Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość S t e l l a

cerazette i skaza białkowa

Polecane posty

Gość S t e l l a

Ostatnio wyczytałam w ulotce, że cerazette ma w składzie laktozę. Od dłuższego czasu nie jem mleka i jego przetworów oraz jajek i innych "podejrzanych" produktów. Karmię synka piersią i zastanawiam się czy te tabletki antykoncepcyne z laktozą nie wpływają na Jego alergię. Wiem, że laktoza to cukier w mleku, a alergia jest na białko mleka, ale może któraś z Was coś wie na ten temat? Czy możliwe, że mogą nasilać objawy u Malego?

Gość ojtam ojtam
no może być nie musi - jedne dzieci mają skaze a inne skazę i jednoczeście na laktozę - dlatego jedne piją pepti z laktozą a inne nutramigen bez niej - a czy wpływają na twoje dziecko nie wiem bo nie karmilam ze skazą: przeszłam na nutramigen i objawy skazy zniknęly a ja w końcu odżyłam jedząc normalne jedzenie

Gość S t e l l a
chętnie Twój dzidziuś to pił? bo mój ma już prawie 7 mies. ciągle na cycu, ale b. pepti nie chce, aż Go rzuca:-)

Gość ojtam ojtam
bardzo nie chętnie - do 4 m-ca był problem a potem pomału przeszliśmy na kaszki smakowe i sinlak - jadał rano kaszkę kukurydzianą a po glutenie zbożową na nutramigenie, potem był sinlak, obiadek, deserek i kaszka ryżowa na nutramigenie na noc - wszystko łyżeczką

Gość ojtam ojtam
ale jak mu minęły objawy skazy w 2 m-cu życia tak nie wróciły - po roczku dostawał już bebiko ha a na 1,5 roku już bebiko zwykłe, jogurty, masło itd po 2 latkach jada już absolutnie wszystko

Gość S t e l l a
mój wcześniej jadał sinlak i zupki, a teraz po prostu tragedia. Zje 2, 3 łyżki i koniec. Zaciśnięte usta. Myślę, że może ten brak apetytu? powoduje wciąż ta laktoza w proszkach, odstawiam je, chociaż wiem, że przy nietolerancji laktozy nie ma wysypki a On ma. Co mogę Mu jeszcze zaproponować oprócz sinlaka i kaszek kuku., ryż. ? Owoce je chętnie

Gość S t e l l a
mój jadł sinlaka i zupki, a teraz po prostu tragedia, nie chce nic, co mogę Mu zaproponowąć jeszcze? Owoce lubi