Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marikamarika21

Straszny bol przy oddawaniu moczu

Polecane posty

Gość marikamarika21

Czuję się jakbym za chwilę miała urodzić... W koncowej fazie czasem pojawia sie krew. Do tego jeszcze boli mnie lewy jajnik i mam duzo bialaego sluzu Co to moze oznaczac?

Gość zapalenie pęcherza.
. w ciązy jesteś też?

Gość zapalenie pęcherza na 100%
do apteki po URO FURAGINUM za 2 dni będzie już lepiej. I nie ma na co czekac, bo samo nie minie i jeszcze na nerki się przeniesie

Gość Alis+
Miałam podobny problem, zrobiłam wymaz z cewki moczowej i pochwy, okazało się że mam infekcje wywołaną przez E.coli, na twoim miejscu poszłabym do lekarza i na wymaz. Pewnie dostaniesz antybiotyk, u mnie tak to się skończyło, do tego żurawina, witamina c, dwa litry wody dziennie i provag. Probiotyk posiada polskie bakterie mlekowe, dlatego skutecznie chroni pochwę i cały układ moczowy przed infekcjami. Nie ma na co czekać, krwiomocz to poważna sprawa.

mnie to wygląda raczej na osad lub kamienie. trzeba sprawdzić czy w moczu jest osad i jeżeli tak to co to dokładnie jest.

Gość za-kwasy
Szczyt bezczelności: Zapytać się powodzianina: Jak się panu powodzi? Czy się panu nie przelewa?

Gość zxcc
miałam kamienie i podobnie to wyglądało. prócz śluzu. A ból nie musi być od jajnika ale od kamienia przechodzącego przez moczowód.

Dokładnie, krew w moczu oraz ból wskazaują na kamicę, najpewniej złogi przechodzą przez moczowód. Ból przy kamicy często promieniuje, albo jest tzw. przeniesiony w inne miejsce, dlatego może sugerować problem z jajnikiem.

Gość agula8
potwierdzam albo kamienie lub piasek, albo infekcja pęcherza plus grzybica/biała serowata wydzielina/.W przypadku tej drugiej mnie pomaga urofuraginum, provag doustnie, prouro/wit.c i żurawina/. w przypadku kamieni konieczna jest wizyta u lekarza, ale sama sie przecież nie zdiagnozujesz więc tak czy inaczej idź do lekarza-nie zwlekaj bo ból może narastać i zostanie Ci tyko ostry dyżur.

U mnie też była infekcja coś takiego i dostałam tabletki dopochwowe i ulżyło.

Gość Martuus912
Witam Was Kobietki. Przechodziłam dokładnie to samo.. przed 4 lata męczyłam sie z tym okropnym bólem, ciągłe wizyty u lekarzy, gdzie żaden nie miał pojęcia jak mi pomóc, i ich odpowiedzi brzmiały "Jest Pani zdrowa, wyniki dobre."Byłam już przyzwyczajona do tego bólu, woda z cytryna, grube skarpety, NO-SPA na ból, Furaginum, termofor, witamina C, żurawina. . . Ale pomagało to tylko na chwile. Odważyłam sie i pojechałam do Austrii do znajomych, gdzie tu poszłam się zbadać do Pani Ginekolog. Co się okazało mam grzybice pochwy i to powoduje okropny ból, objawy mogą być zwiazane z pęcherzem i takimi jakie własnie my mamy. W Polsce żaden lekarz, nie pomyśłał o tym, by pobrać wymas, odwrócić się do mikroskopu i to przejrzeć, Ta Pani własnie tak zrobiła i powiedziała "Nic dziwnego, grzybica pochwy". W ciągu pół godziny dowiedziałam się co mi dolega, po 4 latach.. Grzybica jest do wyleczenia, wystarczą dobre antybiotyki. Jeśli mogłam komuś pomóc, bardzo się cieszę, mam nadzieję, że za niedługo i Wy bedziecie szczęsliwe. !!!! Całuje wszystkie cierpiące na tę okrutną i męczącą "chorobe".

Często uważa się, że infekcja intymna objawia się bardzo obfitymi upławami, brzydkim zapachem itp. Ale może być tak jak piszesz- bez charakterystycznej wydzieliny, tylko nawracający ból, problemy z oddawaniem moczu. Badanie jest bardzo proste, tak samo jak leczenie.