Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alivvcccja

kiepskie wyniki krwi w 10 tyg ciazy-co robic?

Polecane posty

Gość alivvcccja

zrobilam badania krwi i wyszly bardzo kiepsko,lekarz przepisal mi jakies tabletki a jak nie pomoze to powiedzial ze dostane zelazo w zastrzykach.Strasznie sie martwie -przeciez to dopiero poczatek ciazy.......

Gość Mój kuzyn po 12 dniach
Barszczyk z buraków ! Kiszony, naturalny jak wolisz a do tego witamina C (sok z pomarańczy) przy każdym posiłku mięsnym. Nadrobisz to żelazo szybiciej niż tabletkami ale buraki to mus.

Gość chetnie porozmawiammmmm
dokladnie tak jak wyzej, ja cala ciaze borykalam sie z anemia buraki buraki i jeszcze raz buraki!!

Gość Bądź sobą
Zrozumiałam z wypowiedzi że wyszła ci anemia. Mi lekarka najpierw kazała dieta nadrobić zabroniła wątróbki. ale że to się nie udało-od wielu lat albo w dolnej granicy albo poniżej normy żelazo to przepisała tabletki. Nie wiem w jakim stopniu pomogą bo dopiero dostanę skierowanie na wyniki ale czuje się lepiej:)

Gość czy czytałyście ulotke
z ferrum lek ? tam pisze ze kobiety w II trymestrze nie powinny brać tego żelaza pytanie czy któraś z Was to brała? ja jak to przeczytałam to wyplułam tabletkę i teraz to leży wole brać inne preparaty chociażby kinder biovital w syropie niż to gówno

Gość Ja jako dziecko stale wpadałam
w anemię (nie wiem do tej pory jaki był powód) i lekarze ciągle zwiększali dawkę żelaza aż w koću zaczęli mi podawać w zastrzykach jednak po serii zastrzyków i braniu lekarstw anemia powracała i lekarz rozkładali ręce aż przyszła do nas dozorczyni której mama kiedyś opowiedziała jaki ma ze mną problem i ta zapukała i w drzwiach podala wielki garnek w ukiszonym barszem z buraków i powiedziała że to mam pić po 3 szklanki dziennie i piłam tak przez dwa tygodnie kiedy wypadała wizyta u lekarza , pobrali krew do badania i okazało się że wyniki mam jak nowonarodzone dziecko :). Potem piłam barszcz codziennie po szklance i anemia nigdy nie powróciła.

Gość alivvcccja
a ten barszczyk nie moze byc kupny -kiedys widzialam w sklepie w butelce?bo nie wiem czy dam rade sama takie cos ugotowac

też proponuję barszczyk kiszony....ja dodatkowo uwielbiałam ten samk i piłam litr dziennie...w 3 tygodnie mi tak skoczyły wyniki że żadne tabsy nie były potrezbne....:)

Gość Ja jako dziecko stale wpadałam
Barszcz łatwo się kisi (znajdź przepis na necie) a póki co kup buraki i rób sobie surówki albo wkładaj je do sokowirówki i pij z nich sok i zjadaj miąższ. Zarówno naturalny burak jak i kiszony podnosi morfologię ale kiszony szybciej bo tam jest kwas mlekowy. Możesz też mieszać sok z buraka z sokiem pomarańczowym bądź jeść surówki i popijać sokiem z pomarańczy :). Zobaczysz że do następnego badania będzie wszystko ok :)

Gość Bądź sobą
Ja mam przepisany jakiś chyba na t czy coś takie różowo białe opakowanie. Zaczęłam brać w 3trymestrze bo wcześniej miałam 11 z czymś a to mieściło się w normie. Ja dostałam ulotkę z tym co mam jeść. Dziwię się że ty nie dostałaś bo pomimo leków powinien ci powiedzieć co masz jeść. Zawsze lepiej podregulowac dieta ale nie wiem jak niski wynik miałaś że od razu leki. Chyba że Twój lekarz taki jest. Moja skolei przepisuje prawie każdej żelazo w tabletkach przed porodem żeby je podwyższyć bo po porodzie spada:)