Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natkaaa

Nowy rok - lepszy czas - lepsza ja - kilkanaście kilo mniej

Polecane posty

Zaczynam albo powracam do diety, ważę 80 kg, a mój pierwszy cel to 70, jednak chciałabym osiągnąć wagę 64 kg - czy mi się uda, to się okaże:) Wchodzę na zdrową dietę, którą dostałam od dietetyka, na której schudłam przed ciążą kilka kg. Chudnę na niej około 5 kg na miesiąc. Całkowicie odrzucam tłuszcze, jedynie kładę malutką warstwę masła na kanapki. Przede wszystkim nie mieszam węglowodanów z mięsem. W ciągu dnia zjadam 3 posiłki: chleb pełnoziarnisty 57g dzielę na dwa - śniadanie i kolacja. Obiad w zależności jaki dzień: zielony - czyli węglowodany lub czerwony - mięso. Owoce i warzywa do woli bez podziału czasowego. Mogę opisać więcej, a czy ktoś się przyłączy? Zapraszam wszystkich którzy chcą się przyłączyć do mojej diety lub mają swoje:)

Gość dorcia44
najpierw opisz bo nie wiem o co chodzi a potem zdecyduje , a jaki masz wzrost?

174cm wzrostu. Dieta jest bardzo łatwa jednak większość trzeba ważyć. Tak jak powiedziałam wybierasz dzień zielony lub czerwony. Każdy z nich ma tą samą podstawę, jedynie to zamieniasz węglowodany na mięso lub odwrotnie. Jeśli jesteś na zielonym to ilość węglowodanów, warzyw, owoców jaką zjadasz w ciągu dnia nie ma znaczenia. Możesz jeść co 2 godziny, a możesz co 5 i 8. To Twoja decyzja. Podobnie jest na czerwonym, jedynie to zamiast węglowodanów zjadasz mięso lub ryby. Mięso musi być bez widocznego tłuszczu, nie smażone. najlepiej pieczone lub gotowane i nie dodawać tłuszczu. Jesz do woli cały nabiał który jest bez tłuszczu. Pijeszcz do woli wszystko co jest bez cukru. Masz ograniczenia co do nabiału, chleba.

Tak jak napisałam wcześniej to wszystko co ujęłam jest bez ograniczeń tzw. free food Teraz opiszę dwa wybory na dzień Są dwie sekcje i z każdej wybierasz po jednej co zjesz danego dnia. "A" mleko 350 ml mleka chudego 250 ml mleka pół tłustego 175 ml mleka pełno tłustego. 250 ml mleka pół tłustego koziego 200 ml mleka pełnego koziego 130 ml mleka od barana 350 ml mleka niesłodzonego sojowego 250 ml mleka słodzonego sojowego 250 ml mleka ryżowego ser 28g cheddar 28g edam 28g gouda 28g parmesan 42g feta 42g mozzarella 42g beztłuszczowego cheddar "B" 28g płatków śniadaniowych z bardzo małą ilością cukru chleb 57g chleba pełnoziarnistego około 50g chleba białego

Gość cerowanie błon dziewiczych
Wyjechał rolnik kombajnem na pole, puknął się w czoło i mówi: - "O kurde, zapomniałem zasiać!"

Ze względu na to że mam malutkie dziecko, nie przesiaduję na kafe zbyt długo. Ale będę się starała wejść chociaż na chwilkę każdego dnia:) chętnych zapraszam:) Będę się cieszyć każdą osobą, która się dołączy. Piszcze o swoich dietach i pomysłach:)

Ze względu na to że mam malutkie dziecko, nie przesiaduję na kafe zbyt długo. Ale będę się starała wejść chociaż na chwilkę każdego dnia:) chętnych zapraszam:) Będę się cieszyć każdą osobą, która się dołączy. Piszcze o swoich dietach i pomysłach:)

Gość a ja nie mam wagi
wiec nici z tej diety

Gość dorcia44
no tak ja tez nie mam wagi kuchennej