Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elena432

Krótka szyjka w ciąży

Polecane posty

Gość elena432

jestem w 27tc i moja szyjka macicy ma tylko 25cm. Lekarz karze mi sie oszczedzac i lezec i co 2 tyg przychodzic na kontrole. Bardzo sie boje ze sie bardziej skróci i urodze za wczesniej. czy ktoras z was tez tak miala?

Gość kkkkkkk
przelezalam w szpitalu dwa miesiace z tego powodu, szyjka 24 mm w 28 tyg, jak wychodzilam ze szpitala w 37 tyg to mialam rozwarcie 2 cm i nie oszczedzajac sie ani troche urodzilam dwa tyg pozniej, 5 dni przed terminem, w drugiej ciazy zalozyli mi szew w obawie ze sytuacja sie powtorzy, bodajze w 28 tyg zalozyli szew to juz szyjka miala 3 cm tylko, zaczela sie skracac wiec super decyzja z tym szwem, zdjeli mi szew dwa tyg przed terminem, przy zdejmowaniu szyjka rozwarla sie na dwa cm, chodzilam jeszcze prawie 2 tyg, urodzilam dwa dni przed wyznaczona data oszczedzaj sie jak lekarz radzi

Gość mamukaAG
Witaj ja w 21 tygodniu miałam 50 procent szyjki, i skurcze lekarz prowadzący kazał się oszczędzać i łykać nospe. Któregoś razu złapały mni9e silne skurcze i pojechałam na pogotowie, bałam się że poronie. Trafiłam tam na wspaniałego lekarza który stwierdził że nie ma na co czekać i założono mi pessar oraz zaczęłam przyjmować tabletki rozkurczowe. Donosiłam ciąże do 40 tygodnia, mam zdrową córę. Porozmawij z lekarzem na temat założenia pessara, świetna sprawa, bardzo mi pomógł