Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

Który język jest ładniejszy?

Polecane posty

"Bho asmkam svargastha pitah: tava nma pavitram pjyatm Tava rjyamytu (rjyam -ytu). Yath svarge tath medinymapi (medinym api) tavecch (tava icch) sidhyatu. Śvastanam bhaks yamadysmabhyam (bhaksyam adya asmabhyam) dehi. Vayaca (vayam ca) yathsmadapardhinm (yath asmat apardhinam) ks ammahe, tath tvamasmkamapardhn (tvam asmkam apardhn) ks amasva. Asmm śca (asmms ca) parks m m naya, api-tu durtmata uddhara. " "Faeder ure, thuthe eart in heofonum Si thin nama gehalgod, tobecume thin rice Gewurthe thin willa Urum gaedehwamlican hlaf syle us to daeg And forgyf us ure gyltas swa swa we forgyfath urum gyltendum And ne gaeled thu us on costnunge, ac alys us of yfele Sothlice" Pierwszy język to język aryjski(sanskryt), drugi anglosaski(staroangielski)

Gość ajdadjmpj
oba chóójowe, wybieram nr2, pierwszy to jakiś zlepek liter, musialabym najpierw go uslyszec

Shu no inori Ten ni orareru watachitachi no chichi yo, mina ga seito saremasu yooni. Mikuni ga kimasu yooni. mikokoro ga ten ni okonawareru to orichi nimo okonawaremasu yooni. Watashitachi no higoto no kate o kyoo mo oatae kudasai. Watashitachi no tsumi o oyurushi kudasai. Watashitachi mo hito o yurushimasu. Watashitachi o yuuwaku ni ochiirasezu, akukara o sukui kudasai. Amen.

"japoński nie jest indoeuropejskim językiem, jak dwa powyżej" xxx Phi. Jest ładniejszy. A o to pytałeś :) Twoje są BRZYDKIE, szorstkie i niemelodyjne :) A twoja ideologia gówno warta :)

"Faeder ure thuthe eart in heofonum Si thin nama gehalgod, tobecume thin rice, gewurthe thin willa" To jest niemelodyjne? PS. Ty powinnaś się modlić po aramejsku (semicku) a nie po japońsku . . .

""Faeder ure thuthe eart in heofonum Si thin nama gehalgod, tobecume thin rice, gewurthe thin willa" To jest niemelodyjne?" xxx Tak. Wyjątkowo niemelodyjne. Twarde i bardzo chropowate. Za dużo stukotu i szeleszczenia w sylabach. xxx "PS. Ty powinnaś się modlić po aramejsku (semicku) a nie po japońsku . . ." xxx A dlaczego? Modlę się po chińsku w dialekcie mandaryńskim. Wiesz, tak jakoś bardziej mi pasuje.

Właśnie. Skoro pochodzisz z Damaszku dlaczego nie modlisz się po aramejsku? W końcu to najprawdopodobniej był ojczysty język Jezusa . . .

"Jak na "Damascenkę" przystało. Poza tym ja nie reprezentuję żadnej ideologii tylko czysty romantyzm . . ." xxx Nie chcesz, żebym ciebie potraktowała, jak na Damascenkę przystało :) Wierz mi. Czysty romantyzm? Postaraj się o vanish, bo ten romantyzm mocno się przybrudził. Ideologia? W sumie... Nic innego ci nie pozostało, biedaku...

Zapomniałem dodać, że "ge" w anglosaskim zaczęło się z czasem wymawiać jak "je". Czyli Gewurthe wymawiamy jak yewurthe. Przy czym th, jak we współczesnych wyrazach angielskich, takich, jak "think" . . .

W sanskrycie możemy zmienić transkrypcję i napisać: "Wo asmakam serwastam Pitah. Tawa Nama pawitram pudżjatam, Tawa radżjam ajatu" . . .

Gość ladny jest amerykanski
reszte powinno sie wytepic. w to wchodzi rownie polski ofcourse

"A Ty Damascenka pij więcej mleka, może umysł Ci się rozjaśni . . ." xxx Tobie nie pomogło najwyraźniej :) Sayounara :)

Pomogło mi. Wyśniłem swoją przyszłą narzeczoną i będę robił wszystko, aby ją spotkać. Widać trochę łaski Bożej jeszcze jest nade mną . . .

"Pomogło mi. Wyśniłem swoją przyszłą narzeczoną i będę robił wszystko, aby ją spotkać". xxx Najpierw zmień dilera. Ten ma kiepski towar ;) Bredzisz :) A Boga w t nie mieszaj :D

Nigdy nie miałem dilera. A z tą dziewczyną to na poważnie. Tego dnia wydarzyło się coś w realu i to nie mógł być przypadek. Poza tym jej oczy to najpiękniejszy widok na świecie. Bije zachód Słońca i zdjęcia z teleskopu Hubble'a. A wy jesteście ignorantami i tego nie zrozumiecie . . .

Gość Elektronikełe
kantoński najlepiej brzmi

Gość j. polski to słowiański
obciach + syf wódczany

" 00:44 [zgłoś do usunięcia]j. polski to słowiański obciach + syf wódczan" Mylisz się. Języki słowiańskie są satemowe, czyli w pełni aryjskie. Dużo bardziej aryjskie, od celtyckich, romańskich, germańskich. Język polski jest bliżej spokrewniony z perskim i sanskrytem niż z niemieckim np. A Polacy powinni być dumni z tego, że są potomkami Sarmatów . . .