sposób do budowania Królestwa Bożego uczestniczysz w pośrednictwie Chrystusa. Biblia nie jest jedynym źródłem wiedzy o Bogu. Nawet, jeżeli przyjmiemy przez chwile, że wierzymy tylko w Biblię, to takie ograniczenie nie jest biblijne ( nie ma takiego miejsca w Biblii, które by mówiło, że należy wierzyć wyłącznie w Biblię).

Po pierwsze katolicy też błądza. Jakieś 90 procent katolików nie wie że ich wiara nie ma sensu dopóki nie urodzą się na nowo. Nie wiedzą ze muszą przyjąć ducha świętego. Po drugie prawdziwy katolik wie ze ten los ludzie sobie sami zgotowali. To co sie dzieje na ziemi to nie wina Boga. Bóg nieproszony w nic nie ingeruje. O zmianę czegokolwiek można prosić ale przez ducha świętego...inaczej nie jestes słyszany. Z reszta chyba sam sie nie zastanawiales nad pytaniem ktre zadajesz. Im wiecej czlowiek cierpi tym jest bliżej Boga. Przecietny katolik nie obdarzony Duchem Świętym mysli tylko o sobie . nie bedzie marnowal modlitwy na glodne dzieci przeciez..niestety

Gość ni pamietam pseudo
odpowiedz2013 ew . Jana 3 :16 , to nie moje słowa

no i oczywiście, osoba wierząca obdarzona duchem świętym, czyli taka która narodziła się na nowo nie grzeszy bo jest do tego niezdolna. skoro wiec Jezus mówił ze jedyna droga do Raju jest przez ducha świętego to wiedzial co robi. ..gdyby ludzie posluchali i czytali Pismo Święte do żadnego zła na świecie by nie doszło. mam nadzieje ze to jest dla ciebie juz jasne.

Gość pasowanie na gimnazjalistke
to wszystko co pisze jest obiektywną prawdą ale ty i podobne tobie mają ptasi móżdżek i nigdy tego nie zauważą - żegnam i czytanie tekstu ze zrozumieniem się kłania j. polski pewnie ocena 2= co? nara

a co ty myslisz, ze Bóg to świety mikołaj, bedziesz oszukiwać i poniżać ludzi, puszczać na prawo i lewo z różnymi zboczeniami, kraść, krętaczyć i tylko wyciągać rękę, daj bo mnie się należy czy Bóg ci obiecał że na tym świecie będziesz mieć wszystko co zapragniesz tak że tylko żyć nie umierać i dostaniesz wszystko o co poprosisz, czy może niezbyt kulturalnie zażądasz?

Gość ni pamietam pseudo
kurcze przez moje zawiasy z netem nie moge pisac za szybko, szkoda bo widze że na pare ogarniętych osób trafiłem jakby co to na fb bo chodzi mi szybciej, mój mail to opsahej@interia.pl , tam moge podać swoje oryginalne namiary pzdr.

Gość odpowiedź2013
CzesławTańczy - oczywiście, że jest prawda, ale Biblia nie jest jedynym źródłem wiedzy o Bogu. Jest jeszcze tradycja chrześcijańska. ni pamietam pseudo - co dowodzi ten cytat?

Gość pasowanie na gimnazjalistke
ej ty czesławtańczy nie bądz taki mądry co - ludzie wierzący w gobliny byli mądrzejsi od ciebie a czasy inkwizycji mamy dawno za sobą ale widać inkwizycja żyje dalej tylko nie może zabijać obyś zadławił się tą swoją wydumaną wiarą i skończył swój żywot jak Jezus - tego ci z całego serca życzę i wszystkim katolikom nie dajcie się zwieść innowiercom tylko po śladach Jezusa dojdziecie do raju i ja co pisze za tym nickiem już o to zadbam nie będziecie żyć w luksusach, oj nie przygotujcie się na Jezusowe męki jak tak bardzo chcecie waszego Jezusa

