Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia_Wroc

Śluz przypominający płodny na początku ciąży? ;-) Dla mam!

Polecane posty

Gość Gabrysia_Wroc

Kochane, Staram się o dzidziusia! Cykle mam regularne - 26-28 dniowe, owulkę miałam w piątek, 4 stycznia (śluz był ciągnący, dość przylepny, przeźroczysty z delikatnym białawym zabarwieniem gdzie niegdzie - Przytulałam się z ukochanym bardzo często - co drugi dzień, natomiast w dni płodne codziennie ;-) Od zakończenia owulacji mam biały, gęsty śluz- przypominający kremik - który momentami aż ze mnie spływał ( miałam takie uczucie, które czasem towarzyszy mi podczas @. Na wlocie do szyjki macicy czuję wilgoć (do tej pory zawsze odczuwałam po owulacji suchość - teraz jest inaczej. Dziś znów ( jestem ok. 6-7 dni przed @) zaobserwowałam nieco inny śluz - podobny do tego płodnego - trochę mniej przylepny, natomiast rozciągliwy - także nieco zabarwiony na biało, jednak w większości przeźroczysty - mam pewne podejrzenia jeśli chodzi o ciążę - staramy się 3 cykl, być może się udało ( ? ) ;-) na test jeszcze troszkę za wcześnie, ale od klku dni obserwuję u siebie wyraźne żyłki na piersiach, i podczas dłuższej nauki ( 4 rok studiów ) wypiłam trochę napoju enegetyzującego i miałam po nim ogromne mdłości ( do tej pory tak nie miałam ) ;-) Ale najbardziej interesuje mnie ów śluz- też obserwowałyście u siebie taki na początku ciąży ? (mam tydzień do okresu i miałam już dni płodne ;-) Ostatnią @ miałam 22.12 :)

Gość tak. Miałam podobnie
jak wyżej ;-)

Gość raczej nie sądzę
up ;-)

Gość malinowaczekolada,
ja sie staram juz 4 cykl i wlasnie mam to samo 18dc a ja mam gesty bialy sluz nigdy tak nie mialam zaraz po owulacji, zdarzalo sie2-3 dni przed okresem, licze na to ze wkoncu sie udalo;)

Gość Żyłki na
piersiach kilka dni po owulacji ?:o Obyś miała racje i żeby chociaż doszło już do zagnieżdżenia!

Gość Gabrysia_Wroc
he he , no ja mam 22dc, zwykle zaraz po owu miałam sucho, nawet czasem aż za bardzo, a teraz mam ten biały i gęsty - czasem jest go więcej , czasem mniej, a dziś ten przypominający płodny - nie wiem, o co chodzi ;-)

Gość malinowaczekolada,
Gabrysia wroc nie martwisz sie tym ze to 3 cykl? ja juz schizuje jak czytam ze kazdy za 1szym razem;/

Gość malinowaczekolada,
no to w takim razie podziwiam cie;) ja caly czas juz mysle co jest nie tak. w tym miesiacu uzywalismy testow owulacyjnych, zobaczymy...

Gość malinowaczekolada,
no to podziwiam cie;) ja juz ciagle mysle co moze byc nie tak. w tym miesiacu uzywalismy testow owu, zobaczymy...

Gość tak, jak najbardziej
Ja się zorientowałam, że mogę być w ciąży jeszcze przed terminem miesiączki właśnie dzięki obserwacji śluzu. Zazwyczaj przed okresem miałam małą ilość śluzu lepkiego gęstego albo w ogóle jego brak. A w cyklu w którym zaszłam miałam w tym czasie dość sporą ilość śluzu jakby płodnego, przeźroczysto-białawego, wodnitego. Życzę pozytywnego testu :)

Gość malinowaczekolada,
a powiedzcie mi dziewczyny mierzycie temperature? w wiekszosci wykresow temperatura po skoku wynosi ponad 37 stopni. troche mnie to martwi u mnie skok 36,80 teraz 2 dni po 36,68

Gość tak, jak najbardziej
Niekoniecznie, średnia z temperatur przed i po skoku musi wynosić conajmniej 0,2 stopnia, wcale nie musi przekraczać 37 st.

