Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana.

Zęby

Polecane posty

Gość Załamana.

Witam, Mam 17 lat i ogromne problemy z zębami. Jakiś niecały rok temu miałam kanałowe leczenie zęba ( 4 ) , lecz miałam się stawić później na wypełenienie tego. Oczywiście stawiłam się, ale była inna pani doktor i nawet nie zabierała się tego , bo nie wiedziała co i jak zrobić ( nowa ;/ ). Później wizyty były odkładane ( nowa szkoła, obowiązki itp. ) Aż dziś mi się ząb ułamał ;cc W sumie to już nie ma tego zęba; / Błagam pomóżcie, mam 17 lat i już bez jednego zęba. Wiem , że to przeze mnie i przez moje zaniedbywanie, ale proszę, pomóżcie mi.

Gość zxzx
No i cóż mamy poradzić -pójdziesz do dentysty to się dowiesz co i jak/

Gość Załamana.
Tak , zrobię tak, ale pewnie przyjdzie mnie dopiero za jakiś miesiąc ; / A miał nikt z Was podobnego problemu?

Gość Załamana.
A orientujesz się może ile to kosztuje? ;c

akurat to moja branża :) W zależności od miasta, całość około 1000 zł ;/ Chyba, że ząb nie ułamał się mocno pod dziąsło, może być szansa, że dentysta będzie potrafił go jeszcze odbudować.

Gość Załamana.
Uwierz, że mocno ;c Jejciu 1000 zł? ; o Mogę tylko pomarzyć o zębie . A jest możliwe zrobienie takiego czegoś na kasę chorych?

nie ma szans ;/ kurczę, a tak w tym gabinecie Cię zbywali? dentystka nie chciała się podjąć odbudowania? Może spróbuj przyjść do nich, porozmawiać. Najlepiej z mamą, żeby wzięli to poważnie i porozmawiaj o reklamacji, zadośćuczynieniu. W końcu poszłaś tam na planowaną wizytę, a dentystka nie zrobiła tego co miała zrobić. Masz prawo walczyć o swoje.

Gość Załamana.
Nie , jeszcze nie byłam. Wczoraj właśnie odłamał się ten ząb. Wizytę dopiero jutro będę umawiała, aczkolwiek pewnie będzie wolne miejsce w przeciągu miesiąca ; / Akurat nie chcesz domagać się odszkodowania, bo to także po części moja wina ( nie mogłam przyjść na jedną z wizyt ). Interesowała mnie tylko cena odbudowy tego zęba, ponieważ bardzo mi na tym zależy, bo 'czwórka' jest jednak bardzo widoczna.. ; /

Gość doktorek :D
Ja sobie ziarno kukurydzy wkleiłem :D Może inny kolor, ale jaki fajny :D

Gość Załamana.
NIe byłam jeszcze u dentysty. Wczoraj 'ułamał' mi się ten ząb i dopiero jutro idę się umówić, ale znając kolejki i dentysty pewnie dopiero po miesiącu będzie możliwość wizyty. Ubiegać się o odszkodowanie nie mam zamiaru , bo jest to po części moja wina ( nie mogłam przyjść na jedną z wizyt ). Interesowała mnie tylko cena ' odbudowy' zęba, ponieważ nie chciałabym obciążać rodziców kosztami, bo jest to tylko moja wina.

no to niestety, z takimi kosztami musisz się liczyć :( a na wizyty raczej czeka się ok tygodnia. Czemu tak długo u Ciebie? No i przede wszystkim jeśli chodzi o korony i tego typu rzeczy- idź tam gdzie lepiej, taniej, pytaj znajomych. Tu masz prawo wyboru, jesteś klientem.

Gość Pani zapominalska_
Powiedz, że ten ułamany ząb Cię boli i nie możesz czekać. Ja tak zrobiłam już 2 razy i zostałam przyjęta w tym samym dniu, na końcu kolejki. Fakt - 2 godziny czekania, ale lepsze to niż miesiąc.

Gość weqweqweqweqw
ja w Poznaniu ok. 1,5 roku temu miałam robioną dwójke, ułamała się u podstawy i to chyba przez borowanie, bo ząb byl leczony, poszłam do inneog dentysty, zapłaciłam 300 zł- ząb się składa z plomby osadzonej na wkładzie z włókna szklanego

Gość weqweqweqweqw
A, i do czwórki wlącznie na nfz zęby są odbudowywane, a osobom nieletnim przyzługują plomby swiatłoutwardzalne

Gość Załamana.
Niestety mieszkam w dość małej miejscowości , ale oczywiście pójdę i się zapytam o możliwość szybszej wizyty. A nie może jakieś innej możliwości, tańszej?

Gość Załamana.
Raczej plomby to mi się nie przydadzą, ale bardzo dziękuję! Mam jeszcze jedno pytanie : jak duża część musi zostać poprzedniego zęba żeby odbudować go ?

Gość weqweqweqweqw
widze, że nic nie jarzysz, ja mam całą dwójkę zrobioną jakby na zasadzie gigantycznej plomby, z zeba nie zostało nic. Nie trzeba koronki, mozna miec cały ząb odbudowany, tak jest zreszta taniej, koronka niby jest nieco mocniejsza, ale tez się moze znów ułamac u podstawy więc to i tak g..... da. niepełnoletni mają lepiej, idz sie spytac bo moze byś to miała zrobione na nfz, albo najwyzej za niewileką dopłata