Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laaasted

jakie są szanse że zaszłam w ciąze. dla upewnienia się.

Polecane posty

Gość laaasted

Witam, mam 16 lat, swój pierwszy raz odbyłam w sylwestra. Obawiam się że mogłam zajść w ciąże, nie wiem nawet kiedy mam dni płodne i nie płodne ponieważ miesiączki nie mam już od dwóch miesięcy, i nigdy ona nie była regularna. Stosunek trwał mniej niż 5 minut, bez zabezpieczenia, mam doświadczonego faceta, jego finał w seksie oralnym jest po mniej więcej od 30 minut nawet do godziny, ma 20 lat mówi że zna swoje ciało przede mną miał partnerki z którymi często uprawiał seks, mówił że nie zdążył się 'rozkręcić' nawet, wytrysku nie było, ale obawiam się o preejakulat mimo wielu opinii że nie jest on zdolny do zapłodnienia boję się, miesiączki nie mam do tego czasu, i zaczęły mnie boleć sutki, nic więcej żadnych nudności wymiotów nie ma, tylko spóźniający się okres (może wywołany przez wielki stres) i bolące sutki. Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Gość laaasted
wiem, ale boję się, niby ciązy nie powinno być bo wytrysku nie było, ale boję sie strasznie.

Gość Kachna 1209
ale to jak sie spuscił?

Gość laaasted
nie spuścił się, jedyne co mogło być to preejakulat ale to czytałam z opinii że raczej nie zdolne są w tym plemniki do zapłodnienia.

Gość Kachna 1209
w sumie wiesz sex przerywany to zadne zabezpieczenie, musisz zrobic test cążowy, bo wiesz wprawdzie facet mówi ze zna swoje ciało ale nigdy nie wie kiedy płyn mógł sie wydostac, on wie kiedy ma wytrysk ale czasem zdarza sie ze wydostaje sie taki płyn u faceta

Dziecko, jak masz doświadczonego chłopaka ;-) niech skoczy do apteki kupi test ciążowy, zrób go - i to będzie twoja chwila prawdy :P

Gość laaasted
ale spokojnie ja jestem tu żeby uzyskać porade. są ludzie w wieku 20 i powyżej lat i uprawiają seks mimo że się boją. a to co ja zrobiłam to żałuje tego strasznie teraz, nie wiem dlaczego to zrobiłam..

Gość laaasted
kachna, zdaję sobie z tego sprawe ale to nawet 5 minut nie było, przerwał błonę i wyszedł. a widze że po długim czasie dochodzi podczas seksu oralnego.

Gość Kachna 1209
nie panikuj, skoro tak sie stresujesz to możliwe że dlatego Ci sie okres spoznia, sutki często bolą przed @, a dla pewności zrób test który już po tylu dniach od stosunku bedzie wiarygodny, i głowa do góry daj znac jak zrobisz, trzymam kciuki żebys nie była

Gość Kachna 1209
skoro piszesz ze tylko przerwał błonę i wyszedł to nie masz absolutnie powodu do obaw, napewno nie jestes , wiesz nie do końca zrozumiałąm jak to było, ale teraz juz wiem i moge Cie uspokoic napewno nie jestes w ciąży

Gość laaasted
no jak będę robić test to będzie chwila prawdy, chociaż chłopak jest pewien że nic nie będzie, bo z poprzednia dziewczyna uprawiał stosunek przerywany i nic nie było. ok, dam znać ;)

Gość laaasted
oby było tak jak mówisz. ;) dziękuje, uspokoiłaś mnie. ale test dla pewności jeszcze zrobię. ;)

heh na seks jest wystarczająco dorosła a na kupienie testu już nie ;] jak się nie chce ciąży to się kupuje prezerwatywy i/lub bawi się tylko w oral i anal

Gość Kachna 1209
dobra to bede tu zaglądac, ale jestem pewna ze nie jestes, okres spóznia sie z różnych przyczyn, a tym bardziej jesli masz nie regularne @ to nie ma powodu do obaw trzymaj sie :-)

Ha ha ha. 5-cio minutowy sex, 9-cio miesięczna ciąża i 18-sto letnie alimenty dla dawcy spermy. Na pewno tej nocy nie zapomnisz do końca życia.

Gość laaasted
leviatan, wiesz, to była chwila zapomnienia, szybko kazałam mu wyjść i strasznie żałuje tego bo wolałabym być dziewica szczerze mówiąc i bawić się tylko w seks oralny ale czasu się nie cofnie, a szkoda..

Gość laaasted
wiem że zawiera plemniki, ale w małych ilościach i niezdolne do zapłodnienia, martwe lub o ograniczonych ruchach, tak czytałam.

zrób test to sie dowiesz czy jestes w ciazy czy nie i tak cie to nie minie

Chyba miałaś w szkole lekcje biologii i wiesz , że wystarczy jeden plemnik żebyś została mamusią? Chyba że byłaś tego dnia na wagarach:D Ale co tam strach ma wielkie oczy a ty widać lubisz adrenalinę :)

Gość laaasted
Levviatan - zależy jak kto na to patrzy, dla mnie dziewictwo to błona, a nie uprawianie seksu analnego czy oralnego.

bierzesz się za coś o czym nie masz pojęcia. gdyby dziewictwo było błoną to równie dobrze można by je stracić z ogórkiem czy palcem.

Gość laaasted
ale tu wytrysku nie było, a preejakulat owszem zawiera plemniki, ale niezdolne do zapłodnienia raczej.

Gość laaasted
zdania na ten temat są różne. większość mówi że zawiera małe ilości i nie zdolne do zapłodnienia, tak jak mówiłam, wiele źródel mówi że nie możliwością jest żeby zapłodnić preejakulatem

Chyba miałaś w szkole lekcje biologii i wiesz , że wystarczy jeden plemnik żebyś została mamusią? Chyba że byłaś tego dnia na wagarach" Skomplikowana76, nie chcę cie martwić, ale ty też troszkę przysypiałas na lekcjach biologii. Owszem, jeden plemnik zappładnia jajęczko, ale jeden plemnik to stanowczo za mało, aby mogło dojść do zapłodnienia. Z tej prostej przyczyny, ze sluz kobiecy ma odczyn kwasny, a plemniki w takim środowisku giną (stąd "metoda antykoncepcyjna" znana od starożytności w postaci soku z cytryny - jakkolwiek wydaje się rodem z ciemnogrodu ma 30% skuteczności ) aby plemniki mogły dopłynąć do szyjki macicy preejakulatu (który właśnie dlatego ma odczyn zasadowy) musi być taka ilość, aby zobojetnic kwasny sluz w pochwie na tyle, aby plemniki mogły przetrwać i przedostać się dalej. Dlatego też np jednym z powodów niepłodności u mężczyzn jest zbyt mała zawartość plemników w spermie - gdyby wystarczył przysłowiowy jeden nie byłoby tego problemu. Nie strasz niepotrzebnie dziewczyny.