Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwone korale - czerwona jar

do mam 20-23 lat

Polecane posty

powiedzcie jak sie czulyscie jak sie dowiedzialscie ze jestescie w ciazy? jaka byla wasza reakcja- jakie plany? reakcja rodzicow ? szefa? nauczyciela? znajomych? a wasz partner co na to ? wiem ze tak duzo pytan ale chce wiedziec - sama sie dowiedzialam nie dawno ze jestem w ciazy. pozdrawiam

Gość Australiam open
pilnuj swego nosa a raczej swego brzucha wobec tego

ale dlaczego? chce wiedziec, zapytalam sie normalnie. ani nikomu nie ublizam ani nie wyzywam - nie masz nic madrego do powiedzenia nie odzywaj sie wcale. chcialabym z kims pogadac o tym.

czy na tym forum jest jeszcze ktos normalny ?

Gość juz prawie 30stka
ja sie dowiedzialam w wieku 23 lat. Strach, ale też trochę się ucieszyłam. Studia skonczylam, prace mialam, męża i mieszkanie też. nikomu się nie musiałam tłumaczyć, bo nikt mnie nie utrzymywał (oprócz męża, ale to jego "wina" ;) )

Gość ja zlapalam faceta na dziecko
mialam 21lat, on 39, szybko zaszlam w ciaze, ohajtalam i nie musze nic robic od 3 lat

Gość juz prawie 30stka
ja znam niejedną dziewczynę, która jak zaszła w ciążę po 25 roku zycia bo była załamana i myślała tylko o aborcji, bo za młoda, bo łolaboga i cotobędzie. Wiek nie gra roli, ale to co ma się w głowie

juz prawie 30 - no mnie tez nikt nie utrzymuje wynajmujemy mieszkanie z partnerem- 2 pokojowe oczywiscie wliczam w to salon. ja pracuje i moj partner tez - ale mam takich rodzicow ze jak im powiem to bedzie awantura :/ chociaz juz od 18 r zycia mieszkam sama i na wlasnym utrzymaniu.

Gość juz prawie 30stka
do: ja zlapalam faceta na dziecko nie masz dziecka. Zadna kobeita, która "siedzi" 3 lata w domu z dzieckiem nie uważa tego za "nicnierobienie" :P To harówka..

powiem szczerze ze nie bylam na to przygotowana. mam 20 lat dziecko urodze miesiac przd moimi 21 urodzinami. moj partner bedzie mial 23

Gość juz prawie 30stka
czerwone korale - odetnij psychicznie pepowinę. Teraz masz swoją rodzinę. Z rodzicami nie gadaj. Co cię oni? Bo awanturę Ci zrobią, dzieciusiu? :/

Miałam 20 lat, gdy zaszłam w ciążę. Teraz mój synek będzie miał 12 lat. Co czułam. Bardzo się cieszyłam i pragnęłam dziecka. Rzeczywistość była o wiele trudniejsza niż przypuszczałam, ale dałam radę. Rodzice nie byli zachwyceni, ale oni zawsze mnie krytykują;) partner był początkowo w szoku mimo, że za parę dni mieliśmy już zaplanowany ślub jednak wspierał mnie i gdy ochłonął cieszył się. Teście się cieszyli bardzo. W pracy tak nijako. Po prostu poszłam na macierzyński, potem wychowawczy i już tam nie wróciłam:p życie ułożyło się samo:)

po co odrazu dzieciusiu? - wiesz jednak zostana tymi dzidakami a mnie to sie juz nie chce im mowic na sama mysl o tym ze beda gderac ze jestem za mloda i porownywac mnie do mojej siostry ktora tez saszla w ciaze w moim wieku ale on jest bogada wiec jej nic nie powiedzieli :/ chce im powiedziec bo mam do nich szacunek. nawet mi do glowy nie przychodzi aby usunac dziecko i tak zrobie po swojemu musze byc odpowiedzialna za swoje czyny. moj partner sie ucieszyl powiedzial ze damy rade.

dokładnie czas odciąć pępowinę od rodziców i to poważnie:p Jesteś już samodzielna, więc im w ogóle nic do tego! Nie masz powodu aby przejmować się opinią rodziców. Powinni się cieszyć i Cię wspierać, skoro tego nie robią, trudno, przebolej i olej;)

puza- wiem ze mojego narzeczonego rodzice beda sie bardzo cieszyc - no slub planowalismy 2014.

wydaje mi sie ze juz to zrobilam - tez jestem krytykowana czesto :/

Gość juz prawie 30stka
ale proszę cię, ja to pisałam pozytywnie, żeby cię zmobilizować. Jesteś matką, więc zachowuj się jak dorosła i odpowiedzialna osoba. A nie lamentujesz, że mamusia nakrzyczy :( To wcale nie wyklucza szacunku do rodziców! Nie pozwalaj tylko, żeby ich słowa Cię dotykały, bo to tylko i wyłącznie od ciebie zależy. chcesz płakać, bo mamusia krzyczy to płaczesz... Musisz wziąć się w garść. Trzymam kciuki! Jeszcze dzieciusiu ;)

prawie 30- masz racje w tym co mowisz- nie plakac nie bede ale wysluchac bede musiala :/ nie przejmuje sie tym czy oni beda zadowoleni czy nie chodzi mi o sam fakt ze beda gderac ze to ze takm to :/ ... no nie wazne - shef wlasnie on tez - jest problemem musze jemu powiedziec ale kiedy? teraz mam mu powiedziec czy po jakims czasie

Gość już niedługo...
ja urodzę miesiać po 21 urodzinach :) jak zrobilam test to moj narzeczony skakal z radosci, pozniej troche sie przestraszyl jak lekarz to potwierdzil ale ogolnie bardzo sie tym cieszymy :) mama byla w szoku ale ja juz wczesniej jej mowilam ze bym chciala miec dziecko, bylam juz na to gotowa a teraz strasznie sie cieszy i doczekac sie nie moze :) glowa do gory bedzie dobrze na pewno pierwsza reakcja twoich rodzicow nie bedzie fajna skoro mowisz ze o wszystko sa awantury ale pozniej beda kochac wnuka/czke i nie beda w stanie wyobrazic sobie ze mogloby nie byc tego dziecka :)

to jestes w lepszej sytuacji niz ja hehe - tyle dobrze ze z nimi nie mieszkam hehe. tez tak mysle ze im przejdzie :) e

nie przejmuj się krytyką rodziców, bo popadniesz w paranoje, a po co Ci to;) jak zaczną źle mówić, powiedz im, ze nie możesz się denerwować, liczyłaś na radość z ich strony i wyjdź. Jesteś dorosła, Tobie mimo, że jesteś ich dzieckiem też się należy szacunek.

racja :) dzieki wielkie