Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi1205

Boląca lewa pierś!

Polecane posty

Gość domi1205

Witam, Od jakiegoś czasu boli mnie lewa pierś. Przy oddychaniu i robieniu różnych czynności. Ból jest mocny. Zdarza się, że nie boli. Byłam u lekarza stwierdził, że to nic poważnego i przepisał mi tabletki, jednak nic nie pomogły. Nie wyczuwam żadnego guzka. Ale, gdy badałam pierś i naciskałam u dołu piersi to bolało. Przy skłonach albo oddychaniu mocno boli. Czy to może serce lub płuco? Co może być tego przyczyną? I do jakiego lekarza się udać?

Gość Arion
Mało piszesz o sobie .Nie wiem czy np. nie karmisz , nie masz infekcji pirsi z powodu urazu, zadrapania sutka, może nosisz zbytnio obcisły stanik?, chorobę płuc bym wykreślił . Objaw zwany mastalgią rozpoznajemy u kobiet, u których występują tylko i wyłącznie dolegliwości bólowe. Gdy możemy ustalić związek bolesności piersi z cyklem miesiączkowym lub cyklem przyjmowanych leków hormonalnych (antykoncepcja, hormonalna terapia zastępcza), rozpoznajemy mastalgię cykliczną. Jeżeli takie związki nie są uchwytne, mamy do czynienia z mastalgią acykliczną. Arion bioenergoterapeuta.

Gość Arion
Coś potroiło moją wypowiedź.

Gość domi1205
Nie przyjmuje żadnej antykoncepcji i nigdy nie miałam urazu piersi. Stanik nosze luźny. Nie wiem co może być przyczyną takiego bólu.