Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dalera

Zaparcia u dziecka po odstawieniu od piersi?

Polecane posty

Dziewczyny, odstawiłam córkę od piersi, ma 14 miesięcy,dostawała oprócz mojego mleka raz dziennie mm Bebilon 3. Po odstawieniu od piersi dostaje więcej mm i zaczęły sie problemy z zaparaciami. Zastanawiam się czy to od mm i powinnam zmienić mleko, czy po prostu organizm musi sie przystosować? Kilka innych informacji- córka pije wodę, nie je słodyczy, je dużo warzyw, fermentowanych przetworów mlecznych, produktów pełnoziarnistych.

Gość S t e l l a
Wydaje mi się, że powinnaś zmienić mleko, najlepiej zapytaj pediatry, być może przyczyna tkwi gdzie indziej

Na pewno porozmawiam z lekarzem. Jesli zmiana melka to ciekawe na jakie? Ktos mial podobną sytuację?

Aneczka2007_0 a wiesz może ajkie mleko ma "lepszy" pod względem trawienia skład?

Gość mama misiowego chłopca
Być może mleko jest za tłuste. My tak mieliśmy i zmieniliśmy na NAN.

Ja na początku dawałam Bebilon Comfort. Nie mam za dużej wiedzy o mm.Ale coś muszę zrobić, żeby pomóc dziecku.

Zastanawiam się też czy zaparcia mogą być wynikiem zbyt dużej ilości witaminy D?

Gość agula8
może trzeba troche poczekać i podawać produkty na zaparcia, u nas pomagały buraki, soki przecirowe, winogrona, śliwki gerbera z e słoiczka, jabłka. Do tego możesz podawać probiotyki-też reguluja.Ja dawałam lactoral.Zbyt częsta zmiana mleka tez ponoc nie jest dobra.