Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co robic pomozcie

Jaka decyzje podjac, gdzie mieszkac.

Polecane posty

Gość Nie wiem co robic pomozcie

Nie pisze tu za czesto, nie wchodzilam juz 3 tygodnie, mam dylemat i potrzebuje opini kogos kto nie zna mnie. Jestem w ciazy, wyczekanej bo mialam laparoskopie az. Jestesmy mlodzi dosc, ja mam 22 maz 27l. Dziecko urodzi sie we wrzesniu. Ja pracowalam ale mnie zwolnili, mieszkamy w mieszaniu wynajmowanym, mamy dzialke kupilismy projekt...no i maz ma umowe do czerwca, zarabia 2500. Niie bedzie nas stac na to mieszkanie. Musimy sie wyprowadzic. Moja mama mieszka w mieszaniu z moim bratem bratem. 3 pokoje 60m. Dogadujemy sie swietnie i lubi mojego meza. Planujemy w wakacje sie przeprowadzic. Czy to wypai? Brat za rok idzie na studia do innego miasta. Ale jak dziecko bedzie malutkie to bedziemy mieszkac w piatke. Przyswyczailam sie do niezaleznosci. Ale moje jajniki sa w kiepskim stanie. No i sie zdecydowalismy....a kto wiedzial ze mnie zwolnia z pracy. Mam jeszcze tesciow ktorzy sa wredni, nielubia mnie, tesc to despota, maz musialby codzien klka godzin robic na gospodarce. Ale mielibysmy gore domu. Tylko zero psychicznego spokoju, ciagle sprawdzania i wyzwiska. Wybiore moja mame, maz tez woli isc do niej. Nie damy rady z jednej pensji. Pomozcie troche, chociaz dobrym slowem bo strasznie mi ze wszystkim zle. Choc moja mama mnie kocha i wiem ze i przy dziecku pomoze duzo bo juz kocha naszego dzidziusia:) nie wiem kiedy sie przeprowadzic nawet.

Gość Anielicaaaaaa
Przeprowadź się do mamy jak najszybciej - Po 1. zaoszczędzicie kase tą którą dajecie na wynajem - a wyprawka dla dzidzi też kosztuje, wiadomo, że pewnie mamie też będziecie musieli się dołożyć finansowo do mieszkania- czynsz rachunki itp ale to na pewno mniej niż na wynajętym. po 2. teraz potrzebujesz spokoju, tak więc mieszkanie z takimi teściami jak opisałam jest wykluczone, będziesz się non stop martwić, denerwować.... lepiej mieszkać w ciasnym ale u kogoś u kogo będziecie się czuli dobrze.

Gość pot
ale w czym mamy pomóc ? Przesłąć jakąs kwote? Czy jak?

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!!!!
tylko nie z teściową! Choćby ci dawała fulwypas apartament z dżakuzi, nie z teściową! Tym bardziej taką, o jakiej piszesz :/ Wogóle mieszkanie na kupie to zły pomysł na dłuzszą metę, od lubianej mamy będziesz się do nowego domu z ulgą wyprowadzać, zobaczysz. Ale z dwojga złego lepiej ciasno u mamy niż pół domu u teściów.

Gość Nie wiem co mam robic
Połowa młodych mieszka z rodzicami.mi sie podobała niezależność, za mieszkanie płacimy 850 zł. U mamy byśmy dokladali 200. Macie racja. Odnośnie jakiegoś wpisu nie oczekuje żadnej pomocy finansowej . Poprostu trochę chciałam sie wyzalic trochę posluhac opini innych. a to forum jest od tego. Nie wiem dlaczego niektórzy są uszcYypliwi , nie dużo w Polsce jest bogaczy