Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

Oto dlaczego cytuję Pismo na forum . . .

Polecane posty

"Synu człowieczy: Na stróża domu izraelskiego cię powołałem! Ilekroć usłyszysz słowo z moich ust, ostrzeż ich w moim imieniu. Jeżeli powiem do bezbożnego: Na pewno umrzesz, a ty go nie ostrzeżesz i nic nie powiesz, aby bezbożnego ostrzec przed jego bezbożną drogą tak, abyś uratował jego życie, wtedy ten bezbożny umrze z powodu swojej winy, ale Ja uczynię cię odpowiedzialnym za jego krew. Lecz jeżeli ty ostrzeżesz bezbożnego, a on nie odwróci się od swojej bezbożności i od swojej bezbożnej drogi, wtedy on umrze z powodu swojej winy, a ty uratujesz swoją duszę. " Ezechiela 3:17-19 Z powyższego wynika, że jeżeli widzę, że ktoś błądzi, a nie zwrócę mu na to uwagi. Będę współwinny jego postępków. Niektórzy mnie tu dyskredytują. Przedstawiają jako jakiegoś oszołoma. Z powyższego wynika, że to mój obowiązek poniekąd.

Gość Cruel Love
a twoim zdaniem szydercze pochwalenie sie na kafe ze na innym serwisie randkowym zagadales do brzyduli i jakie to bylo z twojej strony dowciapne, to jest postawa stricte echielowa - cymbalisto?

Gość fabryka łosocza
20 Choćby ci dał Pan chleb ucisku i wodę utrapienia, twój Nauczyciel już nie odstąpi, ale oczy twoje patrzeć będą na twego Mistrza. 21 Twoje uszy usłyszą słowa rozlegające się za tobą: To jest droga, idźcie nią!, gdybyś zboczył na prawo lub na lewo. 22 Wtedy za nieczyste uznasz srebrne obicia twych bożków i złote odzienia twych posągów. Wyrzucisz je jak brudną szmatę. Powiesz im: Precz!

Gość przybieżeli do stajenki
8 A teraz posłuchaj tego, Wykwintna, siedząca sobie bezpiecznie, która mówisz w sercu swoim: "Tylko ja i nikt inny!1 Nie zostanę wdową i nie zaznam sieroctwa". 9 Lecz spadnie na ciebie jedno i drugie w jednym dniu, niespodzianie. Sieroctwo i wdowieństwo w pełni spadną na ciebie, pomimo wielu twoich czarów i mnóstwa twoich zaklęć. 10 Polegałaś na twojej złości, mówiłaś: "Nikt mnie nie widzi". Twoja mądrość i twoja wiedza sprowadziły cię na manowce. Mówiłaś w sercu swoim: "Tylko ja, i nikt inny!" 11 Lecz przyjdzie na ciebie nieszczęście, którego nie potrafisz zażegnać, i spadnie na ciebie klęska, której nie zdołasz odwrócić, i przyjdzie na cię zguba znienacka, ani się spostrzeżesz. 12 Trwajże przy twoich zaklęciach i przy mnogich twych czarach, którymi się próżno trudzisz od swej młodości. Może zdołasz odnieść korzyść? Może zdołasz wzbudzić postrach?

Po primo to był czat, a nie serwis randkowy. Po secundo zagadałem, bo myślałem, żed ma coś do powiedzenia. Okazało się, że nic nie ma do powiedzenia. I stąd moja refleksja. Chciałem się dowiedzieć na czym jej "dobroć", polega. Okazało się, że się nie dowiedziałem . . .

Gość kossa na kamień
szyderstwo jest wtedy gdy brat zabija brata w imię chorej rywalizacji