Gość Gabrysia_Wroc
czyli dokładnie taki sam, jaki ja zaobserwowałam dziś ;-) Miałam go sporo, ale chodziłam co chwila sprawdzać dokładnie, jak wygląda i wybrałam cały :-P Jutro rano sprawdzę znowu ;-)

Gość agula8
ja na poczatku ciąży miałam wodnisty, mleczny i bezwonny sluz, ww wiekszej ilości. Ale to dopiero gdzieś w 6 tc. Pierwszym objawem były nabrzmiałe piersi i ogólne rozbicie, zaraz potem ten śluz.Zaczęłam profilaktycznie zakładać na noc lactovaginal. Lekarz powierdził że to typowy "ciążowy" sluz.

Gość Verdis
hej . Ja mam tak samo, okres ostatni miałam 21.12 po owulacji miałam taki śluz jak ty piszesz, i miałam go długo, teraz miałam dzień spokoju, i znowu coś tam mam, a zawsze przed okresem było sucho. Ja się nie chce nakręcać, zajść w ciąże nie tak prosto. Żyłki na piersiach nie wychodzą we wczesnej ciąży tylko jak zaczyna się pokarm produkować i piersi się powiększają. Nie szukaj objawów. Czekaj spokojnie do okresu. Z tym śluzem to też może być tak że mamy jakieś zaburzenia hormonalne albo coś innego. Ja mam dostać okresu za 3-5 dni. A ty kiedy?

Gość Verdis
I daj znać. Ja się za bardzo nie starałam. Miałam jedno przytulanko w dni płodne ;) Ale zawsze z niczego może coś wyjść.

Gość agula8
ja na poczatku ciąży miałam wodnisty, mleczny i bezwonny sluz, ww wiekszej ilości. Ale to dopiero gdzieś w 6 tc. Pierwszym objawem były nabrzmiałe piersi i ogólne rozbicie, zaraz potem ten śluz.Zaczęłam profilaktycznie zakładać na noc lactovaginal. Lekarz powierdził że to typowy "ciążowy" sluz.

Gość gość
Witam Mam pytanie. Cykle mam 26-27 dniowe. Ostatnia miesiączka 7 Styczeń.17 Stycznia(11 dc) miałam największa obfitość śluzu płodnego .Owulacja prawdopodobnie 13dc.W tych dniach kochałam się z narzeczonym. Wczoraj 15dc zaobserwowałam u siebie śluz tzw niepłodny mleczny,nieprzejrzysty i gęsty. Miałam go zazwyczaj tydzień przed okresem.Jednak dzisiaj pojawił się u mnie śluz taki sam jaki występuję w dniach płodnych. Przejrzysty i jest go dość dużo . Co to może być?

Gość gość91919
Hej dziewczyny ostatni @ mialam 24 czerwca , 26 lipca powinnan dostac kolejny @ ale go nie ma , kochalam sie z chlopakiem w dni plodne dokladnie w dniu owulacji12 lipca .Trzy dni po dniach plodnych zaklulo mnie cos 2 razy w jajnik . Dzis zauwazylam u siebie śluz taki twarożkowy z grutkami nigdy takiego nie mialam . Może to oznaczac ciaze ? Mam na brzmiałe piesi od czasu do czasu zakluja mnie jajniki jak przed @ , raz mi bylo slabo w pracy . Bardzo bym chciala zeby tak bylo .A może któraś z was tak miała ? Z góry dziekuje za odpowiedz :)

Gość gość
idz na bete bo opisane objawy wcale nie musza wskazywac ciazy a zwyczajnie spozniajacy sie okres-zwłaszcza ze dopiero wczoraj powinnas dostac-1 dzien spoznienia to nic:) a słabo w pracy może się przydarzyć każdemu

Gość gość
"Dzis zauwazylam u siebie śluz taki twarożkowy z grutkami nigdy takiego nie mialam." Ten śluz wskazuje na grzybicę, a nie na ciążę.

Gość gość
ja tez taki miałam przy grzybicy:/

Gość Kktt
A ja śluz grudkowaty miałam w ciąży, ale nie był twarozkowy ;)

Gość gość91919
no oki w sobote wykonam test ciążowy , bo okresu nadal nie mam . Nie mam specyficznych obajawów oprócz nabrzmiałych piersi i bolących . Chodż mam koleżankę która wg przez 2 miesiace nie miała objawów , a byla juz w ciazy a myslala ze jej poprostu okres znowu sie spuznia , a opuzniał sie do nawet 6 miesiecy hehe