Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lumpka wina

czy mirena hamuje owulację????

Polecane posty

Gość lumpka wina

jw

Gość gfkfxfh
Nie.

Gość dualizm korpuskularno falowy
ta... to migrena hamuje myślenie

Gość lumpka wina
no właśnie tak myslałam. No więc jak działa skoro jest taka skuteczna?

Gość Perw mobilna
Zagęszcza śluz utrudniając plemnikom dotarcie do komórki jajowej. Spowolniają przemieszczanie się komórki jajowej przez co obumiera zanim napotka na plemniki. Zmienia śluzówkę macicy uniemożliwiając zagnieżdżenie się zarodka (działanie wczesnoporonne).

uniemożliwienie zagnieżdżenia się zarodka nie jest działaniem wczesnoporonnym. na stronie producenta nie ma o tym mowy, dopisał to sobie jakiś światły ginekolog.

Gość Perw mobilna
Nie czytałam strony producenta, ale... Jeśli dojdzie do zapłodnienia komórki jajowej i nie dojdzie do zagnieżdżonia to jest to działanie wczesnoporonne. 😴 Nie wyobrażam sobie, żeby napisali, że działa wczesnoporonnie. :D

Gość Perw mobilna
*zagnieżdżenia

Gość Perw mobilna
Przeciwnicy aborcji nie zgodziliby się z Tobą, gdyż przez wiele stron pewnego tematu próbowali usilnie mnie przekonać, że życie zaczyna się w momencie połączenia plemnika i komórki jajowej. 😴 I w sumie to jeśli każdy nie może sam zdecydować kiedy jest ten moment to należy uznać, że jest to właśnie połączenie dwóch gamet. 😴

to jakiego czynu dopuszczam się jedząc zapłodnione kurze jajko? jest na dokładnie takim samym poziomie rozwoju jak plemnik z komórką. przecież to jest bezsensowne.

Gość Perw mobilna
Tak generalnie to zapłodnione kurze jajko jest rzadkością na rynku spożywczym, a dopuszczasz się takiego samego czynu jak podczas jedzenia kurczaka. Dla wegetarian jest to równoznaczne (cały czas mam na myśli zapłodnione kurze jajko). Ja nie rozumiem dlaczego zagnieżdżenie w macicy ma być tym magicznym momentem.

Gość Perw mobilna
Dobranoc! 🖐️