Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarianna

Sprzedający domaga się dodatkowych opłat za wysyłkę

Polecane posty

Gość sarianna

Wylicytowałam przedmiot za 26 zł. Koszty przesyłki wynosiły 30 zł. Zapłaciłam. Po długim oczekiwaniu na przesyłkę napisałam do sprzedającego prośbę o podanie mi terminu wysyłki. W odpowiedzi sprzedawca stwierdza, że ze względu na gabaryty przedmiotu, poczta nie chce przyjąć tej przesyłki ,więc szuka kuriera. Następną wiadomością jaką dostałam to informacja o konieczności dopłaty do przesyłki 32 zł czyli jeszcze raz tyle, ile zapłaciłam. Odpowiedziałam, że skoro tak, to ja rezygnuję z zakupionego towaru i proszę o zwrot pieniędzy. Niestety sprzedawca odpowiedział, że towar został już nadany i w takim razie to ja mam go odesłać jemu. Zakupiony przedmiot oczywiście dotarł, ale co dalej? Dodam, że przedmiot można było złożyć, co w znacznym stopniu zmniejszyło by jego gabaryty. Sprawdziłam, że koszt przesyłki nie przekroczyłby wtedy tych 30 zł. Błąd sprzedającego za który żąda zapłaty ode mnie?! :(

Gość olac sprzedajacego
koszta były podane w aukcji pwoiedz ze ok odeslesz ale na jego koszt (60 zł kurier) i jeszcze zwrot prowizji. Jak sie zgadza to odsyłasz a jak nie to olewasz ty wylicytywoałas to ze on nie sprawdził gabarytów to jego wina.

Gość bejca8925
Gość jest niepowazny chyba. Nic nie odsyłaj. Albo napisz tak jak już ktoś poradził - że wyślesz kurierem na jego koszt, czyli musiałby dopłacić 60zł. Wątpię, żeby mu się opłaciło. W każdym razie ty nic mu nie dopłacaj, bo koszt przesyłki był podany i to jego problem, że źle wyliczył.

Gość rertrttty
to sie wpakowalas, to jakis debil, nic ci nie napisal, tylko wyslala, teraz bedzie cchial wyludzic kase i moze nawet grozic sadem, wspolczuje

Gość obywatel....,,,,,
olej gościa i z nim nie pisz wogóle szkoda nerwów

Gość nie wierze ze cokolwiek wyslal
a teraz bedzie dopiero cyrk

Gość sarianna
rertrttty- ja się wpakowałam? Zapłaciłam zgodnie z warunkami aukcji. Sprzedający najpierw wysłał paczkę a dopiero mnie o tym poinformował. Jest godzina nadanie przesyłki i e- maila do mnie.

Gość sarianna
Napisałam przecież, że wysłał i przesyłka dotarła :)

Gość rertrttty
trafilas na debila on ci moze o ta zalozyc sprawe w sądzie, pewnie przegra ale ile nerwow stracisz przez to.

Gość obywatel....,,,,,
jaką sprawe w sądzie buraku, nie znasz sie to nie pisz bredni

Gość sarianna
Sugerujesz, że powinnam zapłacić dla świętego spokoju ? :(

Gość obywatel....,,,,,
nie słuchaj ciula, napisałem że moze ci naskoczyc ten koles

Gość rertrttty
burak to twoj stary ciulu. ja nic nie sugeruje, pisze ze trafilas na idiote, a co on zrobi, roznie moze byc.

ZROB TAK. Wylicytowalas przedmiot, zaplacilas 26 zl + 30 zl pezesylki , towar otrzymalas. ladnie wystaw mu pozytyw i TYLE. To jego wina ze jest idiota i nie sprawdzil wczesniej gabarytow paczki i czy poczta to przyjmie. gosc nic ci nie moze zrobic przeciez.

