Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wodnisia

wegeta - podajecie dzieciom posiłki z wegetą, rosołkami itp?

Polecane posty

Wiem, że zawiera glutaminian sodu, który powoduje alergię, ale w końcu i tak dziecko będzie jeść posiłki z tymi "dodatkami" , bo są praktycznie wszędzie... Od kiedy podałyście je swoim dzieciom i jakie były reakcje? O ile były w ogóle.

Gość kkkiiikkkaaa
A po co? Sama nie uzywam tego typu dodatków, więc logiczne, że i dziecku nie podam. Pewnie, że krzywda mu się nie stanie jak kiedys u kogoś albo w restauracji/stołówce zje zupę z kostkami rosołowymi, ale rzecz w tym, zeby niepotrzebnie nie przyzwyczajać. To samo z cukrem.

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja do dzis unikam wegety, nie uzywałam jej do zup jak moje dzieci były niemowlakami, kupuje takie przyprawy które nie maja glutaminianu

Gość Bądź sobą
ja jako małe dziecko może z 3-4 lata miałam siadałam na stole i wyjadałam wegete palcem, nic mi nie jest... Skoro Ty używasz to i tak swojemu dziecku podasz, ale się nie wypowiadam od kiedy, bo to przede mną...

Sama nie używam, więc nie daję ale jak jestem u kogoś i nas częstują to córka zjada.

Gość bhjbjh
Ja tez nie podaję takich posiłków bo po prostu sama nie używam w kuchni takich rzeczy. Zupe lepiej ugotować na wywarze z mięsa, będzie nawet smaczniejsza oczywiście jeśli dodasz odpowiednie (naturalne) przyprawy