Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaPoRaz1

twardnienie brzucha w ciąży

Polecane posty

Gość mamaPoRaz1

cześć dziewczyny! Zostało mi ok tygodnie do terminu. Szyjka skrócona, rozwarcie na opuszek- od ok. m-ca. Ostatnio zauważyłam, że bardzo często twardznieje mi brzuch -znacznie wiecej niz 10razy na dzień. Wobec tego moje pytanie - jak myślicie długo jeszcze pociągne ? Wolałabym jeszcze poczekać troche...

Gość mamaPoRaz1
podnosze

Gość dddddddde
Częste twardnienie jeszcze nie oznacza szybkiego porodu. A jak często masz bolesne skurcze - przepowiadacze?

Gość mamaPoRaz1
bóle i twardnienia brzucha mialam od 21 tc - nawet w szpitalu ladowalam, no ale to bylo za wczesnie na porod. Teraz mam je dosyc czeste - nie potrafie okreslic, ale z 5 na godzine ? Inne objawy ?? jakie np ? bole podbrzusza tez mam, w pachwinach - ale lekarka stwierdzila ze dziecko glowka b. naciska I jakos sie dziwnie odwrocil, albo zly dzien ma, bo jakos bardzo slabiej sie rusza

Gość mamaPoRaz1
te skurcze nie sa bolesne - bardziej boli jak dziecko sie rozciaga :D

Gość mamaPoRaz1
ruchów nie mierze - lekarka nic nie mowila, a nawet jakbym mierzyla to bym zwariowala - bo mam lenia w brzuchu. I bywaja dni, ze naprawde slabo go czuje - dwa razy spanikowalam i pobieglam do osrodka na tetno. POzatym, różne szkoły sa - moi lekarze twierdza, ze ma byc 10 ruchów w ciągu dnia. Odstępu też nie mierze. W zasadzie jedyne co sie zmienilo to to, ze brzuch jest czesto twardy, spina sie. Bóle pleców - tez miewam, zalezy od dnia. Duzo wydzieliny, no ale w ciazy to takie fale mialam - raz wiecej raz mniej ...

Gość mamaPoRaz1
tzn ruchów nie licze :P jakos tak brzydko zabrzmialo :)

W tym tygodniu ciazy musisz sie przygotowac na to,ze porod moze zaczac sie w kazdej chwili.Dzis jest rozwarcie na opuszek,a za kilka godzin moze byc juz na 6 cm.Natomiast bole przepowiadajace szybko moga zmienic sie w bole porodowe

Gość mamaPoRaz1
czyli te niebolesne spinanie sie brzucha to sa te przepowiadajace ? lekarka mowila, ze mam sie nie martwic, bo takowe moga wystapic- pytalam sie czy dotrwam do terminu - mowila ze raczej tak. Jak by zaczelo bolec to juz sie zaczelo ? ale jaki to bol ? MOja siostra mi mowila, ze wlasnie takie skurcze niebolesne miala, na ktg skurcze wyszly, a ona ich nieczula a za 3 dni porod. Z tym, ze tak jak mowie - ja mam spinanie sie brzucha od 21 tc

Gość mamaPoRaz1
Nie wiedzialam. Nie mam. 23,01 mam wizyte u lekarki. CHodze prywatnie i nic mi nie mowila, zebym np. do osrodka podeszla. Wystraszylas mnie. Mialam ktg 29,12 bo spanikowlam i pojechalam na IP< bo bole byly inne niz zwykle i wiedzialam ze te rozwarcie bylo, wiec myslalam ze to juz - ale sie okazalo, ze skurcze sa tylko przy ruchach