Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale o co Ci chodzi.

Nie wiem czy jest problem czy go nie ma...

Polecane posty

Gość Ale o co Ci chodzi.

U sąsiadów naprzeciwko jest chłopczyk 2,5 roku. Mój ma 20 miesięcy i chłopcy właśnie zaczynają się poznawać, to znaczy kiedyś mąż był z naszym u nich, bo coś tam naprawiał a chłopcy się bawili, a dzisiaj mały przyszedł z babcią do nas. Chłopcy się oswajają ze sobą i super się razem bawili, ale ja nie o tym. Ta babcia mówiła, że jak mały jest niegrzeczny, to ona zawsze mówi, że pójdzie sobie do nas i że będzie babcią mojego synka i że mój synek jest grzeczny i tak nie robi. Kilka razy to opowiadała, bo często u nas bywa i muszę przyznać, że nie podoba mi się to. Patrząc rocznikowo, z roku mojego małego są same dziewczynki, a w okolicy to byłby jego jedyny kolega niewiele starszy, ale jak zacznie lepiej rozumieć, to może być zazdrosny o mojego i może się wywiązać niezdrowa rywalizacja... Pomijam już to, że mój aniołem wcale nie jest i tamta babcia po prostu zmyśla i straszy tego wnuczka. Jak myślicie, wyolbrzymiam czy coś powiedzieć? W sumie to mi dzisiaj tak do głowy przyszło, bo jakbym ciągle była porównywana do kogoś przez ukochaną osobę i ta osoba jeszcze by mówiła, że ten ktoś jest lepszy, to bym znienawidziła obiekt porównań...

Gość no to powiedz tej babci
zeby nie mowiła tak do swojego wnuka bo sprawia mu to przykrość i nie chce tez by on się obraził na twoje dziecko ,spytaj sie jak ona to rozumie co mowi.Moze niech zmieni obiekt "straszenia"

Gość Zwyczajnie mów przy dzieciach
że "e ty to jesteś fajny chłopak , ciocia cię bardzo polubiła " - do tamtego chłopca albo " No to ja w takim razie przekazuję swojego urwisa w pani ręce a biorę pani wnuczka ;) " - to do babci przy dzieciach :).

Gość Ale o co Ci chodzi.
No ja tak właśnie mówię, to jest super chłopczyk, ale wiem, że umie dać czadu (po tatusiu:P) ale jest taki kochany... Babcia jeszcze nie stara babka, chyba muszę powiedzieć jej poważniej, że głupotę robią. Ja byłam tak do brata nastawiana, do dziś go nie cierpię... :(