Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani Bigosława

rozgotowalam kapuste na bigos-zostawic???

Polecane posty

Gość pani Bigosława

zagadalam sie przez tel:( ponad pol godziny gotowalam poszatkowana kap w wodzie.. jeraz odcedzilam i widze,ze jest b miekka... zostawic? szczerze powiedziawszy mieszkam na wsi i nastepna kapuste mialabym o 16:)wiec wiecie... z drugiej jednak strony-goscie jutro przyjda!!!!!!!!!:) myslicie,ze jak dodam kwasnej to nie bedzie jednej papki? bigos z pare godzin ma sie jeszcze dusic...wiec sama nie wiem co z tego wyjdzie:( doradzcie co robic....

Gość niedobrze mi....
Gangsterzy terroryzują kierowcę ciężarówki i pytają: - Co wieziesz? - Dżem. Szef gangu sprawdza dokumenty, kontroluje ładunek i woła: - Chłopaki, spływamy, to jakaś śmierdząca sprawa! Facet mówi, że wiezie dżem, w papierach jest napisane "jam", a ciężarówka jest wypełniona marmoladą!

Gość fghjkll
toz kwasna gotujesz osobno. a czemu bigos ma sie dusic pare godzin????

Gość pani Bigosława
no wiem,ze osobno...ale po polaczeniu.... z miechem...z 3 godziny zawsze dusze na minimalnym ogniu...

Gość pani Bigosława
no wiem,ze osobno.... ale gdy polacze obie kapusty+dodam mieso...zawsze dusze z 3 godziny na malenkim ogienku...

Gość pani Bigosława
ups...

Gość fghjkll
mieso piecze osobno, potem kroje i dodaje z wytworzonym sosem do bigosu,dodaje przecier pomidorowy i wszystko razem wymieszam, z pol godziny jeszcze dusze na malym ogniu i gotowe

Gość fghjkll
mieso piecze osobno,potem pokroje i wrzucam z sosem z pieczeni do kapusty,dodaje przecier pomidorowy i dusze jeszcze pol godziny gotowe

Gość medus_A
ja bym dała taką, jaka jest

Gość fghjkll
podpiecze jeszcze kielobase z cebula i tez dodaje do kapusty. wlasnie ten sos z miesa i pieczona kielobasa daje bigosowi cudowny smak.