Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca anda

Wielka orkiestra świątecznej pomocy ____wspieracie?

Polecane posty

Gość niewiedzaca anda

Bo ja mam wątpliwości

Gość ottonV
ja bym chcial pomoc tym nieszczesnym starcom ale pewnie wosp ta kase przefiltruje

Gość niewiedzaca anda
otoz to tez mam wątpliwości co do tej kasy Owsiak lata sobie w dniu finału a ile to kasy na paliwo kosztuje albo ten cały wodstooc

Taak, od samego poczatku, czyli od 21 lat. Mam wielki podziw dla tego człowieka. Ma 60 lat i mimo tylu kłód rzucanych pod nogi, mimo tulu oszczerstw na niego rzuconych nadal to robi. Wielki szacunek dla człowieka

Gość Mikolajka 102
wspieramy

a gdzie jest mój wpis , co to za cenzura ? nie wspieram i nie będę. to juz na kafe jedyna słuszna wizja jest dopuszczalna ?

Gość napisze tak............
nie, na kozaczku chyba pisali, ze owsiak i jego zona i jeszcze jakis koles mają z tego ponad 4 tys miesiecznie, wiec nie, nie wspieram

Gość Oror
Cezarze niestety takie czasy są ACTA zmutowała w modkę ale co do orkiestry to mam mieszane uczucia z jednej strony połowa idzie na pomoc a druga dla tych wiadomo kogo :O

Gość obywatel....,,,,,
Powtórzę bo niewidzialny samobójca grasuje po forum i kasuje posty Nie wspierałem i nie będę wspierał, mam ochote pomagam osobiście komuś, mam dziwne przeczucie, że sprzet medyczny trafi za grosze w prywatne łapki i to całkiem niedługo.

Gość Wygodna wymówka dla egoistów
i aspołecznych typów-nie dam ani grosza, bo może Owsiak coś uszczknie z tej mojej złotówki:O A nawet jesli-to co? Kupowanie sprzętu z tych pieniędzy jest faktem. Mam nadzieję, że jeden z drugim równie solidarnie odmówicie skorzystania ze sprzętu zakupionego z pieniędzy Orkiestry?:O

Gość werewrq
Nie, nie wspieram pasożyta :classic_cool:

Gość obywatel....,,,,,
I co z tego że kupili wiecej sprzetu, to rozleniwianie bandytów i złodziei w rządzie, po co dbac o polaków, owsiak pomoże prawda?

Gość wspierammm
Bo dzięki sprzętowi zakupionemu przez WOŚP żyje moje dziecko.

Gość qwqtwrtrw56
nie pierniczcie. PIT Owsiaka jest jawny można sobie zobaczyć na czym zarabia. i generalnie fundacja Owsiaka "zżera" bardzo mało kasy na koszty obsługi, o wiele mniej niz inne fundacje i wszystko jest jawne.

hahaa wiesz co, kupowanie takiego sprzetu to powinno byc psim obowiązkiem szpitali, w koncu na to place kosmiczny podatek, wiec niech kupują, a nie robią jakies zbiorki, ja wplacac nie bede. a ile ci "artysci" na tym zarabiają hahaha

oj obywatelu, obywatelu, jakiś aspołeczny jesteś :) Widzę, ze ani księdzu ani Owsiakowi :D Ale cóż, wolno ci. Gorzej jak sam pomocy będziesz potrzebowac :)

na kozaczku pisali, ze owsiak ma z tego 4 tys, ale nie bierze tej kasy bo prowadzi firme, wiec to idzie do jego zony i ich wspolnika jakiegos, ktorzy mają tez oprocz tego oboje po ponad 4 tysiaki miesiecznie z tej calej orkiestry. wiec ja sie dokladac do tego nie bede, bo ludzie pracują i zarabiają 1000 zl, a ci po 4 tys .... masakra

Gość wspierammm
A może pomyślcie o dzieciach którymi ten sprzęt ratuje życie...

Gość obywatel....,,,,,
aspołeczny? napisałem że wole pomóc osobiście komuś i pomagam, i to nie mało, a księdzu dziś dam, mam mocne postanowienie poprawy, pozatym poczułem potrzebe poromawiania z duchownyn o życiu

jasne moge potrzebowac pomocy, ale sprzez powinien kupowac szpital z podatkow, ktore placą ludzie, a nie ze zbiorki jakiegos owsiaka :)

Gość wspieram od długich lat
:)

Gość wspierammm
Szpital POWINIEN - ale nie kupuje, czyli masz czyste sumienie, skoro szpital ma obowiązek, a się z niego nie wywiązuje, niech te dzieci umrą, bo przecież Owsiak to złodziej :o . A prawda jest taka, że jak miesiąc byłam z moim 3 miesiecznym dzieckiem w szpitalu to była tam masa sprzętu zakupionego właśnie przez WOŚP - drogiego sprzętu, dzięki któremu żyje moje dziecko i wiele, wiele innych.

Gość Robson76
poza tym to śmieszne, że cała Polska uzbiera 60 milonów kiedy LOT wydaje na samolot 800 milonów i ma kilka miliard zadłużenia, na które kasa pójdzie z naszych podatków może ta zbiórka to po prostu kolejny podatek

pewnie że powinien.. ale tego nie robi, bo NFZ wydziela mu taką kasę, ze na nic ich nie stać :( Ale nie można winić Owsiaka za to, że NFZ gdzieś marnotrawi kasę i dba głównie o siebie i własne dobro a nie chorych

sie podniecacie tą orkiestrą :o uzbiera 40 mln i szał , przy wydatkach kraju na ochronę zdrowia rzędu 60 mld zł rocznie to pryszcz, ale są serduszka i akcja medialna. sprzęt trafia do wąskich specjalizacji medycznych i tam jest widoczny. niech owsiak robi co robi , ma z tego kasę też dobrze bo czemu miałby z tego nie mieć , ale podejście typu wspierasz jesteś kuul nie wspierasz jesteś szatan to przesada.

Juliuszu Cezarze, nigdzie nie ma mowy o ty, że jak nie wspierasz to jesteś szatan.. Jeśli nie wspierasz z jakichś powodów, to ok, nie chcesz, nikt cię przecież nie zmusi. Twoja wola. Ale po co przy okazji rzucać oszczerstwa, że to złodziej. Czy nie sądzisz, że gdyby faktycznie tak było, to przez 21 lat nikt by się tego nie dopatrzył oprócz nie wspierajacych??? No, to żałosne jest, takie argumenty, że wydaje mi się, że złodziej :( Znam wiele fundacji i chyba żadna z nich nie ma tak przejrzystych papierów jak WOŚP