Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość audiii

kredyt na samochód

Polecane posty

Gość audiii

czy to dobry pomysł? wiem że gotówki na auto nie dam rady odłożyć wolałabym wziąć kredyt ale podobno nie powinno sie brać kredytu na samochód

nie bierz kredytu na samochód. zamiast tego oszczedzaj az bedzie cie na niego stac. caly swiat jedzie na kredycie :/ nowe prawojazdy wprowadzają. pewnie tak jak z dowodami bedzie, ze chcieli sobie budżet naprawic to wprowadzili nowe dowody. po 50 zeta od łba i z całego kraju sie troche zebrało, dziura załatana http://auto.dziennik.pl/aktualnosci/galeria/416003,1,tak-wyglada-nowe-prawo-jazdy-zobacz-kiedy-musisz-wymienic-swoje-stare-zdjecia-galeria-zdjec.html

Gość audiii
w moim przypadku potrzebne, chcę się wyprowadzić na wieś a jakoś muszę dojeżdzać do pracy

Gość ja zawsze auta na kredyt
biorę, tylko jak motocykl zmieniam to za gotówkę

Gość audiii
no i teraz nie wiem, zdania są podzielone...

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Czesław Tańczy a Ty w ogóle doczytałes ten artykuł?? jak byk tak pisze ze nie trzeba wymieniac prawka Dotychczasowe prawa jazdy (wydane bezterminowo) będą podlegać wymianie w latach 2028-2033.

to straszne..ae ludzie jezdza autobusami znam takich co wstaja o 4 rano na autobus na 7 sa w pracy a po robocie znowu na wies i zyja odkładaj na ten samochod a nie kupuj na kredyt, to pozorne bogactwo a tak na serio oznacza ze jeszcze wiekszy sie z czlowieka robi dziad za przeproszeniem.

Gość ja zawsze auta na kredyt
bierz kredyt i nie patrz na nic. Szukaj auta używanego od jakiegoś dealera, zazwyczaj dają gwarancję. Ew. jakis Polonez z gazem i odkładasz kesz, ale wiem z doświadczenia, że czasami trudno odkładać...

czytalem..a nie zauwazyles ze tak samo bylo z dowodami,, niby po kolei , niby dobrowolnie a zaraz cos zmienili.. poczekaj niedlugo bedzie obowiazkowe nie powiedza tak od razu ze to dla wszystkich i natychmiast zeby nie bylo niepotrzebnego szumu

audi ja brałam samochód na kredyt i nie załuje, bierz i juz jezdzij a nie bedziesz odkładac latami i zasuwac na piechote. Polecam Santander bank

Czesław przestań ćpac.....

Gość hellloll
A ile potrzebujesz tej kasy na samochód? ja zrobiłam dopiero co prawo jazdy i też chcę kupić samochód, ale myślę, że lepiej kupić samochód za 3-5 tys niż brać kredyt. Samochody szybko tracą na wartości, więc nie ma sensu brać jakiś kredytów. Sprawne i naprawdę dobre samochody można kupić za naprawdę niewiele. No chyba, że chcesz szpanować autem z salonu

Gość audiii
nareszcie jakaś konkretna odpowiedź, oszczędzić to wiem że nie oszczędzę ani grosza a tak to nie bedę miała wyjścia i bedę musiała spałacać, jakie tam jest oprocentowanie w tym banku?

Gość audiii
ja raczej myslałam o aucie do 10 tyś

jest ale juz nie pamietam jakie bo to pare lat juz mineło ;) a Santander bank specjalizuje sie w kredytach samochodowych ;) zadzwon i sie dowiedz wszystkiego

Gość audiii
ok dzięki

nie ma za co ;)

ty najpierw sprawdź ile rocznie wydasz na ubezpieczenia.bank jak daje kredyt to musisz wykupić wszystkie ubezpieczenia.oc.ac.od kradzieży pożaru i chuj wie co jeszcze. Nigdy bym niebrał.tymbardziej na auto które na siebie niezarabia

nie prawde piszesz arecki, ubezpiecznie oc załatwialismy sobie sami i nic innego wiecej płacic nie musielismy

Gość zakładacz kłamacz
Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie prawde piszesz arecki, ubezpiecznie oc załatwialismy sobie sami i nic innego wiecej płacic nie musielismy ­ nie jest tak do konca wlasnie zeby dostac kredyt na auto, musisz dokonac wszystkich oplat, jakich tylko bank zazada :) takie sa obwarowania kredytowe chyba, ze berzesz kredyt nie mowiac ze przeznaczasz go na zakup auta :)

Gość obywatel....,,,,,
kupujesz takie auto ile masz gotówki, tak mówi rozsądek a zrobisz co chcesz

Gość obywatel....,,,,,
nie daj sie "doradcą" to darmozjady

Gość kroton
Jeśli to nie będzie jakiś duży kredyt i masz świadomość, że nie będziesz miała problemów z jego spłatą, to może to nie jest taki zły pomysł. Ale z drugiej strony, czy nie możesz zdecydować się na jakiś tańszy samochód? W każdym razie, doradzam przejrzeć sobie informacje o takich kredytach (może się to łączyć z wpisaniem banku w dowód rejestracyjny), później zajrzeć do kilku banków i porównać oferty. Sporo przydatnych artykułów na ten temat widziałam w serwisie czasnafinanse.pl. Polecam zajrzeć.

Gość Masterek
Kredyty na samochód można znaleźć praktycznie w każdym banku. Są one droższe od kredytów hipotecznych z wiadomych przyczyn. Tutaj znalazłem dla was kalkulator http://www.autoa.pl dzięki któremu policzycie sobie ewentualne koszta związane z zaciągnięciem kredytu.

Gość gość
Długo zastanawiałem się co robić w życiu i postanowiłem jeździć taksówką. Wziąłem w leasing używany samochód osobowy w mleasing.pl, bo mają ofertę na 72 miesiące bez pierwszej wpłaty

Gość gość
Nie oszukujmy się, dla wielu osób kredyt jest jedyną możliwością by pozyskać jakiś w miarę nowy i dobry samochód. Nie polecam iść jednak bezpośrednio do banku, a postąpić tak jak ja czyli zgłosić się do programu 600 za 600, organizowanego przez J&J GROUP. Minimum formalności i dotacja 600 zł co miesiąc przez cały okres kredytowania, a więc zobowiązanie z głowy, bo raty na ogół nie przekraczają tej sumy. Warunek jest taki, że Wasz nowy samochód zostanie oklejony reklamą, ale moim zdaniem to w niczym nie przeszkadza, a wręcz wygląda całkiem elegancko.

Gość Patryk901
A słyszałes o firmie J&J Group? Można u nich wziąć auto na kredyt i jeździć tym autem obklejonym reklama - płacą 600zł miesięcznie za to. I tym samym można spłacać sobie kredyt za to ;)

Gość simon90
nie polecam brania kredytu na samochód, sam też kiedyś myślałem, aby wziąć kredyt na kupno nowego auta, ale poczytałem trochę i własne wziąłem w leasing przez platformę finansową. warunki jak dla mnie idealne więc po co pchać się w kredyty? ;)