Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agula 23 Lata

starania po łyżeczkowaniu

Polecane posty

Witam 10 stycznia tego roku miałam zabieg łyżeczkowanie ( puste jajo płodowe ) lekarz powiedział że za 2 miesiące możemy przystąpić do kolejnej próby starania się o malucha. Któraś z was miała taki zabieg i w krótkim czasie zaszła w ciąże ? po jakim czasie od zabiegu powinna wystąpić miesiączka ? niestety lekarz w szpitalu nic nie wspomniał na ten temat

Gość szczał w POtylice
Przychodzi Murzyn do warzywniaka i wskazując na banany, pyta: - Co to jest? - To są banany - odpowiada sprzedawca. - U nas to są taaaaaakie banany! Potem pokazuje na pomarańcze i tak samo... się pyta. Sprzedawca odpowiada, a on na to że u nich to są taaaaaakie pomarańcze. Sprzedawca lekko wkurwiony patrzy na Murzyna, a Murzyn znowu: - Co to jest? - pokazuje na morele. Sprzedawca już mocno wkurzony odpowiada, a Murzyn go wyśmiewa i pokazuje, że u nich są taaaaaakie morele. Następnie pokazuje na arbuza i pyta: - A co to jest? Sprzedawca na to: - A to jest polski, pierd...ny, zielony groszek!

Gość no coz.......
My zaczęliśmy się starać 2 miesiące po lyzeczkowaniu. W ciążę zaszlam w 3 cyklu starań, a więc 5 miesięcy po zabiegu. Mój synek skończył wczoraj 6 tygodni :). Powodzenia!

Gość no coz.......
Aha, na pierwszy okres czekałem 8 tygodni

Nie pomogę Ci bardzo bo nie znam dokładnie sytuacji ale moja kuzynka zaszła w ciążę dwa miesiące po swoim drugim już łyżeczkowaniu i urodziła śliczną, zdrową dziewczynkę. Trzymam kciuki żeby i Tobie się udało :)

Agnieszka, ściskam Cię mocno i z całego serca życzę powodzenia :) Nie zapomnij odezwać się na 'sierpień/wrzesień2013' na jakim temacie będziesz pisać jako szczęśliwa mama w ciąży :) Jestem pewna, że Ci się uda. 3maj się ciepło kochana, jesteś fajna i silna babka 🌼

Gość djjdjdhjd
Ja zabieg wyłyżeczkowania miałam pod koniec listopada ale lekarz kazał oczekać 3 pełne cykle. Wiem że niektórzy zaczynają już po dwóch pełnych cyklach ale niestety hamuje mnie to że to samo powiedzieli mi w szpitalu (by odczekać 3 owulacje). Mam już maluszka więc o kolejne zaczniemy starać się pod koniec marca.

ja po stracie dostałam tabletki antykopcyjne.po tabletkach odtrazu okres sie dostaje . a tak to sie czeka . i mi lekarz pozwolił odrazu sie starać .

Gość djjdjdhjd
Ja okres dostałam 4 tygodnie po zabiegu a dwa tygodnie po zabiegu była owulacja (śluz i bóle jajników) więc u mnie jak w zegarku.

wrzoska witaj :) i dzięki wielkie :) no cóż aż 8 tygodni ? mam nadzieję ze u mnie będzie szybciej :) a 5 miesięcy i 3 cykl to w sumie nie tak długo ważne że szczęśliwie donosiłaś :) też bym już chciała swojego maluszka ale muszę być cierpliwa :)

Gość Ja miałam dwa razy zabieg i
po każdym zabiegu do 4 tygodni dostawałam okres . Mnie lekarz powiedział że oczyszczenie macicy należy traktować jak okres gdyż dochodzi do wyskrobania endometrium tak samo jak złuszyczyła by się podczas okresu a kolejny okres nadchodzi po miesiącu i u mnie tak było. Moja koleżanka dostała pięć tygodni po zabiegu.

mama 6 latki witaj i dzięki :) mnie lekarz powiedział że możemy się starać po 2 miesiącach więc myślę że chodziło mu po 2 miesiączkach :) gdybym za około 4 tygodnie dostała okres to pod koniec marca będę próbował ponownie :) i mam nadzieję że się uda szybciutko :)

Gość ja ten
ja tydzien po juz zaczelam wspolzyc, ale w gumce-zeby nie zrobila sie infekcja zadna. no i po 2-3tygodniach juz normalnie bez stresu

Gość johnythefackingwalker
dlaczego chcesz mieć dziecko?

mi lekarze po lyzeczkowaniu kazali odczekac 3 tygodnie zeby nie wrpolzyc. wiec lyzeczkowanie mialam 7 wrzesnia a 23 pazdziernika mialam ostatni @ bo wtedy zaszlam w ciaze :)

Gość Oliwiaasop
W pierwszą ciąże zaszlam w pierwszym cyklu u poroniłam, kazano czekać 3 mies i w 4 podjąć probe Myslalam ze bedzie łatwo, niestety minelo 16 cykli nim sie udalo Ciąża od poczatku problemowa. Skracanie szyjki od 22tyg zagrożenie utraty dziecka lezenie plackiem przez 14 tyg Problemy z szyjką wynikaly z "defektu" lyzeczkowania. kazdy jest inny Moze ydac sie odrazu i byc ok a moze jak u mnie

prawie w ogóle już nie krwawię i mam nadzieję że tak już zostanie :) tak sobie policzyłam że mniej więcej między 22 grudnia powinnam dostać @ tylko nie wiem jak to jest po łyżeczkowaniu czy to krwawienie co było powinnam liczyć jak @ czy czekać na kolejne kurcze chciała bym żeby to już wróciło wszystko do normy bo chciała bym się już starać

Gość megiiiii
ja rówież straciłam malentwo w 7 tc od początku zle sie chyba rozwijało bo nawet nie biło serduszko.jestem po łyzeczkowaniu tydzień.Czuje sie dobrze, nie miałam żadnych krwawień większych bóli.próbowaliśmy współżyć jeden raz nie powiem stres był ale nic nie bolało.mam nadzieje że tak za jakieś 4miesiące będziemy mogli zacząć się starać i pewnie strach bedzie całą ciąże ale czego się nie robi dla takiego cudu:)