Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana-mama

Jana czy Nina?

Polecane posty

Gość gfiufu
Nina to przynajmniej imię a Jana to co, marka muszli klozetowych? Dziecko będzie żyło w naszej kulturze? Wobec tego lepiej żeby nosiło normalne imię, bez ryzyka że owe "Jana" okaże się jakąś bzdurą wywołując śmieszne skojarzenia.

Gość gfiufu
Nina to przynajmniej imię a Jana to co, marka muszli klozetowych? Dziecko będzie żyło w naszej kulturze? Wobec tego lepiej żeby nosiło normalne imię, bez ryzyka że owe "Jana" okaże się jakąś bzdurą wywołując śmieszne skojarzenia.

Gość poroocznikova
To tego ostatniego cymbala -naucz sie czytac ze zrozumieniem,ok? Tez mi wielka ekstrawagancja -Jana.bproste skromne imie,ale nie,bo ni znom i zadno inno kuma w sprzysiolku takze ni. Janine w niemczech faktycznie sie wymawia żanina i to dopiero jest kicha. no co kto lubi,ale ja jako polka z niemieckim mezem nie mialabym najmniejszego problemu z nazwaniem corki jana. i z uzywaniem tego kmienia,kiedy jestem w polsce. Moja corka nazywa sie Lara i czasem na placu zabaw,jak odwiedzam rodzicow,jakas cipa jedna z druga sie skrzywi -i niech jej tak zostanie,mnie to nie przeszkadza

Jana kojarzy mi się z użytkownikiem kafeterii zwanym Jania wzór do naśladowania :P więc wg mnie Nina lepiej ;)

Gość Niezdecydowana-mama
No i tak doszlismy do punktu gdzie jednemu Nina kojarzy sie z prostytutka a drugiemu Jana z muszla klozetowa... kafeteria:)

Gość niedobrze mi....
Polska, rok 2015. Spłonęła biblioteka narodowa a w niej cały księgozbiór prezydenta Komorowskiego. Jedna z tych dwóch książek była wyjątkowo cenna, bo już pokolorowana.

Gość fghjkll
I PO CO TE DURNE PROWO wiadomo ze to imie Janina a jak bedziesz wolac twoja sprawa

Gość a ja znam niemkę
Janinę. Nie wiem jak to po niemiecku się czyta ale my mówiliśmy na nia Janinka albo ninka i jej się bardzo podobało. Jana fajne imie, ale Nina też mi się podoba.

Gość Niezdecydowana-mama
Tez mi wielka ekstrawagancja -Jana.bproste skromne imie,ale nie,bo ni znom i zadno inno kuma w sprzysiolku takze ni. Ze smiechu dostane pewnie zaraz boli porodowych, serio zaraz chyba urodze :-D

Gość gość
Moja córka ma na imię Jana i jest to wynikiem kompromisu między Janiną i Joanną. Nigdy nie miała i nie ma problemu. W szkole też nie. I nikt się nie dziwi, chociaż mieszkamy w badzo niewielkiej miejscowości.

Gość gość
moja corka to Nina-imie piekne jak dla mnie

Gość gość
ZDECYDOWANIE Nina :)

Gość gość
Jana Nina to ruskie imie i jakos mi sie zle kojarzy(putin i te sprawy)

Gość gość
To jak bedzie wymawiane imie zalezy od was. Mieszkam w niemczech i owszem w wiekszosci spotykam "Dzaniny" ale pracuje z niemka ktora nazywa sie (rowniez pisze i wymawia) Janina, jak w pl.