Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kottlecik

Niepewność

Polecane posty

Gość Kottlecik

Mam pytanie o dolegliwości ciążowe. Mam 22 lata. Jestem zorientowana na ile mogę. Wiem, że każda kobieta przechodzi to inaczej, ale jestem kilka dni przed @, a do lekarza też na razie udać się nie mogę. Dlatego proszę Was, doświadczone forumowiczki, o poradę. Od kilku dni źle się czuje. Mam zawroty głowy, jest mi niedobrze, ciągle chce mi się jeść, a byłam niejadkiem do tej pory, mam bóle brzucha, czasem silne, ale inne niż przed @, bolą mnie sutki, towarzyszy mi uczucie mokrości w kroku i jestem strasznie senna. Mogę spać prawie cały czas. I zdaje mi się, że piersi są powiększone, a brzuch jakby wzdęty i twardy i często zgaga. Zdarza się ślinotok. To chyba wszystko. Jak sądzicie może to być ciąża, czy organizm sobie ze mnie żarty robi? Będę naprawdę wdzięczna za jakiekolwiek porady.

Gość mamaMiłosza
poczekaj do...

Zmierz temperaturę, jeśli będzie utrzymywała się ok lub powyżej 37', to jeden z objawów wczesnej ciąży :) tylko tyle mogę doradzić. Test też możesz zrobić , choć zależy wszystko ile jestes po stosunku , po którym uważasz że mogło dość do zapłodnienia?

Możesz zmierzyć sobie temperaturę, jeśli będzie utrzymywała się ok 37' to też jest objaw wczesnej ciąży, albo po prostu zrób test. Ale to zależy kiedy miałaś stosunek podczas którego uważasz, ze mogło dość do zapłodnienia??

Taki mam zamiar. Nic pochopnie. Jednakże mimo nieregularnych @ zawsze czuje kiedy mają nadejść. Trochę się zastanawiam po prostu. Nie byłoby to nic dziwnego, a i nawet wszyscy by się cieszyli :)

Teoretycznie z narzeczonym kochamy się codziennie i bez zabezpieczenia, więc ciężko mi określić, ale za 3 dni powinna pojawic się @

Teoretycznie z narzeczonym kochamy się codziennie i bez zabezpieczenia, więc ciężko mi określić, ale za 3 dni powinna pojawic się @

Gość kaska2112
Ja bym nie powiedziala ze to ciaza. Wiekszosc objawow jakie wymieniasz, owszem wystepuja w ciazy, ale dopiero w drugim trymestrze. Jedynie bol brzucha 'troche inny' niz przed @ jest podejrzany. Ja bedac w ciazy tez odczuwalam 'troche inny' bol:-) tak czy inaczej zrob test to bedzie jasne, a nie jakies glupie forum wypytujesz. Powodzenia:-))

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Może rzeczywiście to nie najlepsze miejsce, ale lżej kiedy się człowiek podzieli 'problemem' :)

Gość zostaw kotke w spokoju
Wszystkie wymienione przez ciebie objawy sa charakterystyczne dla ciazy i znaja je powiedzmy ze wszyscy. Jednak to co juz ci napisali wyzej - ktos kto nie byl w ciazy nie wie na ogol, ze te objawy nie wystepuja na tak wczesnym etapie. Dlatego tez wydaje mi sie, ze wkrecasz sobie ze cos odczuwasz i wyolbrzymiasz zupelnie przecietne dolegliwosci bo wydaje ci sie, ze to wlasnie tak wyglada ciaza :)

Dzięki. Właśnie chodziło mi żeby ktoś mnie uświadomił że to wyobraźnia. Jednakże muszę się nie zgodzić. Jak ciąża wygląda z roli obserwatora wiem, i nie można się wypowiadać co do wczesności. Mam naprawdę nieregularne @ nawet co 2 miesiące. Ale mniejsza o to. Jestem uspokojona.

Gość Bądź sobą
wydaje mi się, że za wcześnie na objawy ale lekarzem nie jestem, test możesz zrobić teraz, ale jeśli wyjdzie negatywny a miesiączka się spóźni to powtórz test, mi wyszedł kilka dni przed negatywny a byłam w ciąży :) do lekarza przed @ też nie masz po co iść, ja byłam badana w dniu @ i lekarz stwierdził że jest za wcześnie ale jest możliwość ciąży-nie leciałam do lekarza byłam wtedy w szpitalu i miałam badanie :)

Tak, wiem. Dla spokoju zrobię jak coś. Najpewniej to tylko jakieś choróbsko. Tak czy inaczej. Pozdrawiam.