Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butys

Mam taką sprawę a właściwie pytanie

Polecane posty

Gość butys

Zamówiłam w coś na allegro. Kilka dni temu dostałam przesyłkę, ale okazało się, że to nie to co zamawiałam. Po kilku dniach dostałam drugą paczkę i tym razem to był właściwy przedmiot. Okazało się, że sprzedający wysłał dwie paczki na jeden (mój) adres. Poprosił o odesłanie niewłaściwej paczki i powiedział, że zwróci koszt wysyłki. I teraz chodzi o to, że wysyłka kosztowała mnie tylko ok. 8zł i teraz nie wiem czy brać od niego te pieniądze czy już odpuścić? No bo to chyba trochę głupio te kilka złotych brać nie?

Gość 12;d;dkld
no a myślsz że Tobie by ktoś odpuścił coś ? 8 zeta to to 8 zeta chleb i masło juz masz za to no ale jak uwazasz

Gość głupia baba chce kochać
a co to ma za znaczenie? olej to, wysle to wysle nie to nie.. no chyba ze p-otrzebujesz tej kasy.. to sie zdarza czesto i nie jest glupio ze odda ci za koszty ktore poniosles :)

Zależy ile wart był przedmiot - gdybym kupowała powiedzmy świeczkiz apachowe za 20 zł to bym chciała zwrotu tych 8 za przesyłkę. Gdybym natomiwat kupowała biżuterię za 200 zł to bym mu podarowała.

Gość butys
Muszę mu najpierw podać numer konta. Nie wiem trochę mi sie to glupie wydalo, że mi będzie 8 zeta na konto przelewał :P No ale sam powiedział żeby podać dane do przelewu to zwróci pieniądze a na pewno wiedział ile mniej więcej wydam. Nie wiem czy by mi ktoś odpuścił, ale jestem raczej naiwna i myślałam, że to możliwe :P

Gość bruslija
Zostaw pacze dla siebie,najlepiej na tym wyjdziesz ;)

Gość butys
Przedmiot wart ok. 30 zł Za późno już wysłałam ;)

Gość głupia baba chce kochać
a nie ma nr konta Twojego? placilasz przy odbiorze? :)

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
Zostaw pacze dla siebie,najlepiej na tym wyjdziesz - to jest przywłaszczenie i podlega karze.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
a sorry to nie byłoby przywłaszczenie bo nie dysponowałaś tym jak właściciel wcześniej. no ale i tak może tego dochodzić bo to bezpodstawne wzbogacenie ale nie podlega sankcji karnej.

Gość butys
Nie, płaciłam z góry. Poprosił w mailu o podanie danych do przelewu i kwoty. No i teraz głupio mi napisać o to 8 zł mi :D Myślałam, że to jakoś drożej wyjdzie :P