Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ABOARD

PRACA BEZ JEZYKA UK

Polecane posty

Gość ABOARD

czy jest w ogole szansa na znalezienie pracy w uk,bez znajomosci jezyka?Jak myslicie?znacie takie przypadki?

Gość fdgfg
zycze ci powodzenia

Gość kaaasia86uk
musisz miec podstawy... jak bedziesz szukac roboty to mozesz przez portale internetowe tam czesto polacy szukaja ale tez jakis ang ie komunikatywny chca choc moja ciotka nic nie gada tzn miesz ang slowa z pl .. albo idziesz do agencji i tam daja ci ankiety do wypelnienia swoje dane musisz podac ile w uk jestes jakies proste zadania.. potem gadaja z toba musisz wykazac ze rozumiesz co sie do ciebie mowi.. ucz sie .polecam metode callana .. w jaim miescie mieszkasz?

Gość Elektronikełe
post zastepczy

jest - najnizsza praca niewykwalifikowana czesto tez sa to prace uwazane przez sporo grupe ludzi za najgorsze/najmniej przyjemne i najmniej platne. Wydaje mi sie ze wywoz smieci tutaj sie kwalifikuje. Oczywiscie, to bradzo pozyteczna praca - tyle ze malo kto ja lubi wykonywac.

Gość sdfsdfsdfsfsf
Lub ich zbieranie ,kiedys tak zarabiaal pieniazki nasza agata wroblewska :) wiem ze mozna prace znalesc tez na wysypisku na nocki ,duzo polakow tak pracuje bez jezyka i dobra kase dostaja.

Gość aboard
mieszkam w okolicach swansea,to nie dla mnie praca tylko dla kolegi,przyjechal do nas bo ma trudna sytuacje,ale chyba ciezko bedzie mu cos znalezc bez jezyka,my z mezem mamy prace

Gość aboard
podsuncie pomysly, od czego by mozna bylo zaczac?

Gość wredniucha10
od powrotu do Polski

"wredniucha10 od powrotu do Polski" xxxx o i to zawsze jakis pomysl;-) nie dziwie sie ze kolega ma trudna sytuacje - skoro miewa takie pomysly jak szukanie pracy w kraju kt jezyka nie zna;/ pzred nim jeszcze wiele trudnych sytuacji;/ wesze niski poziom przystosowania zyciowego;/

Zadziwia mnie ludzka naiwność- naczytał się o raju na emigracji i myśli, że pieniądze tam na ulicy leżą czy jak ? :P

Gość Ew42
w llanelli jest polska agencja csa ktora pomaga w znalezieniu pracy ,przewaznie w fabrykach w swansea widzialam na oknie jednej agencji ogloszenie w jezyku polskim o pracy na segregacji smieci tu moze znajomy szukac pracy :)

Gość aboard
z llanelli przysla nam formularz do wypelnienia,bo juz dzwonilismy,a moze masz nr do tych smieci?Dziekuje ci bardzo

Gość do fabryki.
Do fabryki chyba jrposciej uderzyc. teraz sporo osoby wyjezdza bez angielskiego.

Gość Ew42
niestety nie mam numeru i pytalam sie po znajomych ale nikt nie ma przykro mi

Gość ABOARD
DZIEKUJ,ZE PYTALAS

Wywóz śmieci jest podobnie nieźle płatny, ale myślę, że bez języka ciężko. W końcu trzeba się dogadać ze współpracownikami...

Gość gość
wiecie jak trudno dostać się na wywózkę śmieci??? - tylko po znajomości!

Gość no heh
Teraz to wszędzie praktycznie wymagany jest dobry angielski, doświadczenie, ze 2 referencje, a często tez potwierdzenie adresu i udokumentowanie 2 lat pobytu i pracy w UK...

Gość gość
Ciekawe, ja pracowałem w kilku miejscach na poczatku przyjazdu do uk robiac proste prace za najniższą stawkę jak praca w fabrykach albo sprzatanie bo brałem na poczatek cokolwiek zeby opłacić rachunki i nie miałem tej pewności siebie bo czułem się słabo z moim angielskim. Jednak byłem czesto w szoku jak w pracy spotykałem obcokrajowców którzy nie potrafili nawet się przywitać, tylko się uśmiechali jak ktokolwiek coś do nich powiedział po angielsku.

Gość gość
ja do sprzątanie domów prywatnych zatrudniam - z komunikatywnym angielskim - własnym samochodem - referencjiami!!!

Gość gość
no moze nie jestem w UK, ale w DE. przyjechalam tu 2 lata temu bez jezyka. poszlam do pracy ürzez agencje, po jakims czasie dostalam normalna umowe o prace. czasem cos sobie dorabiam. maz tez zarabia. stac nas na wszytsko praktycznie. bylismy juz na 2 wycieczkach, czy pare razy w polsce. no zyje mi sie tu lepiej niz w PL. nie wracam:)

Gość gość
@16:47 ha ha ha utrzymaj samochod w UK zarabiajac minimum. Idiotka. Jak dorzucisz sie do paliwa to co innego d****o

Gość gość
za jakie minimum??? dziewczyny zarabiają 8 funtów na godzinę - pracują na self employed, więc odpisują wydatki na benzynę i utrzymanie auta, a także na śr czystości i odzież!

Gość gość
Sama sobie sprzątaj

Gość gość
a będę! a ty czekaj dalej na posadę dyrektora banku!

Gość gość
Ja nie czekam ja działam i pracuję i nie jest to sprzątanie [cześć}

Gość gość
no i świetne - pracuj na zdrowie!

Gość gość
Kokosy k****, 8 funtow !!!