Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Romantyk muzyczny

jestem romantykiem!!

Polecane posty

Gość koleś cipowie
:classic_cool: jak zapytasz of kors

Gość koleś cipowie
Angel from hell byłabyś, gdyby nie drobna rysa :classic_cool:

Gość koleś cipowie
rafaslek ci wyjasni, bo jestescie z tej samej bajki

Cytuję... Romantyzm jako taki coraz bardziej staje się passe. Stwierdzam to ze smutkiem, ale właśnie tak to widzę. Na dowód tego, spróbujmy odpowiedzieć sobie na pytanie, jakiego mężczyzny poszukuje obecnie statystyczna kobieta? Czy kobiety preferują uduchowionych wrażliwych romantyków, czy też raczej twardo stąpających po ziemi maczo? Wiadomo, że te dwa typy mężczyzn w znacznym stopniu wzajemnie się wykluczają, co oznacza, że znalezienie romantycznego maczo jest niemal tak samo trudne, jak odnalezienie księcia z bajki ;) Coś takiego w realnym życiu po prostu nie występuje i trzeba się z tym pogodzić. Kobiety muszą więc wybierać. Myślę, że statystyczna kobieta nie dokona wyboru romantyka. Co prawda tak deklaruje, dużo mówi o wzajemnych uczuciach, o pokrewieństwie dusz, ale to jest tylko takie puste gadanie. Rzecz w tym, że kobiety w swoich wyborach kierują się przede wszystkim instynktem. A instynkt im podpowiada, że nie ma co się trwale wiązać z uduchowionym romantykiem. Bo czego można z takim dokonać w życiu? Co najwyżej pójść na wrzosowisko... Z nim będziesz szczęśliwsza Dużo szczęśliwsza będziesz z nim Ja cóż, włóczęga, niespokojny duch Ze mna można tylko pójść na wrzosowisko I zapomnieć wszystko... ** Tymczasem nie o to przecież kobietom chodzi. Można sobie trochę pobujać w obłokach, ale bez przesady, kobiety w swoich wyborach trzymają się na ogół bliżej ziemi. Bo przecież "życie jest życiem", a nie jakąś bajką, czy wyśnioną mrzonką... Podświadomość kobiet to potężna siła. I ta kobieca podświadomość już na starcie skreśla takiego romantycznego absztyfikanta. Kobieta może być nawet zauroczona takim facetem, ale jakiś wewnętrzny głos jej podpowiada: - lepiej daj se z nim siana, to nie jest facet dla ciebie... przecież od razu widać, że on potrafi tylko bujać w obłokach, na pewno ani nie zadba o wasze dzieci, ani nie dorobicie się niczego wartościowego i przez całe życie będzie wam trudno związać koniec z końcem... Nic dziwnego, że kobiety zazwyczaj ulegają tym wewnętrznym głosom i w swoich wyborach bardziej kierują się rozsądkiem niż uczuciem. Stąd potem tylu rozczarowanych facetów, którzy bez ogródek mówią, że kobiety lecą głównie na kasę. Efekty tych wyborów bywają różne. Czasem kobiety po latach żałują. Pomimo spełnienia w sferze materialnej czują się rozczarowane. Czegoś im w życiu brakuje, czują się jak ptaki w złotych klatkach, dostatnie życie nie zapewnia im szczęścia. Czują się samotne i opuszczone. Czekają na wielką miłość, która je ominęła...

Też nim jestem, niestety i wiem, że można być nawet przystojnym, ale kobiety naprawdę wyczuwają, że ktoś taki ich nie pociąga, bo ma za mało męskich cech, męskiej energii, której nie sposób dostrzec oczyma, lecz bardziej subtelnymi receptorami. Większość nawet nie ma pojęcia dlaczego taki facet ich nie pociąga, ale tak już jest i romantycy muszą coraz częściej zadowolić się ich wierną towarzyszką życia zwaną - samotnością.

Gość Pawel32
Tez jestem romantykiem i wierze ze znajde milosc jak sie rozstane z zona

Gość gość
e tam, piszecie jakby nie dalo sie sluchac dobrej muzyki i pisac wierszy, chadzajac na silownie i bijac slabszych;)

Gość gość
no i co, temat sie wyczerpal? przeciez nikogo nie pobije, nawet nie chodze na silownie....

Gość gość
ja jestem romantyczką i szukam romantyka, będziemy razem spędzać romantyczne chwile :) każda kobieta chce żeby jej facet czasami był romantyczny.