Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość may I ask u sth?

POWAŻNE PYTANIE nt HISTORII

Polecane posty

Gość may I ask u sth?

Właśnie obejrzałam film " Różyczka" i zastanawiam się co doprowadziło w Pl do wydarzeń marcowych i w ich konsekwencji do wygnania kilkunastu tysiecy obywateli pochodzenia żydowskiego . W wszystko to niewiele ponad 20 lat po zakończeniu wojny w kraju który de facto budowali ludzie o żydowskch korzeniach. Wiem że temat mało ciekawy , ale bede go podbijać, bo mam nadzieje ze ktoś mi to w sposob prosty wytłumaczy.

Gość gmgpjag. T
Żydzi nigdy niczego nie wybudowali. Wręcz przeciwnie. Ta banda złodzei potrafi tylko grabić, mordować i przywłaszczać

Gość may I ask u sth?
no cóż.. tworzyli oni struktury LWP i UB/SB wiec niejako budowali w sensie tworzyli nowy ustrój a później ich przegnano.

Gość gmgpjag. T
Onie nawet tamtych aparatów nie budowali.Podpieli siępod UB i SB jak pijawka.

Gość may I ask u sth?
up

Gość may I ask u sth?
dobra, ja nie potrzebuje ideologicznych wykładów, tylko przedstawienia mi genezy roku 68

Gość may I ask u sth?
dobra, ja nie potrzebuje ideologicznych wykładów, tylko przedstawienia mi genezy roku 68

Gość may I ask u sth?
wiesz co, z zasady nie korzystam z wiki 🖐️

Gość may I ask u sth?
no dobra, ja naprawde potrfię szukać w necie inf, chce żeby mi to ktoś wyjaśnił i dojaśnił kilka kwestii:O

Gość ula kraków
odbiegając od histori... jak podobał Ci się film ,gra aktorska ,muzyka ? bo dla mnie majstersztyk !

Gość gmgpjag. T
na moje oko...szukasz draki:D chciałem ci wyjaśnić po swojemu, to napisałaś, że nie chcesz ideologicznych wykładów... dobra rada. nie podjudzaj

Gość ula kraków
by to móc wyjaśnić potrzeba by tak naprawdę dobrego socjologa :)

Gość may I ask u sth?
gmgpjag. T nie chcę nikogo podjudzać. Zadałam proste pytanie a Ty od razu wyjechałeś z bandą złodziei i morderców, wiec napisałam że mnie nie obchodzi Twoje osobiste zdanie nt osób pochodzenia żydowskiego, tylko fakty, ciąg przyczynowo- skutkowy. Więc o czym my rozmawiamy:O?

Gość gmgpjag. T
wystarczy kojarzyć pewne ogólnodostępne fakty... ...i wyciągac samodzielne wnioski socjologa nie potrzeba

Gość may I ask u sth?
zadałam proste pytanie a Ty wyjeżdzasz mi z bandą złodziei i morderców. mnie nie obchodzi Twoje prywatne zdanie na ten temat tylko fakty

Gość may I ask u sth?
cholera, myślałam że się post nie wyświetla :)

Gość ula kraków
potrzeba oj potrzeba , idac krok dalej -nawet psychiatry , tak jak światowej sławy psychiatrzy do dziś badają zbrodnie II wojny światowej i zagładę żydów.

Gość gmgpjag. T
mogę wyrażać jedynie osobiste zdanie, bo nie jestem szefem komitetu centralnego, aby reprezentować "naród"... kurwa, jakaś ty zmulona:O

Gość !@
pojechali do domu, to źle?

Gość may I ask u sth?
gmgpjag. T ależ wyrażaj sobie co chcesz, ale bądź przy okazji rzeczowy i merytoryczny

Gość ula kraków
dobrze że ludzie interesują sie historią ,ze młodziez ,że tutaj na kafe na tym wysypisku próżności pojawił się taki temat,bo tutaj nie ma z kim i o czym polemizować normalnemu człowiekowi!

Gość gmgpjag. T
jestem rzeczowy odesłałem cię do żródeł, chyba, że wolisz konkretne cytaty...:D dobrze się czujesz, czy żródło nie odpowiada?

Gość powiem Ci ale nie uwierzysz
nie tylko z Polski wywalano wtedy żydów. W latach 60tych CIA rozbiło siatkę szpiegowską KGB na zachodzie. Wpadli na szalony pomysł (kacapy) by pod przykrywką exodusu wysłać nową partię kretów. Ot cała tajemnica a te antysemityzmy itp. wsadźcie między bajki. To była rozgrywka.

Gość may I ask u sth?
czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem czy to też u Ciebie szwankuje? Chce z kimś porozmawiać nt ten temat wiec chcialabym najpierw zeby ktoś mi przedstawił genezę antysemityzmu w tym czasie. Rozumiesz? Chcę znać opinię RZECZOWĄ innych osób ( wiec nie przeokanie ze to banda złodziei itp). Przeczytać to sobie mogę kiepskie artykuliki w każdej chwili🖐️

Gość teraz jużwiesz .....
że Żydów z Polski wygnali ANTYSEMICI. Tacy sami, którzy pisali powyżej. I tacy sami, którzy gazowali ich w obozach zagłady. Smutna prawda.

Gość may I ask u sth?
powiem Ci ale nie uwierzysz no ok, ale biorę pod uwagę jednak kontekst historyczny czyli to co pisałam na samym początku 23 lata po zakonczeniu wojny i jednak dość dużo tych osób w każdej dziedzinie, w tym wojsko i służby. Oni tez musieli opuścic Pl. Paradoks trochę,bo przecież aktywnie uczestniczyli w budowie PRL

Gość gmgpjag. T
opracowania IPN nazywasz kiepskimi? ...hehhh w takim bądź razie zyczę merytorycznej dyskusji na forum pełnym faktów ps...napij się ziółek

Gość may I ask u sth?
ostatni raz pisze do Ciebie: masz coś konkretnego do powiedzenia czy nie ? twoje źródła możesz sobie wsadzić w cztery litery. Kompromitujesz się od pierwszego zdania.