Gość sergiej
Boga się czuje ale ciężko to komuś wyjaśnić bo to tak jakby werbalnie tłumaczyć niewidomemu jak wyglądają kolory. Dlaczego jest cierpienie na świecie? Tłumaczą to Teodycee. Dlaczego warto wierzyć? Ponieważ człowiek nie ma niczego lepszego na świecie od wiary w Boga który jest miłością. Co jest konieczne aby poznać Boga? Zajrzyj tu: http://www.sfinia.fora.pl/apologia-teizmu,5/co-jest-konieczne-do-poznania-boga,4291.html A tu ciekawy art dla sceptyków http://religia.onet.pl/religiaonetpl,40/dobre-powody-aby-wierzyc-cz2,30562.html

" obyś zadławił się tą swoją wydumaną wiarą i skończył swój żywot jak Jezus" wydumana wiara? to słowa Jezusa z Pisma Świętego. :o

Gość hgghjgfh
dlugo bylam niewierzaca. pewnego dnia z ciekawosci zaczelam sie modlic. po swojemu, nie regulkami. ogarnelo mnie niesamowite uczucie. tak jak napisal siergiej. tego nie da sie wytlumaczyc slowami. od tamtej chwili jestem wierzaca. wojna, glodne dzieci, choroby. to wszystko wina ludzi. watykan ma tyle kasy, ze gdyby. ja oddal potrzebujacym nie byloby glodu na swiece. wojny. rozpetali ludzie. choroby to w wiekszosci skutek chemii, ktora jest na. naokolo nas. bog dal ludzia wolna wole i ludzie wybieraja zle. miejcie pretensje do ludzi nie do boga ;p

Gość ni pamietam pseudo
odpowiedz2013, ten werset jest sam w sobie prosty i tu nie ma co rozkminiać, dla mnie osobiście to co mówi Biblia to tak jest i z tym nie dyskutuje, z

Gość ni pamietam pseudo
są tu Nowonarodzeni?

Gość itakdalej
Odpowiadając na pytanie autora: Bóg zawsze wysłuchuje próśb. Tylko czasem odpowiedź brzmi: NIE.

Gość pan white
hgghjgfh- poczułaś Boga Żywego. Niech Cię Bóg Błogosławi :) Życzę wszystkim, by wyszli poza schematy i wyobrażenie ludzi o Bogu i stali się osobistymi uczniami Boga. To piękne uczucie :) Tak, ja jestem nowo narodzonym chrześcijaninem.

Gość onszujakjącyprawdy
Na wszelkie wasze zapyatnia odnosie wiary Boga oraz religii , opublikowałem w temacie poniżej. Zachęcam do przeczytania :) http://rafabydgoszcz.blog.interia.pl/ Temat nie jest krótki ,ale w nim zawarta jest prawda :)

Gość a ja powiem wam tak
„Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: O cokolwiek byście prosili Ojca, da wam w imię moje. Do tej pory o nic nie prosiliście w imię moje: Proście, a otrzymacie, aby radość wasza była pełna. „ To są slowa Jezusa z Biblii. Mdlcie się do niego ,a Jezus spełni to. Módlcie się jednak szczerze i kochajcie go jak Bóg kocha was.

Gość pan white
masz rację w tym co mówisz, zgadzam się w 100% tylko, żeby wiedzieć, że Bóg nas kocha, chociaż w jakimś bardzo małym ułamku, bo tej miłości nie da się opisać jest tak wielka, to trzeba wziąć w rękę Pismo Święte i poznać prawdę w nim zawartą, przyjąć. Niektórzy ludzie nie znają Boga, albo mają fałszywy obraz Boga, bez tego szczerze nie będziemy mogli przyjść w modlitwie do Boga.

Gość boga sie nie udowadnia
na nowo nie grzeszy bo jest do tego niezdolna. swieci terz byli grzesznikami