Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amus2010

Mamy dzieci z wadami wzroku

Polecane posty

Gość Amus2010

Czy są tu mamy dzieci ktore muszą nosić okularki?

Gość Amus2010
A jaka wade wzroku

ja niestety mam astygmatyzm od samegon poczatku gdy sie urodziłam. Dzis mam 28lat i cale zycie nosze okulary :) zastanawialam sie nad laserowa korekcja wzroku ale nie wiem sama...

teraz jeszcze muszę zasłaniać synowi oko na kilka godzin dziennie co oczywiście niezbty mu się podoba

teraz jeszcze muszę synowi zasłaniac oko co oczywiście niezbyt mu się podoba

Gość Amus2010
Moja mala Ma tez dlekowzrocznosc.nie Ma astygmatyzmu.musze jej zaslaniac na 2-3 Godzi..mam pare pytan odnosnie zaslaniania jak us use ze ten tempt czytala

no to pytaj. ja dopiero od kilku dni zasłaniam. kupiłam plastry ale zrezygnuje bo ma czerwoną skóre podrażnioną od tego kleju. chcę kupić gumową osłonkę obturator

Gość Amus2010
Moja corka Ma zalecane zaslaniania dobrego oka.ma na Lewe 5,75 a prawe 6.25,czyli spora nadzwrocznosc jak zaczelo jej uciekac Lewe oko czasami do srodka zaczelo mnie martwic ..a u ciebie jak to wyglada? jesli chodzi o zaslanianie to polecam takie z materialu przekladane przeziebienie okulary.dobrze zaslaniaja. A w hakim wieku jest twoje dziecko?

ma prawie 4 lata. wadę ma mniejszą ale też mu trochę oko ucieka tylko że na zewnątrz. za dwa miesiace idziemy na kontrolę zobaczyć czy zasłanianie daje jakiś efekt

Gość jsdnsfkjhvbsdfhjl
zasłanianie potrafi dawać fantastyczne efekty. U dziecka, które ma 4 latka, powinno być to minimum 4 x w tygodniu po 4 h, albo codziennie. Po miesiącu powinna być już fajna poprawa, co nie zwalnia z zasłaniania dalej, bo mięśnie trzymające gałkę oczną znów osłabną. Jeśli dziecku już wszystko wróciło do normy (mówię o zezu), to przy większej infekcji czy mocniejszym zmęczeniu może być widać osłabienie i znów uciekanie oczka.

Gość mama40
moja czterolatka od dwóch miesięcy również musi nosić szkiełka i to dosyć duża wada, bo +6 i +6,5, szkła dostała trochę słabsze, bo tak prawdopodobnie dzieciom na początek się daje. O ile okulary nosi bez problemu, sama się upomina to niestety nie daje sobie zasłaniać oka :(

Gość Amus2010
A ktore oko zaslaniacie? Te zezujace? Wien ze Ma to byc te dobro oko czyli nie uciekajce?moja corka przy jej wadzie nosi +4

Gość Amus2010
A czy u was ktos mial w rodzinie taka wade? Bo to jest phonic wada wrodzona, czest dziedzczona

Gość Mama 3,5-latki
Dziewczyny - nasza córeczka nosi okulary od niemal 1,5 roku. Zaklejanie to początkowo była męczarnia. Mała płakała, krzyczała. Pomogły nam kolorowe plasterki. Sama wybierała sobie wzór i była przeszczęśliwa, jak inni chwalili, że takie ładne. Poszukajcie na Allegro. Jest wersja dla dziewczynek i chłopców. Kosztują więcej niż cieliste, ale naprawdę warto!

Moja córka ma 5 lat i też ma wadę wzroku. Co prawda tylko w jednym oczku, ale właśnie tam ma szkło +3,75 Też zasłaniamy oczko zdrowe oczko. Na początku (tj. rok temu) było to na 6 godzin dziennie, teraz jest 3-4. W lutym kontrola. Za nami też już 2 serie ćwiczeń na oczko, tzw. naświetlań. My zasłaniamy oczko obturatorem który przyczepia się bezpośredno do szkła. Coś takiego http://accessories.optilux.pl/files/1%283%29%281%29.jpg

Gość moje dziecko tez
ma wadę wzroku i też zaklejamy oko

Gość Amus2010
Dziewczyny rozumiem ze zaslaniacie dobre oko czyli ktore nie zezuje lub z mieszka wada?

Witajcie jakie plasterki są najlepsze do zasłaniania leniwego oczka, obturator nie bardzo się sprawdza, gdyż córka robi wszystko, żeby podglądać lepszym okiem bylabym wdzięczna gdybyście podały jakie są dobre - nie uczulają