Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marii_M

Czy malować pokój w styczniu?

Polecane posty

Gość Marii_M

W święta byłam z mężem u jego siostry w nowym mieszkaniu. Wyjątkowo spodobał mi się design ich salonu. Urządzony jest na biało, tylko jedna ściana jest fioletowa, a raczej wrzosowa i do tego są srebrne dodatki. Pomyślałam, że chciałabym i u siebie w domu trochę odświeżyć salon, bo nie ma co ukrywać, do najpiękniejszych on nie należy. Już wiem jaką oni farbą malowali, - z barw natury "Wrzosową doliną". Kolor jest naprawdę piękny, taki intensywny. Już sobie nawet kilka dodatków wybrałam, tylko nie wiem czy nie jest za zimno teraz na malowanie?

Gość suszu
takie rzeczy to latem ile ściany będą schnąć myślisz?

czemu nie ? Przecież masz jakieś o ogrzewanie w tym salonie ? Warto się tylko zastanowić czy w grę chodzi samo tylko malowanie czy inne prace - typu zmywanie /zdzieranie starej farby /wyrównywanie nierówności /gruntowanie ? Bo wtedy może i rzeczywiście lepiej poczekać do lata ?

Gość sgvdsgdasg
jeśli nie przeszkadza ci zapach farby i nie musisz otwierać okien to możesz malować :classic_cool:

Gość ja-to-ja
ja bym poczekała aż minie mróz i wtedy zabrałabym sie za malowanie. jak jest cieplej to farba szybciej schnie, a poza tym dzień jest dłuższy i światło lepsze. ja bym troszkę zaczekała. co do koloru to wybrałaś bardzo ładny odcień. zresztą większość Barw Natury ma ładne odcienie, mnie sie też bardzo podoba paleta kolorów satynowej Śniezki

Gość manama
Ja malowałam w przerwie między Świętami a Nowym Rokiem, właśnie akurat Śnieżką i schło bardzo szybko. Kaloryfery na maxa, okno na pół godz. uchylone i bez problemu. Jeśli chodzi o zapach farby, śnieżka raz że nie pachnie intensywnie, a dwa że naprawdę szybko schnie. Także jak masz ochotę i czas można malować bez problemu.

Gość Marii_M
Decyzja została podjęta. Malujemy! Zaczynamy w przyszłym tygodniu. Jutro jedziemy po farby i wszystkie niezbędne do remontu rzeczy. Pędzle, taśmy, folie, na pewno wszystko się przyda. Dodatki już mam wybrane, kilka rzeczy nawet zamówiłam już przez internet. Nie mogę się doczekać tego wrzosowego efektu!

Gość c rauai a
a ja tylko żałuję że nie masz własnego gustu i musisz zerżnąć od bratowej wystrój mieszkania trochę się ośmieszasz tym kopiowaniem , to może z zawiści że ona ma a ty też już musisz tak samo ????