Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość borderlinefamily

BRAT CHCE NA SILE OCHRZCIC MOJA 4 LETNIA CORKE

Polecane posty

Gość borderlinefamily

z racji tego ze sam wiosna robi chrzciny swego dziecka postanowil (sic!) ze przy okazji ochrzcimy mojego 4 letniego antychrysta.ma byc podwojna impreza,jego tesciowie maja ponoc ksiedza znajomego ktory nie robi problemow jak rodzice nie maja sluby tak jak my.nasza decyzja zeby nie chrzcic byla przemyslana, nie mamy slubu nie praktykujemy wec i corki nie chrzcilismy.uwazam ze to bylaby hipokryzja, rodzina wielce na mnie oburzona, do jutra mam dac bratu odpowiedz jak bedzie.jak to delikatnie rozwiazac?notabene spytalismy malej czy chce chrztu powedzala ze nie.

Gość mąki daj ale po trochu ją syp
Małej pytać nie ma co, czteroletnie dziecko nie rozumie tego. Skoro nie praktykujecie i nie wierzycie, to nie chrzcijcie. A rodzinie - huj do tego

Gość borderlinefamily
ona jest nad wiek rozwineta i ogarnieta w wielu sprawach w przedszkolu tez nie chciala chodzic na religie dalam jej wybor. na chrzcinach kuzynki narobila obory, powiedziala ze nie lubi chodzic do kosciola i juz. ale oni tego nie rozumieja, uwazaja ze chrzest jest tozsamy z wiara w boga, a dla mnie jest gtozsamy z kosciolem a nie z wiara.

Gość CoBędzieZNaszegoKochania
Kolejni poganie sie rozmnażają :-(

Wasza sprawa nie chcesz to nie a dziecko samo w przyszłości będzie mogło dokonać wyboru

Gość rycerze Jedi
uwazaja ze chrzest jest tozsamy z wiara w boga, a dla mnie jest gtozsamy z kosciolem a nie z wiara. ta.. a w jakiego jesli wolno spytać? :D

Gość borderlinefamily
jacy poganie??wierze w Boga ale od tej czarnej mafii wole sie trzymac z daleka a hipokrytka nie jestem. najbardziej wkurzajace jak mozna sise tak do wszystkiego meszac i za plecami z obcymi ludzmi podejmowac decyzje....

Powiedz że nie to jest twój wybór. Masz dziwnego brata to twoje życie i twojego dziecka a poganów to poszukaj w kościele

Gość rycerze Jedi
jacy poganie??wierze w Boga w jakiego Boga wierzysz skoro chrzest (a wg Biblii chrzest przyjał i Jezus i to bynajmniej nie w świątyni) jest tożsamy z kosciołem?

To twoja sprawa i podziwam cię za to że jestes szczera a nie zakłamana jak większość katolików którzy palcem pokazują

Gość CoBędzieZNaszegoKochania
Poganie poganie. Tylko oni nie chrzczą dzieci. Zresztą wolę czarną mafie niż czerwonych pogan 🖐️

Gość borderlinefamily
z tego co wiem Jezus mial chrzest w wieku bodajze 30lat .niech corka swiadomiwe wybierze czy chce byc katoliczka.poza tym nie zamierzam klamac przed oltarzem ze beda ja prowadzac na religie i nie isc do spowiedz przed jej chrztem.

Gość nierozumiem Ciebie słuchaj
że jesteś niepraktykująca nie zabieraj dzieciom tej decyzji że Ty akurat tak myślisz, bedą dorosłe, poznają kogos z rodziny katolików a Ty nawet ich nie ochrzcisz, sami podejmą decyzje, orzchcij i syna i córkę, oni sami podejmą decyzje w zyciu czy bedą chcieli byc katolikami czy nie. Głupia jesteś moim zdaniem sorry ale ja też nie jestem katoliczką znaczy jestem ale niepraktykującą ale dzieci ochrzczone żeby im wzyciu kiedys problemów nie robić, potem jest tyle zachodu z tymw szystkim ze nie warto tak zawalać sprawy.

Gość rycerze Jedi
halo tu Leja :D jak nazywa się Bóg w którego wierzysz?

Powiedz Nie! bądź szczera do końca. Nie chodzisz do kościoła to jest twój wybór i twój braciszek nie ma żadnego prawa namawiać cię czy zmuszać... pamiętaj bądź szczera z sama z sobą i dzieckiem. Podoba mi się twój posób myślenia. Dziecko samo powinno w przyszłości wybrać wiarę.

Gość borderlinefamily
Jezus mial chrzest w wieku 30klat i nie w kosciele.jak mala sie urodzila powierzylam ja Bogu kreslac na czole swiecona wod znak krzyza i nadajac imie.to tez sie liczy po co kolejna szopka z czarnymi ? wierze w boza milosc, chce byc dobrym czlowiekiem madrze i sprawiedliwie zyc.a nie sluchasc katechez i lazic na msze, zapisywac dziecko do kk.

Gość rycerze Jedi
no co jest doktorku? jak zazywa się Bóg w którego wierzysz?

Gość rycerze Jedi
czyli mówiąc krótko OCHRZCIŁAŚ SWOJE DZIECKO własnoręcznie, tak? :D

Gość borderlinefamily
ale po co taka hipokryzja to chyba dopero jest grzech chrzcic i krzywoprzysiegac ze sie bedzie w katolickiej wierze wychowywac.i to wlasnie jest pozbawianie decyzji.jak dorosnie to wybierze i juz.

Dokładnie klecha nie jest przykładem. Ważne że jesteś dobra a dziecku krzywdy nie robisz. Tak tylko uważają katolicy, że wyprawiasz zło. Nie ważne co mówią inni dziś wiele rodzin wychodzi z kościoła bo panowie w czarnych kieckach łasi są na kase i politykę

Gość borderlinefamily
tak, tak je wlasnie ochrzcilam.a jak sie nazwa moj bog?tego nie wie nikt.JESTEM KTORY JESTEM, powiedzial.ja go nazwam miloscia.

Gość slodkawisnia
nie chrzcij dziecka, Twoj brat nie ma prawa sie wtracac w tego typu kwestie!!!! Powiedz, że to jest Twoja sprawa! Jest tyle katolikow bo 1. Najpierw sa chrzciny i gadanie: Ochrzcij dziecko, nie rob mu krzywdy. 2. Niech chodzi na RELIGIE, BO dzieci (katolicy!) beda sie z niego smialy.. 3. Niech wezmie bierzmowanie skoro wzial komunie 4. Ma wszystkie sakramenty, a nie bedzie mial slubu koscielnego I tak sie to wszystko kreci ku uciesze ksiezy, ktorzy niezle na tym zarabiaja..

Gość slodkawisnia
nie chrzcij dziecka, Twoj brat nie ma prawa sie wtracac w tego typu kwestie!!!! Powiedz, że to jest Twoja sprawa! Jest tyle katolikow bo 1. Najpierw sa chrzciny i gadanie: Ochrzcij dziecko, nie rob mu krzywdy. 2. Niech chodzi na RELIGIE, BO dzieci (katolicy!) beda sie z niego smialy.. 3. Niech wezmie bierzmowanie skoro wzial komunie 4. Ma wszystkie sakramenty, a nie bedzie mial slubu koscielnego I tak sie to wszystko kreci ku uciesze ksiezy, ktorzy niezle na tym zarabiaja..