Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Weronii8256

Opryszczka / zimno - Pomóż

Polecane posty

Hey Przed chwilą zobaczyłam że mam pęcherzyk na ustach, zawsze gdy mialam opryszczke to najpierw swedzialo a potem dopiero robily sie pecherzyki, dzisiaj od razu pojawily sie bez swedzenia. pol roku temu mialam tak samo i trzymala sie strasznie dlugo. Do tygodnia powinna zniknac a ja mialam ponad tydzien. Co mam robic ? pomozcie, zobaczylam pecherzyk dopiero z 2 min. temu

Mama mi zawsze mowila ze mam smarowac pasta do zebow, kiedys zawsze to pomagalo bo pasta wysusza, jak tak robilam ostatnio to robilo sie coraz gorzej i na dodatek okropnie wygladalo, nie chcialam tak wychodzic na miasto. Ale moj brat mowil ze smarowanie kremem pomoze (zwyklym nivea czy cos) nie wiem co robic

Gość u mnie zawsze pojawia się
nagle, bez żadnych wcześniejszych objawów. Mój sprawdzony środek - to właśnie pasta do zębów. Nakładam na noc - i rano nie ma śladu, ewentualnie bardzo malutki ślad, łatwy do ukrycia pod makijażem. przede wszystkim nie ma już pęcherzyków.

Gość mama40
żadnej pasty do zębów, radzę jutro najszybciej jak to możliwe kupić plasterki na opryszczkę i to te nocne, to jest naprawdę rewelacja, goi się o wiele szybciej.

Gość mama40
plastry na opryszczkę i to najlepiej te na noc, dla mnie to rewelacja, powinno pomóc szybko

Czy na te plastry juz nie bedzie za pozno ? jutro bede mogla kupic dopiero pod wieczor bo mam zajecia do 16.

Gość mama40
moim skromnym zdaniem plaster można nakleić w każdym momencie, oczywiście czym szybciej tym lepiej. po pierwsze ładnie maskuje , a po drugie nie pęka, zdecydowanie szybciej się goi.

Gość dla Weroniki
Dwa sposoby: 1. jak tylko zacznie swędzieć nad wargą potraktowanie swędzącego miejsca zoviraxem, poprzez wtarcie maści do sucha. 2. utrzymanie organizmu w takiej formie, że będzie miał ciągle przewagę nad opryszczką, która atakuje przy niemal każdym osłabieniu organizmu np. przeziębienie, niedożywienie, stres etc. Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Gość vbkjvjld
iz do lekrarza wez recepte na tabletki heviran, do tego kup sobie jakas masc

zrob sobie oczyszczenie organizmu jak pisze wyzej kolezanka, powinnas sie zastosowac do jej rad a od czasu do czasu nie zaszkodzi abys posmarowala twarz wlasnsa uryna,twoj organizm daje ci ewidentne znaki ze jestes od srodka zatruta

Nie mieszkam w Polsce i isc do lekarze nie ma sensu bo bede musiala czekac z tydzien na wizyte, rowniez nie jestem pewna czy heviran jest w Anglii.

Gość u mnie zawsze pojawia się
dla mnie plasterki to największe zło. Tzn. rzeczywiście nie widać - ale pod plastrem robią się paskudne rzeczy. Leczenie trwa strasznie długo. Zresztą maści też nic dobrego nie robią.

Gość Daria :)
Plastry są dobrym rozwiązaniem, jedynie jeśli zastosujesz je bardzo szybko jak opryszczka jest mała, albo dopiero czujesz,że niedługo będziesz ją miała. Natomiast jeśli masz tę opryszczkę dłuższy czas to nic nie da..może nawet pogorszyć. Pójdź jutro do apteki i kup dobrą maść na opryszczkę Ja obecnie używam jakiegoś na "V" chyba "vratizolin" :D

Mialam dzisiaj kupic te plastry ale mama mi powiedziala ze to nic nie da bo jest juz za pozno. Do szkoly tez nie poszlam bo to strasznie wyglada. W czoraj pojawil sie jeden pecherzyk i dzisiaj rano zobaczylam ze nadal mam tylko jeden jest wiekszy niz wczoraj ale smaruje tylko kremem nivea. Nie uzywam zadnych masci czy tabletek bo nie lubie sie nimi faszerowac. ale jesli jutro juz bedzie gorzej to pojde do apteki po jakas masc.