Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nynydreamer

Bratnie dusze istnieją?

Polecane posty

Gość nynydreamer

Temat bardzo nietypowy. Ostatnio dużo myślę o miłości. Czy wierzycie w istnienie bratnich dusz? W to, że gdzieś na świecie jest Wasza prawdziwa "druga połówka". Czy to w ogóle możliwe, by dziwnym zrządzeniem losu znaleźć "prawdziwą miłość" akurat w tym samym miejscu na świecie? Bo czasem mam wrażenie, że tylko może niecały 1% ma szansę na odnalezienie prawdziwego szczęścia w drugiej osobie, reszta częsciowo szuka tego na siłę. Co myślicie?

Gość mortygo florens bastung
Powiedziałbym, że istnieją dusze pokrewne. To jest niewątpliwe i oczywiste, bo przecież nie tylko się od siebie różnimy ale jesteśmy też podobni i jakaś osoba, musi czuć podobnie do jakiejś innej. Ot statystyka ;) I można znaleźć taką pokrewną duszę, tylko trzeba być uważnym i nie ulegać powierzchownym podobieństwom.

Gość krew nie woda
a co nie spotkałaś?

ja myślę że nieistnieją.bo w każdym związku pierwsze 5 lat to jest toczenie wojen.to takie docieranie się i ustalanie konsensusu..jeśli się zgrasz? Związek trwa dalej. Jeśli nie? Drogi się rozchodzą i koniec pieśni.

Gość Hjhjhjhjhjhjh
Pierwsze 5 lat to toczenie wojen ? W jakich ty związkach byłeś? Szok .

Gość nynydreamer
Więc własnie można uznać, że w związku z tymi toczącymi się wojnami, osoby te nie były względem siebie bratnimi duszami. O tym mówię. Uważam, że to niemożliwe, by każdy mógł odnaleźć drugą połówkę "od tak"

Gość aneczka tituti
Autorko, tez czytalam te ksiazke:P Dusze sa, na pewno podobnych jest moc.Ale ta wlasciwa jest tylko jedna:)