Gość rertrttty
obywatel....,,,,,- weź sie zamknij KU R WO i odpi.erdol ode mnie CIULU

Gość napisz do allegro
opisz im sytuacje

Gość gjdndivd
Napisz pytanie do allegro. Dokładnie opisując sytuacje. Kupiłaś, zaplacilas koszty podane na aukcji. Sprzedający juz po wysłaniu towaru zada od Ciebie dopłaty kosztów wysyłki, które końcowo sa dwa razy wyższe niż bylo to podane w aukcji. Poproś, żeby Cię poinformowali co mówi regulamin o takich sytuacjach. I w zależności od tego odpisz sprzedającemu. Jeśli bedzie chciał zebys odesłała to niech najpierw zapłaci Ci koszty przesyłki. Swoja droga jakie to ma rozmiary, ze poczta nie przyjęła.

Gość Zojkaa
sarianna Nie wpłacaj mu żadnych dodatkowych pieniędzy, ani nie odsyłaj towaru !! Regulamin allegro jasno mówi, że koszty wysyłki są podane na allegro ! To on się nie zorientował wcześniej czy poczta przyjmie taką paczkę. Nawet jeżwli sprzedający chciał by Ci założyć sprawę w sądzie to najpierw musi zgłosić "spór do allegro", a allegro nic z tym nie zrobi, bo ty wywiązałaś się z regulaminu - zapłaciłaś żadaną kwotę za licytację oraz podaną kwotę w allegro.

Gość Zojkaa
Czemu allegro ma jej pisać co mówi regulamin ? Przecież regulamin wystarczy przeczytać, jest ogólno dostępny !

przeciez to prosta sprawa. Ona wywiazala sie z umowy a sprzedajacy to debil. Kupila zaplacila i po sprawie. co tu duzo gadac.

Gość sarianna
Dzięki kochani Tyle nerwów zjadł mi ten sprzedający, że szkoda gadać. Sama już nie wiedziałam jak się zachować i co zrobić.

Gość obywatel....,,,,,
czy wy potraficie myśleć? jaka sprawa, jakie pytanie do allegro? kupując zawarliście umowe, co kogo obchodzi czym i za ile posłał towar? rozumiesz juz ciulu?

Gość gjdndivd
Czemu allegro ma jej pisać co mówi regulamin ?-bo jeśli sprzedający bedzie wiedział jakie jest stanowisko pracownika allegro to nawet nie bedzie zakładał sporu A samo stwierdzenie, że przeczytała regulamin moze go nie przekonać.

Gość svadsf
dlatego wybiera sie opcje płace przy odbiorze. 5 pln drózej ale komfort. miałem identyko . gabarty wiekszy i cena wysyłki wzrosła tyle ze ów sprzedajacy nie poinformował mnie o wiekszej sumie. dhl przyniusł i nie odebrałem bo sie suma do płacenia nie zgadzała. gosc zadzwonił nastraszył i tyle, powiedziałem ze przed wysyłka trzeba było informowac. jesli w aukcji był dopisek ze, cena wysyłki moze ulec zmianie ze wzgledu na gabaryt to masz negatywa jak nie odbierzesz do tego taacisz kase na wysyłke w obie strony .. .reszte ci kasy ci pewnie odesle. jak nie było takiej adnotacji nie odbieraj paczki zadaj zwrotu kasy w razie problemu zgłos servisowi alegro. u mnie typ sprzedawał fanta za 80 pln a przesyłka go kosztowała w obie strony bo nie odebrałem 105 pln :).

Gość obywatel....,,,,,
svadsf same głąby na forum, umiesz czytać? towar juz dostała, tu nie ma zadnej sprawy, komenta nie wystawiaj żadnego! zostaw sobie go na ewentualny rewanż jak on da ci nega

Gość svadsf
nie wiem moze nie umiem czytac . ale laska napisała ze przesyłka dotarła co nie jest rownoznaczne z jej odebraniem . do mnie tez dotarła i co z tego jak nie odebrałem. polezała w dhl i odesłali do nadawcy liczac go za koszty powrotu.