Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panek13

Niespodziewane dziecko

Polecane posty

Gość panek13

Cześć! mam 25lat. mam jeszcze rok by ukończyć studia z dyplomem mgr, mojej dziewczynie zostało ponad rok. Lekarz potwierdził wynik testu ciazowego - bedziemy mieli dziecko :) Przyszło to dosyć nagle i niespodziewanie. Aktualnie nie mam pracy ona też, mamy jakieś stypendia marne i tyle, wynajmujemy mieszkanie. Pytanie do młodych małżeństw - co dalej ???

Gość ucichła
Normalnie. Studia zaoczne i praca i do przodu.

Gość pobrać się
poprosić rodziców o pomoc, zakasać rękawy. nie będzie łatwo, przynajmniej na początku, ale to sposób na to, by stać się mężczyzną z krwi i kości. a te fury, jachty, chaty pod miastem, wycieczki po świecie, trochę trzeba będzie poczekać, ale spoko, wszystko przed wami.

Gość makaron bezjajeczny
pobrać się na siłe to się gwoździe wbija je dorosłes do małżeństwa - nie żeń sie. Poczekaj i wzmocnij się. Jeśli uważasz że jak wam sie nie bedzie układać po ślubie to dasz nogę - daj nogę przed ślubem.

Gość makaron bezjajeczny
*miało być - jeśli NIE DOROSŁEŚ DO MAŁŻEŃSTWA

Gość pobrać
widzisz tu jakieś "na siłę"?

Gość makaron bezjajeczny
są kolesie którzy przy pierwszych problemach w dorosłym życiu zaczynają tłumaczyć kolejnym kochankom: MUSIAŁEM sie żenić bo była wpadka

Gość makaron bezjajeczny
tak widzę - są kolesie którzy przy pierwszych problemach w malżeństwie zaczynają tłumaczyć kolejnym kochankom - MUSIAŁEM SIĘ OŻENIC BO WPADKA BYŁA

Gość makaron bezjajeczny
dziecko to SKARB malżeństwo z człowiekiem który nie dorósł do małżeństwa- to katorga i przekleństwo oraz fatalny wzorzec dla dzieci

Gość pobrać
no ten tu student nie pyta, czy ma ją rzucić, tylko raczej pyta, jak dalej z nią żyć. pyta o rady małżeństwa, co dalej robić, a nie takich, którym brakuje odpowiedzialności.

Gość pobrać
poza tym już go tu nie ma, pewnie poszedł pogłaskać jej brzuszek :)

Gość makaron bezjajeczny
Donald Tusk odwiedza z roboczą wizytą szkołę podstawową. Po oficjalnej akademii pani mówi do uczniów- kochane dzieci jeśli macie jakieś pytania to możecie zadać je teraz panu premierowi. Zgłasza się Jasiu: - Panie premierze mam do pana dwa pytania Pierwsze: -Skąd wziął się trotyl na skrzydłach tupolewa? Drugie: -Czy śmierć nawigatora Jaka-40 ma coś wspólnego z katastrofą w Smoleńsku? Premier zastanawia się nad odpowiedzią i nagle dzwoni dzwonek na przerwę... Po przerwie dzieci wracają do klasy a pani mówi: -Kochane dzieci jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania do Pana premiera to pytajcie. Zgłasza się Małgosia: - Panie premierze mam do pana cztery pytania Pierwsze: -Skąd wziął się trotyl na skrzydłach tupolewa? Drugie: -Czy śmierć nawigatora Jaka-40 ma coś wspólnego z katastrofą w Smoleńsku? Trzecie: -Dlaczego dzwonek na przerwę zadzwonił 20 minut przed czasem? Czwarte: -Gdzie zniknął Jasiu? cd Premier zastanawia się nad odpowiedzią i nagle znowu dzwoni dzwonek na przerwę... Po przerwie dzieci wracają do klasy a pani mówi: -Kochane dzieci jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania do Pana premiera to pytajcie. Ale nikt się nie zgłasza, nie ma żadnych pytań.... nie ma także Jasia i Małgosi... ... pewnie porwała ich Baba Jaga.

Gość 123 baba jaga paczy
Czyż by?

Darker Wcale nie skarb. I Dla niektorych to skarb,dla innych obowiązek alimentacyjny a jeszcze inni mówią ze dziecko to wrzód na dupie. Zalezy od punktu widzenia i sytuacji:):)

Gość panek13
dzieki za wszystkie odpowiedzi, pobrać się pobierzemy (już myśle jak tu kupić pierścionek), z resztą jestesmy ze sobą 4 lata a od 1,5 roku mieszkamy razem. Skończe te studia...ta sesja, nastepna i obrona, a potem moze zaczne jeszce jakiś kierunek,akademik dla małżeństw (narazie cywilny dla najbliższych bo kazdy grosz bedzie sie liczył i trzeba zbierać na malucha, moze potem cos wiekszego...) i praca,praca,praca... dzieki jeszce raz. Trzeymajcie sie. musi być dobrze :)

Gość panek13
dzieki za wszystkie odpowiedzi, pobrać się pobierzemy (już myśle jak tu kupić pierścionek), z resztą jestesmy ze sobą 4 lata a od 1,5 roku mieszkamy razem. Skończe te studia...ta sesja, nastepna i obrona, a potem moze zaczne jeszce jakiś kierunek,akademik dla małżeństw (narazie cywilny dla najbliższych bo kazdy grosz bedzie sie liczył i trzeba zbierać na malucha, moze potem cos wiekszego...) i praca,praca,praca... dzieki jeszce raz. Trzeymajcie sie. musi być dobrze :)