Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byc kobietą;;;

o czym świadczy wodnisty śluz?

Polecane posty

Gość byc kobietą;;;

od kilku dni zauważyłam u siebie dużo wodnistego bezbarwnego śluzu, muszę zakładać wkładkę bo inaczej miałabym mokrą całą bieliznę, czy któraś z was miała coś takiego???

Gość byc kobietą;;;
to chyba raczej nie infekcja grszybicza, bo wtedy śluz powinien być gęsty a to normalnie jest jak woda

Gość myskafff
moze to owulacja?

Gość być kobietą;;;
myskaff->wydaje mi się, że to za długo...i w sumie nie wiem co mam zrobić, ginekolodzy, których mam do wyboru to szkoda nawet gadać, nawet jak pójdę prywatnie to i tak podejście takie, że brak słów

Gość a moze jednak
a nie mialas jakies wpadki zeby myslec ze to ciaza?

Gość zarkaaa
Jeżeli upławy nie zmniejszą się to dla pewności zrób sobie wymaz z pochwy w celu wykluczania infekcji. Jeżeli nie masz przy nich swędzenia lub pieczenia to spróbuj sobie zrobić kurację invagiem, który utrzymuje w pochwie kwaśne pH i tym samym chroni przed rozwojem patogenów i infekcjami. Probiotyk w składzie posiada trzy szczepy polskich bakterii mlekowych, dlatego jest bardzo skuteczny, mi naprawdę pomaga.

Gość agula8
jesli nie masz żadnych innych objawów, sedzenie, pieczenia, nieprzyjemnego zapachu to chyba nie powodów do niepokoju. Mnie kiedys na same upławy pomogły probiotyki-przez 3 tygodnie brałam provag-2 opakowania i upławy sie zmiejszyły-pewnie miałam jakąs zaburzona floę albo coś takiego.pozdr

Gość być kobietą;;;
dziekuje za wypowiedzi kochane, probiotyki stosowałam już jakiś miesiąc temu po przebytej grypie, w sumie tylko ten wodnisty śluz mnie niepokoi, swędzenia nie mam żadnego...właśnie zastanawiam sie nad zrobieniem wymazu tak dla pewności, ale to muszę mieć raczej skierowanie od lekarza prawda?

Ginekolog może sam zrobić taki wymaz, jeśli ma podpisaną umowę z laboratorium, lub skierować Cię na takie badanie. Wymaz może nie być konieczny, ginekolodzy często stawiają diagnozę na podstawie wywiadu i badania.

Gość byc kobietą;;;
magda->tylko dotychczas jak byłam u ginekologów to żaden nawet nie zlecił mi cytologii i zrobiłam ją w końcu sama w ramach programu profilaktyki i wyszło ok a co dopiero mówić o wymazie...chyba będę musiała wyprosić to badanie, bo przecież żaden mi tego nie zaproponuje...niestety mieszkam tu gdzie mieszkam i mało mam lekarzy ginekologów do wyboru...

Gość być kobietą;;;
misiaczek->dziękuję za radę, mi pani w aptece poleciła lactovaginal i provag...tyle, że po tym lactovaginalu to w nocy ze mnie tak ciekło, że szok - czy to normalne?miała któraś tak?

Gość liljana=
Może za płytko włożyłaś globulkę, ja zazwyczaj przy probiotyku dopochwowym nie mam takich problemów, dopiero rano jak wstaję resztka rozpuszczonego probiotyku wypływa, ale nie ukrywam że wolę doustne. Ostatnio przy anginie zażywałam provag i mi bardzo służył nie miałam biegunki po antybiotyku i nie dostałam grzybicy pochwy.

Gość byc kobietą;;;
liljana->oprócz tego lactovaginalu biorę doustnie provag bo tak mi doradziła aptekarka a globulkę byc moze za płytko wkładam, ale po prostu dalej boję sią ją wsunąć bo jestem dziewicą i nie chcę sobie narobic jakiś "problemów", także chyba będę brała tylko doustnie...

Gość liljana=
Jeżeli zażywasz provag doustnie to nie potrzebujesz już dopochwowego probiotyku, ponieważ on bardzo skutecznie kolonizuje pochwę bakteriami mlekowymi i chroni przed patogenami, naprawdę nie ma potrzeby żebyś stosowała też dopochwowy probiotyk szczególnie jak jesteś dziewicą i boisz się go głębiej włożyć. Zawsze możesz włączyć do codziennej pielęgnacji miejsc intymnych provag żel z kwasem mlekowym, który świetnie nawilża i dodatkowo chroni przed infekcjami.

Gość byc kobietą;;;
liljana->to ja nie wiem po co mi ta aptekarka dała provag skoro chciałam tylko lactovaginal i też mi się wydaje, że dwa probiotyki stosować to chyba za dużo, a poza tym to wkładanie mnie irytuje...

byc kobietą;;; ---> często lekarze nie mają podpisanych umów z laboratorium, dlatego jeśli coś Cię niepokoi domagaj się wskazówek, jakie badanie byłoby pomocne. Powiedz, że zrobisz we własnym zakresie i wrócisz z wynikami. A druga sprawa jest taka, że często po wyglądzie wydzieliny i wyliczeniu który to dzień cyklu lekarz może z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić czy to jeszcze norma czy już trzeba interweniować.

Gość agula8
nie ma żadnego problemu jeśli bierzesz doustnie provag a dopochwowo lactovaginal-probiotyków raczej nie można przedawkować, tyle że tez nie ma takiej potrzeby-jeden probiotyk wystarczy.W Twoim przypadku lepiej ten doustny, tylko bierz go conajmniej 20 dni/tak jest napisane na opakowaniu-ja tez go tak stosuje/.A co do tego że wnocy wypływa-to normalne-ja tez tak mam po każdym leku dopochwowym.

Gość być kobietą;;;
dzieki kobietki za porady:), też zdecydowanie wolę brać doustnie niż sobie wkładać globulkę dopochwowo, jakoś mnie to wypływanie potem w nocy irytuje.

Dopochwowe mają taką wadę, że trudno je zaaplikować (powinno się wkładać globulki w pozycji leżącej, ale przecież trzeba po tym umyć ręce, więc i tak trzeba wstać...); takiego problemu nie ma z żelem, bo opakowanie ma specjalny aplikator. A wypływanie jest naturalne, dlatego najlepiej aplikować przed pójściem spać.