Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viwiero

Ile drogie mamy.

Polecane posty

Gość viwiero

Spalam dzisiaj 7.5 h. Jestem niewyspana... Nie wiem ile powinnam sypiac na dobe aby wreszcie sie wyspac, przeciez to jest nienormalne. Ile wy spicie? I czy wstajecie wypoczete? Czemu nie spicie dluzej? Moze to u mnie brak magnezu? armie piersia, orzechy , kakao - zabronione.

Gość zazdroszcze
ja spałam od 23 do 1 i od 1:40 do 3 od 3:30 do 4:45, 5:30 do 6:40 wiec niewiele i czuje sie w miare.

Gość Bądź sobą
Każdy organizm ma inna potrzebę... Jak będziesz spala 12h też wstaniesz niewyspana... mi w ciąży wystarcza 6 godzin i w dzień nie śpię. Nie pracuje-jestem na zwolnieniu... Czasem muszę się przespać 10h wszystko zależy o której się położyłam:)

Gość Bądź sobą
Każdy organizm ma inna potrzebę... Jak będziesz spala 12h też wstaniesz niewyspana... mi w ciąży wystarcza 6 godzin i w dzień nie śpię. Nie pracuje-jestem na zwolnieniu... Czasem muszę się przespać 10h wszystko zależy o której się położyłam:)

Gość mama007
spałam: od 22 do 1 (czyli 3godz.), potem 2-4 (2godz) i 5:30-6. Razem 5,5 godz. Pomiędzy małe pobudki, jak syn sie wybudzał, albo marudził przez sen. Dlaczego nie dłużej? Bo moje dziecko nie chce współpracować w tym temacie... Chodzę niewyspana, kawa nie pomaga, w głowie mi sie kręci i zastanawiam się, ile tak wytrzymam. Dzienne drzemki nie dla mnie, bo młody kima po 15-20 minut. Ale zauważyłam, że byłam bardziej nieprzytomna, jak karmilam piersią, teraz organizm jest mniej osłabiony i mogę pić mocną kawę.

Gość svvggdc
Normalnemu człowiekowi powinno wystarczyć 8h snu. Ja od miesiąca ide spać dopiero o 1 bo mały cały czaz marudzi bo idę mu zęby i co chwilę się budzi a pobudkę mam już o 5.30 i nie narzekam bo wiem że każdy to musi przeżyć a uśmiech małego jak wstaje nawet o tak wczesnej porze daje mi siłę na cały dzień. Jak ktoś się decyduje na dziecko powinien wiedziec ze bede i noce nie przespane

Gość lkjfdsa
Autorko a ile ma dziecko? Może ni doszłaś do siebie po ciaży i porodzie? Ja po 3 miesiacach zaczęłam jeść czekoladę i orzechy a nawet po 5 truskawek dziennie bo był akurat sezon oczywiście na początku próbowałam w małych ilościach, teraz dziecko ma 9 miesięcy i jem wszystko normalnie. Teraz jak śpię koło 7-8h w tym dwie przerwy na karmienie to jestem w stanie normalnie funkcjonować. Biorę witaminy Prenatal i pilnuję w miarę zdrowej diety. Jak nie daję rady to po pracy kładę się na popołudniową drzemkę z dzieckiem.

Gość viwiero
Dziecko ma 4 miesiace. Niestety kakao odpada, probowalam. ;) Ona w ogole ma na wiele rzeczy alergie ;)

dziś spałam od 1.30 do 5.40... więc niewiele. i od kilku tygodni tak śpię... nie mogę spać w ciąży :o z noworodkiem się lepiej wyśpię kuźwa :o

Inaczej jest ciągiem przespać te 6 godzin a inaczej z przerwami. Jak mały się urodził to nawet się wysypiałam bo od samego początku zjadał ok. 20.30 - 21.00, spał do 2, o 2 jadł i spał do 5. Ale za to przy pierwszym dziecku to była totalna jazda bez trzymanki. Potrafiła paść o 4 nad ranem, żeby o 6 już wstać;)