Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmniszek85

plamienie

Polecane posty

Gość mmniszek85

Witam. zwracam sie do Was z prosba o porade, gdyz lekarza ginekologa mam dopiero za 5 dni. Opisze wiec moja sytuacje. 1717 grudnia mialam noprmalny okres trwal 4 dni 26 grudnia znowu mialam krwawienie ktore trwalo 3 dni. Bylam na wizycie u lekarza i stwierdzila malutka juz zanikajaca torbiel( czyt leczona juz 2 miesiace zmiejszala sie) przepuisala antybiotyk i tabletki antykoncepcyjne . od 28 grudnia je biore wiec najprawdopodobniej po owulacji o ile taka wystapila. cykle mam krotkie bo 23 24 dniowe. Powinnam dostac juz okres a od 2 dni mam brazowe plamienie ktore ustaje. zero okresu. test ciazowy negatywny. moze za wczesnie. Prosze o odpowiedz co moze byc przyczyna tych plamien i brak okresu??

O na Boga! :o :o :o :o :o 1. Skoro bierzesz tabletki antykoncepcyjne to okres nie wystąpi w takim terminie w jakim wystąpiłby gdybyś nie brała tabletek. 2. W ulotce jest informacja, że podczas stosowania trzech pierwszych opakowań może występować krwawienie lub plemienie.

Gość mmniszek85
Nie przeczytalas kolezanko chyba do koca biore tabletki od polowy cyklu ze wzgledu na mala torbiel. Wiec lekarka mowila zeby nie traktowac ich jako srodka antykoncepcyjnego

Gość mmniszek85
Wiec mam czekac na okres do skonczenia tabletek plus mozliwe te 7 dni przerwy miedzy nimi?

Krwawienie z odstawienia powinno pojawić się w trakcie siedmiodniowej przerwy, ale może również nie wystąpić w ogóle. Przeczytaj ulotkę.

Gość mmniszek85
czy jest prawdopodobienstwo ciazy jezeli zaczylam je brac po owulacji?

Gość mmniszek85
jezeli podejrzewam ciaze czy mam brac je nadal . temp w pochwie 37,2 a przed owulacja 36,4 . wiem bo planujemy dziecko i mierze temp codziennie rano. Wiem ze owulacja byla

Jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia lub z zabezpieczeniem o niskiej skuteczności to tak.

W trakcie przyjmowania tabletek nie należy mierzyć temperatury, bo tabletki mają na nią wpływ. Przeczytaj ulotkę-tam jest informacja o tym.

Gość mmniszek85
ale ja mialam taki skok juz przed przyjmowaniem tabletek

Ale to jaką masz teraz temperaturę nie ma większego znaczenia, rozumiesz? A o tym napisałaś. Jeśli od owulacji minęły dwa tygodnie to zrób test. Albo test z krwi 10-12dni po owulacji.