Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama julkiiiiiii

co na katar i kaszel u 3,5 latki?

Polecane posty

Gość mama julkiiiiiii

no i znowu sie zaczelo az tydzien przerwy i dzis znwou sie obudziala z katarem i kaszlem-tym razem taki suchy , prawie z chrypką i pewnie gardlo ją od tego bolało co mam kupic? lipomal, pyrosal, rutinacea, ceruwit, wapno? a moze jeszce cos inego poki co podałam dexa pico bo tylko to mialam i paracetamol na to bolące gardło mamy prosze poradzcie cos skutecznego nie iwem co zawołąć w aptece

Gość olk
Na katar woda morska i niech dmucha inhalacje z soli a na kaszel podałabym syrop z cebuli na początek bez żadnych magicznych syropów z apteki ,plus tantum verde na gardło ,wit c ,wapno nie wiem zagęszcza śluz co może być niebezpieczne ,więc tylko z zalecenia lekarza.W pokoju ustaw garnek z zagotowaną parująca mieszanką ziół po łyżce tymianku ,rumianku i mięty pomaga oczyścić drogi oddechowe nie musi tego z bliska wdychać .

Gość Anikar
Na katar w ciągu dnia woda morska,a na noc jesli utrudnia sen to podaj kropelki nasivin lub otrivin (odpowiednie do wieku), na kaszel suchy ten dexa pico mysle ze jest ok. Na gardło tantum verde, lub sa juz tabletki na gardło od 4 roku zycia,3,5 latkowi juz podawałam, tylko nie pamietam ktore to były czy strepsils junior czy neoangin junior. I do tego jakies witaminki lub sama witamina C

Ja przestałam wierzyć w te wszystkie syropki. Syn, także 3,5 latek przez 4 dni brał Rubital na zmianę z Lipomalem na zwykłą chrypkę. Teraz jest załatwiony na amen, kaszel taki że wymiotuje + 39 stopni :o Czeka nas wizyta u lekarza :(

Gość mama julkiiiiiii
a poweidzicie mi czy moge do nawilzacza dac sol fizjologiczna? bo mala nie da soebie zrobic inhalacji inhalatorem tym z maska i pomyslama ze moze bym do takiego anwilzacza pwoeitrza wklała buteleczke soli da to cos czy w jakis inny sposob jej uzyc? zakropic tez nie bardzo mamy quixx ale sama sobie psika bo mi nie pozwoli a jak sama to zrobi to polowa sie wylewa

Gość Nastia Janowa
Na ból gardła najlepsza jest szałwia.